Nuorta kykyä kentälle – Pelicansin 19-vuotias maalivahtilupaus saa ensimmäisen liigastarttinsa

Maalivahti Jasper Patrikainen aukoi Pelicansin luukkua lokakuun alun Ilves-kotiottelussa. Myöhemmin samassa pelissä hänet vaihdettiin kentälle, ja hän sai ensimmäiset Liiga-minuuttinsa. Katja Luoma

Mikael Hoikkala

Maalivahti Jasper Patrikainen pelaa tänään ensimmäistä kertaa miesten jääkiekon Liiga-ottelussa aloituskokoonpanossa, kun Pelicans kohtaa Kouvolassa KooKoon. Pelicans tiedotti asiasta Twitter-tilillään.

Ensimmäiset Liiga-minuuttinsa Patrikainen pelasi lokakuun alussa Ilvestä vastaan, mutta tuolloin hänet otettiin kentälle kesken pelin, ja peliaikaa kertyi vajaa 19 minuuttia. Hän torjui seitsemän kertaa ja päästi yhden maalin.

Patrikainen, 19, on pelannut suurimman osan alkukaudesta Mestistä Peliittojen mukana. Tällä viikolla hänet kutsuttiin takaisin Pelicansiin, kun seura ei jatkanut varamolari Riku Heleniuksen sopimusta. Patrikainen oli vuodenvaihteessa Suomen alle 20-vuotiaiden MM-joukkueessa kolmosvahtina.

Ykköstorjujan vastuuta Pelicansissa kantaa Atte Tolvanen. Hän on esiintynyt viime aikoina vahvasti, mutta perjantain lepovuoro ei ole yllätys, sillä Pelicans pelaa ottelut peräkkäisinä päivinä. Molemmissa peleissä vastassa on KooKoo.

Perjantain kohtaaminen alkaa Kouvolassa kello 18.30.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.