Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Wahlström myöntää uran lopun olevan lähellä – hävisi MM-ottelun Britanniassa selvin tuomariäänin

Ammattinyrkkeilijä Eva Wahlström menetti WBC-liiton ylemmän höyhensarjan maailmanmestaruusvyön, kun hän hävisi sunnuntain vastaisena yönä Englannin Sheffieldissä isketyssä ottelussa britti Terri Harperille.

Lopputulos ei jättänyt jossiteltavaa, ja 39-vuotias Wahlström myöntää uran olevan lähellä loppua.

– Pitää tunnustella tilannetta. Olen jo pitkään työstänyt sitä, että tulen lopettamaan. Se on lähellä. Pitää funtsia muutama päivä, Wahlström pyöritteli STT:n puhelinhaastattelussa.

– Ei ole enää vyötä puolustettavana, joten superisoja otteluita ei olisi tulossa, Wahlström mainitsi tappion vaikutuksen mahdollisiin tuleviin otteluihin.

Harper voitti kymmeneräisen MM-ottelun tuomarien pistein 98–91, 99–90, 99–90.

Wahlströmille tappio oli vasta ammattilaisuran toinen. Vuonna 2018 Wahlström hävisi New Yorkissa lajin suurimmalle tähdelle Katie Taylorille. Harper, 23, on voittanut kaikki ammattilaisuransa kymmenen ottelua.

"Harva lopettaa liian aikaisin, mutta moni lopettaa liian myöhään"

Wahlström ei jossitellut lopputuloksella, mutta ihmetteli vain ottelun loppupuolen luvunlaskua.

– Se oli kuudennessa tai seitsemännessä erässä. Vähän kummastutti se luvunlasku. Se oli tönäys, Wahlström kuvaili tilannetta, jossa tuomari tulkitsi suomalaisen saaneen kovan osuman.

Suomalainen horjahti seitsemännessä erässä ja kävi nopeasti kanveesissa, mutta ottelukunto oli hyvä.

– Tappiosta huolimatta ottelusta jäi hyvät fiilikset. Valmistautuminen meni hyvin, painonpudotus onnistui hyvin ja täällä kaikki sujui hyvin. Silti hävisin, tiistaina Sheffieldiin saapunut suomalaisiskijä sanoi.

Wahlström on urheilu-uransa aikana perustanut perheen, opiskellut ja tehnyt töitä. Hän myöntää, että siviilipuolen asiat odottavat häntä "hirveästi".

– Olen fyysisesti ja psyykkisesti hyvässä kunnossa. Olisi kiva lopettaa, kun on vielä huipulla. Harva lopettaa liian aikaisin, mutta moni lopettaa liian myöhään, Wahlström pyöritteli.