KooKoo iski Lahdessa tarvittavat osumat, katso ottelukooste

Juhamatti Aaltonen laukoi isännät tasoihin ensimmäisessä erässä. Samuli Ikäheimo

Eerikki Lyytikäinen

Lahtelaiset jäivät back to back -kierroksella ilman pinnan pinnaa.

1. erä

Pelicansin ja KooKoon välisen liigaottelun ensimmäinen erä oli jäähyjen värittämä. Pelicans otti jäähyistä vain yhden, mutta sekin oli liikaa. Antti Tyrväinen istui boksissa, kun Anrei Hakulinen siirsi reboundin verkkoon ohi Atte Tolvasen ajassa 10.05.

KooKoon erän kolmas kaksiminuuttinen oli kouvolalaisillekin jo liikaa. Kiekkoa kaivettiin pitkä tovi Pelicansin hyökkäysalueen siniviivan tuntumassa, josta Antti Tyrväinen sen lopulta kaivoi lapaansa. Tyrväinen löysi jään toiselta puolelta Juhamatti Aaltosen, joka nasautti terävällä ranteella lukemiksi 1-1.

Myös Hannes Björninen sai syöttöpisteen lahtelaisten tasoitusosumaan.

2. erä

Toisen erän ensimmäiset 15 minuuttia mentiin päästä päähän ilman sen suurempaa pelisuunnitelmaa. Etenkin Pelicansin kiekollinen tekeminen jäi sangen vaisuksi. Ei KooKookaan ihmeitä saanut aikaan, joten tapahtumat jäivät aika köyhiksi.

Pelicans selvitti helpohkosti Hannes Björnisen erän alussa saaman jäähyn.

Kun kamppailua oli pelattu 26 minuuttia, pääsi vieraiden Joonas Oden läpiajoon. Nuorten Leijonien MM-ryhmässä mukana ollut hyökkääjä ampui kiekon tolppaan.

Erän suurimmat aplodit sai lahtelaisjoukkueen hyökkääjä Miro-Pekka Saarelainen, joka blokkasi saman vaihdon aikana kaksi tulista kouvolalaislämäriä. Kun Saarelainen ontui vaihtoaitioon, kotiyleisö palkitsi hänet tyylikkäästi.

Samanlaista uhrautumista soisi näkevän jokaiselta Pelicansin pelaajalta, jos joukkue mielii tosissaan taistella pudotuspelipaikasta.

3. erä

Päätöserän ensimmäinen kymppi oli mitäänsanomatonta peliä. Kumpikaan joukkue ei päässyt häikäisemään. Molemmat ryhmät puolustivat tiiviisti. Pelicans tyytyi lähinnä heittelemään kiekkoja pleksin kautta kohti keskialuetta.

Heti erän puolivälin jälkeen KooKoo iski. Vierasjoukkueen todella vaarattoman oloinen hyökkäys päättyi silti maaliin, kun Peetro Seppälän löysä rannelaukaus yllätti Atte Tolvasen.

Sen jälkeen Pelicans sortui tyhmiin jäähyihin. Ensin Alex Lintuniemi lähti boksiin yrittäessään "perstaklausta". Se ei kuitenkaan mennyt sinne päinkään ja puolustaja lähti kampituksesta jäähylle.

Hieman sen jälkeen Janne Jalasvaara pelasi huolimattomasti omalla alueella ja kiskaisi kiekon katsomoon.

KooKoo jauhoi ylivoimaansa vaarallisesti. Juuri kun lahtelaiset saivat neljännen kenttäpelaajansa jäälle, kouvolalaiset onnistuivat. Upean klap-klap-osuman päätti maalin edestä osunut Trevor Mingoia.

Maali syntyi ajassa 53.38. Puolitoista minuuttia myöhemmin lahtelaiset rakensivat nätin sommitelman, jota olivat juonimassa Aleksi Mustonen ja Jesse Ylönen. Ratkaisupaikka pedattiin Samuel Saloselle, jonka kuti tyssäsi yläputkeen.

Isäntien loppukiri jäi piippuun.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Koronavirustartunnan saanut nainen on ollut kontaktissa kahteen ihmiseen Suomessa, molemmat tavoitettu
 2. Ilmanlaatu on nyt poikkeuksellisen huono Lahdessa ja Hollolassa – voi aiheuttaa oireita astmaatikoille
 3. Kisatapahtumien välissä voi nauttia teatterista tai osallistua tiedetyöpajaan – näin Salpausselän kisat uudisti oheisohjelmaansa
 4. LASB pääsee aloittamaan uuden kauden puhtaalta pöydältä
 5. Joka kuntaan tulossa sähköauton pikalatauspiste – hallitus sopimassa lakiesityksestä, joka on EU-vaatimuksia tiukempi
 6. Dartsin vakava ammattivaiva säikäytti, mutta ei pysäyttänyt vääksyläistä Marko Kanteletta
 7. Riitapukariaan Orimattilassa puukottaneen tuomio aleni, hovioikeus ei pitänyt tekoa tapon yrityksenä
 8. Vaihtopenkki: Palloliiton KuPS-vyyhti on likainen, mutta tuskin tahraa Lahden mainetta
 9. Onko tässä Lahden tämän hetken lumisin maisema? Katso kuvat Salppurin kisoihin koristautuneista näyteikkunoista
 10. Orimattila ottaa käyttöön palvelusetelin yksityisiin päiväkoteihin – yksityinen toimija voi pyytää lisämaksua, jos tarjolla on lisäpalveluita
 11. Pääseekö lahtelainen Teatteri Vanha Juko vihdoin nauttimaan valtionosuuksista?
 12. Helsinki-Vantaalla ulosmarssi – merkittäviä vaikutuksia lentoliikenteeseen
 13. Uudenkylän asevarikon räjähdyksen syy jäi mysteeriksi – heinolalaisnaisen digitoima kaitafilmi paljastaa karut tuhot, jotka monet muistavat
 14. Uudella Temptation Island -kaudella mukana lahtelainen pariskunta
 15. Lahden kaupunginorkesterin soittaja voitti KKO:ssa riidan vakuutusyhtiötä vastaan

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.