Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Kukkonen värväsi yhdistettyyn itävaltalaista mäkiosaamista

Yhdistetyn valmennusjohto teki harjoituskaudella kaikkensa parantaakseen maajoukkuemiesten hyppyvirettä. Ilkka Herola on alkanut löytää ponnistukseen juonta, mutta muilla on entistä huterampi olo hyppyripöydällä. Päävalmentaja Petter Kukkonen huusi apua Itävallasta.

Suomalaisten pelastajaksi on värvätty itävaltalainen Falko Krismayr, joka heittäytyy selvittelemään suomalaisten tekniikkaongelmia välittömästi. Hän työskentelee maajoukkueessa Lahden hyppyleirillä 6.–10. helmikuuta.

– Halusimme reagoida tilanteeseen jo kesken kauden. Odottaminen tässä tilanteessa olisi ollut huono vaihtoehto, Kukkonen perusteli nopeaa siirtoa Hiihtoliiton tiedotteessa maanantaina.

– Jokainen päivä on urheilijalle tärkeä, ja nyt tehty muutos nostaa mahdollisuuksia tehdä parempaa tulosta tulevaisuudessa.

Kukkonen vakuuttaa tehneensä päätöksen yhteisymmärryksessä maajoukkueen nykyisen mäkivalmentajan Jarkko Saapungin kanssa. Maajoukkueessa kolmatta kauttaan työskentelevän Saapungin nykyinen sopimus päättyy keväällä.

Kokemusta Itävallan maajoukkueesta

Saapunki jatkaa Ilkka Herolan henkilökohtaisena valmentajana ja perehdyttää Krismayrin maajoukkuekuvioihin.

– En ole saanut Ilkkaa lukuun ottamatta "pelikirjaani" sisäistettyä muille pojille. Toivon, että Falko tuo meille lisämetrejä ja että pojat ovat avoimia uusille asioille valmennuksessa. Lisäavun tarvetta on kartoitettu päävalmentajan kanssa ja on hyvä, että Falko liittyy jengiin jo nyt, Saapunki kommentoi valmennusratkaisua.

Krismayr, 40, on entinen mäkihyppääjä ja valmentaja. Viime vuodet hän on työskennellyt yrityksessään hyvinvointivalmennuksen ja verkostomarkkinoinnin alalla.

Valmentajana Krismayr on työskennellyt Itävallan ja Saksan maajoukkueissa. Itävallassa hän toimi yhdistetyn päävalmentajana 2009–15.

Urheilijat ovat saavuttaneet Krismayerin valmennuksessa yhteensä kolme olympia- ja seitsemän MM-mitalia.