Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Kohuvalmentaja Penttinen saa orastavaa tukea HSK:n uudelta johdolta

Taitoluisteluseura Helsingfors Skridskoklubbin eli Helsingin Luistinklubin (HSK) uusi hallitus haluaa seuran muodostelmaluistelun päävalmentajan Mirjami Penttisen takaisin valmennustöihin, jos seuran johtoon valituista henkilöistä voi päätellä tulevaa.

Kokouspaikan ulkopuolella odottaneet median edustajat joutuivat päättelytöihin, koska seuran uusi johto ei halunnut tuoreeltaan kommentoida seuran asioita. Hallitus oli kertonut kokousväelle, että haluaa ensin perehtyä asioihin.

Ylimääräisessä kokouksessa uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Mikael Nyberg ja varapuheenjohtajaksi Maria Porkka, joka keräsi tammikuussa adressin Penttisen tueksi. Adressin allekirjoitti 72 luistelijoiden vanhempaa.

Nyberg totesi tiistaina lyhyesti, että seura tiedottaa, kun tiedotettavaa on.

Puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan lisäksi seura valitsi neljä hallitusjäsentä. He ovat Risto Nurmi, Niko Jalkanen, Eija Roine ja Outi Loimaranta. Hallitus on kokonaan uusi. HSK tarvitsi uuden hallituksen, koska edellinen hallitus erosi tammikuun lopussa.

Seuran vuosikokous on jo kesäkuussa, joten Nybergin ja kahden hallitusjäsenen kausi kestää vain muutaman kuukauden. Muut jatkavat ensi vuoteen.

Yleisöryntäys kokoukseen

HSK:n kokous veti runsaasti väkeä, sillä arvion mukaan paikalla oli lähemmäs kaksisataa ihmistä. Kokous alkoi tiistaina Pirkkolan palloilutalon alakerran kokoustilassa puoli tuntia myöhässä, koska kokousedustajien jäsenyyden ja valtakirjojen tarkistus kesti tunnin ja vartin.

HSK:n johtokaksikko valittiin ilman vastaehdokkaita alle tunnissa, eikä sitä ennen käyty linjakeskustelua seuran tulevaisuudesta. Menettely oli varsin erikoinen, sillä seuran aiempi hallitus erosi seuran sisäisten mielipide-erojen takia, ja kerrankin koolla oli suuri edustus jäsenistöä.

Ääntenlaskentataukoineen kokous kesti kaksi tuntia ja 45 minuuttia.

Osa seuran jäsenistä tukee Penttistä, eikä tunnista kuvaa Penttisestä luistelijoita nöyryyttävänä valmentajana. Osa pitää Penttisen toimintaa epäeettisenä ja kannattaa seuran ratkaisua vapauttaa hänet työvelvoitteista.

Seura vapautti Penttisen tehtävistään 20. tammikuuta, kun Taitoluisteluliiton kurinpitovaliokunta oli sitä ennen langettanut Penttiselle 12 kuukauden kilpailukiellon asiattoman käytöksen takia. Penttisen on kerrottu käyttäneen kovaa kieltä sekä haukkuneen ja nöyryyttäneen valmennettaviaan.

Liitto odottaa selvitystä

HSK:n uusi johto joutuu nopeasti linjaamaan seuran toimintaa, koska Taitoluisteluliitto odottaa siltä lisäselvitystä keskiviikkona. Lisäselvityksen aihe ovat käytännön toimet, joita liitto ei tammikuun lopussa täsmentänyt.

Taitoluisteluliitto käsittelee HSK:n lisäselvitystä torstaina.

HSK on Mirjami Penttisen työnantaja, joten seura voi päättää valmentajan työtehtävistä, vaikka tämä on kilpailukiellossa. Kielto ulottuu liiton tapahtumiin, mutta liitto edellyttää seurojen noudattavan eettistä ohjeistustaan.

Taitoluisteluliiton toiminnanjohtaja Outi Wuorenheimo totesi tammikuussa STT:lle, että liitto toivoo seuran tekevän vakavat ratkaisut sen suhteen, mikä Penttisen jatko seurassa on.

– Lasten ja nuorten kanssa toimiminen on tältä pohjalta melko haastavaa, Wuorenheimo sanoi tammikuussa.