Hurske haastaa Nezirin aitojen SM-voitosta: "Jos nyt saadaan Tampereella oikeat tulokset heti ensi kerralla"

Neziri (vas.) ja Hurske yleisurheilun Suomen hallimestaruuskilpailuissa Kuopiossa helmikuuta 2019. HANDOUT / LEHTIKUVA
STT

STT

Nooralotta Neziri sivusi viime viikolla naisten 60 metrin aitajuoksun Suomen ennätystä Puolassa. Sunnuntaina Neziri puolustaa Suomen mestaruuttaan yleisurheilun SM-hallikisoissa Tampereella, mutta järjestävän seuran Tampereen Pyrinnön Reetta Hurske ei päästä Neziriä helpolla.

Kun Neziri juoksi Torunissa SE-aikaa sivuten 7,97, Hurske jäi vain kaksi sekunnin sadasosaa.

– Puolassa sain jo aidat kulkemaan hyvin, mutta jos saisin vielä lähdön omalle tasolle ja loppusileän kulkemaan hyvin eteenpäin, ajasta lähtisi sadasosia. Puolassakin juoksu jäi vähän polkemaan paikallaan, Hurske arvioi Urheiluliiton nettisivuilla.

Vuosi sitten Kuopion SM-kisoissa Hurske ja Neziri kurottivat maaliviivalle yhtä aikaa. Voittajaksi julistettiin ensin Hurske, kun se lopulta kuitenkin oli Neziri.

– Eihän se mennyt kuten olisi kuulunut, mutta jos nyt saadaan Tampereella oikeat tulokset heti ensi kerralla, Hurske muisteli vuoden takaista.

Tällä kaudella 8,03 juossut Matilda Bogdanoff on toipumassa flunssasta, ja hänen osallistumisensa SM-kilpailuihin on epävarmaa. Nezirin ja Hurskeen kanssa mitaleista taistelevat ainakin Lotta Harala, Saara Keskitalo ja Julia Enarvi. Annimari Korte lopetti sisäratakauden lyhyeen MM-hallikisojen peruunnuttua.

Naisaiturien lisäksi SM-hallien kärkinimiä lienevät pohjoismaisessa maaottelussa 460 hypännyt seiväshyppääjä Wilma Murto, aituri Elmo Lakka ja pikajuoksija Lotta Kemppinen.

Raitanen ja Kuivisto toipilaina

Kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä kilpailee myöhään perjantaina Ranskan Val de Reuilissa, eikä ole mukana SM-halleissa. Tampereelta jäivät pois myös Dohan MM-kisoissa kilpailleet juoksijat Topi Raitanen ja Sara Kuivisto.

Raitasen oli määrä juosta kauden ainoa hallijuoksunsa 3 000 metrillä, mutta lievä vamma estää kisaamisen.

– Minulla on nivusessa hankauksesta aiheutunut tulehdus. Sellainen juoksijan perusvamma, jonka takia joudun ottamaan muutaman päivän rauhallisemmin, Raitanen sanoi.

Kuivisto on ollut lievästi sairaana, joten hän ei kilpaile 800:lla ja 1 500 metrillä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. "Jos olisi odotettu valmista, ei täällä olisi mitään" – Virolainen Maigi Korhonen muutti maalle Suomeen ja löysi kyläyhteisön, jolle teki talkootöitä öisinkin
 2. Seppälä ja Eder voittivat rulla-ampumahiihdon yhteislähtömestaruudet – ohilaukauksia kertyi Hollolan helteessä kosolti
 3. Helvetinjärven kansallispuisto hurmaa jylhillä kalliomaisemillaan – "Toivon, että suomalaiset ovat ymmärtäneet, että meillä on todella hienot maisemat eikä meidän tarvitse aina lähteä Kanarialle"
 4. Villähteellä kahden auton kylkikolari
 5. Liian tiivis istuminen on puhuttanut FC Lahden kotipeleissä – "On vaikeaa lähteä ihmisiä siirtelemään", sanoo toimitusjohtaja
 6. Nuoret miehet ajoivat kilpaa Lahdessa, toisella yli satasen nopeus taajama-alueella
 7. Suora lähetys: Katso MiPK-Reipas-ottelu tästä tänään
 8. Turun lentoasemalla koronatestattiin koko lentokoneellinen Pohjois-Makedoniasta saapuneita matkustajia
 9. Rakennuskannan rekisteritiedoissa puutteita – Lahdessa tähän mennessä oikein joka neljännen kerrostalon tiedot, Hartolassa rekisteristä puuttui jopa puolet rakennuksista
 10. Beirutin räjähdys jätti jälkeensä kymmeniä metrejä syvän kraatterin – Libanonissa ensimmäinen ministeriero tiistaisen räjähdyksen jälkeen
 11. Keskustan puheenjohtajaehdokkaat osallistuivat Kärkölässä vuosikokoukseen, jossa kuultiin yleisön vahvoja mielipiteitä: "Toivon, että uusi puheenjohtaja nostaa puolueen suosta, johon se on joutunut"
 12. Sibeliustalon Finlandia-klubi pyrkii avaamaan ovensa syyskuussa – yritystapahtumien ja kokousten varaustilanne normalisoitumassa
 13. Rattijuoppo ajoi ulos Hartolassa – kuljettaja ja matkustajat sairaalaan
 14. Sibeliustalon pääsalin katsomo on valmis ja uutta lavaa tehdään parhaillaan – perusparannuksen jälkeisiä avajaisia kaavaillaan turvallisempiin aikoihin
 15. Louhosluvan hakijan ja mökkiläisten välit tulehtuivat Hollolan Sarvassa – "Vahinko on kevyen kranaatinheittimen iskemää pahempi"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.