Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Juhani Tyrväinen on Päijät-Hämeen Vuoden urheilija – katso lista gaalassa palkituista

Jääkiekkoilija Juhani Tyrväinen on valittu Päijät-Hämeen Vuoden urheilijaksi. Tunnustus julkistettiin lauantaina Vierumäellä järjestetyssä Päijät-Hämeen Urheilugaalassa.

Tyrväinen voitti viime keväänä jääkiekon miesten maailmanmestaruuden historian ensimmäisenä Lahdessa kiekko-oppinsa saaneena pelaajana.

Tyrväinen ei ollut gaalassa paikalla, sillä hän pelaa parhaillaan Suomen maajoukkueen mukana Euro Hockey Tourin turnauksessa Tukholmassa. Palkinnon vastaanottivat hänen vanhempansa.

Alla on lista gaalassa palkituista.

Vuoden urheilija

Juhani Tyrväinen

Kiekkoreippaan kasvatti voitti jääkiekon maailmanmestaruuden Leijonissa viime keväänä. 29-vuotias hyökkääjä pelaa ammattilaisena Ruotsin SHL-liigan Luleå HF:ssä. Hän on pelannut useita kausia Pelicansissa ja uransa alkupuolella Päijät-Hämeessä myös Heinolan Kiekossa.

Vuoden valmentaja

Jarmo Ahokas

Keilailuliiton päävalmentaja on tehnyt järjestelmällistä työtä keilailuvalmennuksen kehittämiseksi. Maajoukkuekeilaajat saavuttivat vuonna 2019 yhteensä 32 arvokilpailumitalia. Ahokkaan valmentama Bayn joukkue saavutti miesten SM-liigassa hopeaa.

Vuoden vammaisurheilija

Pinja Ekström

Lahden Ahkeran yleisurheilija saavutti elinsiirtourheilijoiden MM-kisoista neljä hopeamitalia kesällä 2019. Mitalit tulivat 100:n, 200:n ja 400 metrin matkoilta sekä pikaviestistä. Ekström osoittaa, että elinsiirrosta huolimatta kilpaurheilu on mahdollista.

Vuoden lupaava tyttöurheilija

Sofia Mittentag

Vuonna 2002 syntynyt Mittentag on yksi Suomen lahjakkaimpia salibandyn pelaajia. Hän on myös yksi nuorimmista naisten Salibandyliigan kuukauden pelaajaksi valituista pelaajista. Hän siirtyi Pelicans SB:n riveistä täksi kaudeksi Eräviikinkeihin ja syksyllä johti naisten liigan pistepörssiä hetken aikaa.

Vuoden lupaava poikaurheilija (2 palkittua)

Sami Pajari

Vuonna 2001 syntynyt Pajari voitti ralliautoilun SM3-luokassa Suomen mestaruuden. Heinolan Urheiluautoilijoiden edustaja valittiin myös AKK:n Flying Finn Future Stariksi, minkä ansiosta hän siirtyy tulevalla kaudella ajamaan juniorien MM-sarjaa.

Jesse Ahokas

Vuonna 2001 syntynyt Ahokas saavutti alle 21-vuotiaiden MM-kilpailuissa yhden hopean ja kaksi pronssia ja lisäksi alle 18-vuotiaiden EM-kilpailuissa paripronssia. Hän teki kesäkuussa myös aikuisten arvokilpailudebyytin miesten EM-kilpailuissa.

Elämänura                                              

Hannu Nurminen

Harvinaisen pitkän uran urheilun vapaaehtoistoimijana tehnyt Nurminen on aktiivisesti mukana Lahden Ahkeran, Lahden Seudun Yleisurheilun, Urheiluliiton eteläisen alueen ja Suomen Urheiluliiton toiminnassa.

Vapaaehtoistyön ja luottamustehtävien erikoismies – Hannu Nurminen on urakoinut yli 50 vuotta Lahden Ahkeran ja rakkaan lajinsa eteen

Vuoden liikunta- ja urheiluteko

Vääksyn Kanava Parkrun

Joka lauantaina Vääksyssä järjestetään vapaaehtoisvoimin maksuton, yhteisöllinen juoksu- ja hölkkätapahtuma. Kansainvälisen konseptin paikallinen toteutus on onnistunut hienosti.

Vuoden urheiluseura

Sysmän Voimistelijat

Perinteikäs, 90 vuotta täyttänyt seura, jonka merkitys kuntalaisten liikuttamisessa ja hyvinvoinnissa on merkittävä. Suurin osa sysmäläisistä on osallistunut jossain vaiheessa seuran toimintaan.

Yhteistyöpalkinnot

Jokeri-palkinto: Minna Kauppi. Veikkauksen palkinto, johon kuuluva 500 euroa lahjoitetaan Kaupin valitsemalle kohteelle.

Jääkiekkoliiton Hämeen piiri: elämänurasta Reijo Loukiainen, huoltaja.

Vuoden Tähtiseurapalkinto: Lahden Uimaseura.

Liikkuva koulu: koulu-seura-kunta-yhteistyöstä Junior Pelicans.

Vuoden Akatemia -urheilija: Vili Kopra, trap-ampuja.

SLA:n olosuhdepalkinto: Orimattilan kaupunki.

Erikoispalkinnot

Erikoispalkinnoilla kiitettiin pitkäaikaisesta seuratyöstä ja ihmisten liikuttamisesta.

Seurasydän

Päijät-Hämeen Urheilugaalan erikoispalkintoluokassa jaettiin Seurasydän-teemalla seitsemän palkintoa seuraaville:

Hannu Kuisma on toiminut sekä Pelicansissa että Päijät-Hämeen Salibandyseurassa erittäin aktiivisena seuratekijänä.

Pirjo ja Olavi Lehtinen ovat tehneet yli puoli vuosisataa työtä uinnin kehittämiseksi. He valmentavat omien toimiensa ohella ammattimaisesti Lahden Kalevassa.

Timo Javanainen opetti vuosikymmenet liikunnanopettajana Padasjoella eri sukupolvia ja toimii nykyään vapaaehtoistyössä.

Pekka Kuosa on tehnyt 50 vuotta talkootyötä Orimattilan Pedoissa kaikissa mahdollisissa seuratoimijarooleissa.

Pertti Mäkinen on tehnyt lähes puoli vuosisataa töitä Hartolan Voiman riveissä puheenjohtajana ja sihteerinä.

Hannu Siren on tehnyt Sysmän Sisun pitkäaikaisena puheenjohtajana ja puuhamiehenä merkittävää työtä.

Lahden Kortteliliiga on liikuttanut laadukkaasti lahtelaisia ja lähikuntien ihmisiä jo viidenkymmen vuoden ajan.