Golfin huipputurnauksia piti jälleen perua koronaviruksen takia

Ammattilaisjärjestö kokee koronaviruksen olevan uhka pelaajille ja katsojille. JUSSI NUKARI / LEHTIKUVA
STT AFP

STT AFP

Golfin naisten ammattilaisjärjestö LPGA perui Singaporessa pelattavaksi tarkoitetun HSBC-maailmanmestaruusturnauksen ja Thaimaan LPGA-turnauksen, koska ammattilaisjärjestö kokee koronaviruksen olevan uhka pelaajille ja katsojille.

Takaisku on LPGA:lle jo kolmas vähän ajan sisällä, koska toissa viikolla järjestö kertoi Kiinassa järjestettävän turnauksen perumisesta. Se piti järjestää Hainanin saarella 5.–8. maaliskuuta.

– Pelaajien, fanien ja kaikkien tapahtuman parissa työskentelevien henkilöiden terveys ja turvallisuus ovat aina ykkössijalla. Olemme pettyneitä, että näitä turnauksia ei voida pelata tällä kaudella, mutta odotamme palaavamme pian Aasiaan, LPGA:n tiedotteessa kerrottiin.

Singaporen turnauksen piti alkaa 27. helmikuuta ja Thaimaan turnauksen viikkoa aiemmin.

Pelaajat ovat parhaillaan Australiassa, missä Australian avoin mestaruusturnaus käynnistyy torstaina. Kolmen perutun Aasian turnauksen sijaan kiertue jatkuu Australian jälkeen 19. maaliskuuta Yhdysvaltojen Arizonassa.

Golfin lisäksi koronavirus on vaikuttanut Aasiassa myös monien muiden urheilutapahtumien järjestämiseen. Esimerkiksi yleisurheilukilpailuja ja jalkapallo-otteluita on peruttu tai siirretty toiseen ajankohtaan.

Kiinassa uuteen koronavirukseen on kuollut vähän ajan sisällä yli 900 ihmistä, ja tauti on tarttunut yli 40 000 ihmiseen.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut