Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Missä ja millainen on oma lähimetsikkösi? Kerro meille lähimetsikkösi merkityksestä

Yhdysvaltain kansallinen liikenneturvallisuuslautakunta: Bryantia kuljettaneessa helikopterissa ei merkkejä moottoriviasta

Entisen koripallotähden Kobe Bryantin ja kahdeksan muun ihmisen hengen vieneen helikopterionnettomuuden tutkinnassa ei ole paljastunut merkkejä moottoriviasta. Yhdysvaltain kansallinen liikenneturvallisuuslautakunta NTSB kertoi asiasta perjantaina alustavassa raportissaan.

Muun muassa Bryantia ja hänen 13-vuotiasta tytärtään kuljettanut helikopteri joutui onnettomuuteen kaksi viikkoa sitten sunnuntaina Los Angelesin länsipuolella. Kaikki kyydissä olleet ja kuljettaja kuolivat.

– Kaikki helikopterin merkittävät komponentit sijaitsivat hylyn alueella. Pää- ja takaroottorikokoonpanojen tarkastuksessa havaittiin vaurioita, jotka olivat yhdenmukaisia moottorin pyörimisen kanssa onnettomuushetkellä. Katsottavissa olleissa moottoriosissa ei ollut merkkejä sisäisistä vioista tai katastrofaalisista häiriöistä, NTSB kertoi raportissaan.

Perjantainen raportti oli yhteenveto siitä, mitä asiasta on saatu selville toistaiseksi. Onnettomuuden syytä selvittävän loppuraportin valmistumisen odotetaan kestävän vähintään vuoden. Tutkinnan kohteena on esimerkiksi sumuinen sää ja sen mahdollinen vaikutus onnettomuuteen.

– Tutkijamme ovat jo kehittäneet huomattavan määrän todisteita tämän traagisen onnettomuuden olosuhteista, NTSB:n puheenjohtaja Robert Sumwalt kommentoi.

– Olemme vakuuttuneita, että pystymme selvittämään syyn ja siihen vaikuttaneet tekijät, jotta voimme antaa jatkossa turvallisuussuositukset, joilla voi estää tällaisten onnettomuuksien toistumisen, Sumwalt jatkoi.

"Elämän juhla" helmikuussa

Bryantin leski Vanessa Bryant kertoi perjantaina Instagramissa, että hänen miehensä ja Gianna-tyttärensä muistoksi suunnitellaan "elämän juhlaa" helmikuun 24. päivälle.

Vanessa käytti julkaisussaan hashtageja #2, #24 ja #20, joilla hän viittasi tyttärensä pelinumeroon 2, miehensä pelinumeroon 24 ja miehensä 20-vuotiseen uraan Los Angeles Lakersissa. Vanessa Bryant kertoi myös, että juhlasta ja sen yksityiskohdista kerrotaan myöhemmin lisätietoja.