KooKoo iski Lahdessa tarvittavat osumat, katso ottelukooste

Juhamatti Aaltonen laukoi isännät tasoihin ensimmäisessä erässä. Samuli Ikäheimo

Eerikki Lyytikäinen

Lahtelaiset jäivät back to back -kierroksella ilman pinnan pinnaa.

1. erä

Pelicansin ja KooKoon välisen liigaottelun ensimmäinen erä oli jäähyjen värittämä. Pelicans otti jäähyistä vain yhden, mutta sekin oli liikaa. Antti Tyrväinen istui boksissa, kun Anrei Hakulinen siirsi reboundin verkkoon ohi Atte Tolvasen ajassa 10.05.

KooKoon erän kolmas kaksiminuuttinen oli kouvolalaisillekin jo liikaa. Kiekkoa kaivettiin pitkä tovi Pelicansin hyökkäysalueen siniviivan tuntumassa, josta Antti Tyrväinen sen lopulta kaivoi lapaansa. Tyrväinen löysi jään toiselta puolelta Juhamatti Aaltosen, joka nasautti terävällä ranteella lukemiksi 1-1.

Myös Hannes Björninen sai syöttöpisteen lahtelaisten tasoitusosumaan.

2. erä

Toisen erän ensimmäiset 15 minuuttia mentiin päästä päähän ilman sen suurempaa pelisuunnitelmaa. Etenkin Pelicansin kiekollinen tekeminen jäi sangen vaisuksi. Ei KooKookaan ihmeitä saanut aikaan, joten tapahtumat jäivät aika köyhiksi.

Pelicans selvitti helpohkosti Hannes Björnisen erän alussa saaman jäähyn.

Kun kamppailua oli pelattu 26 minuuttia, pääsi vieraiden Joonas Oden läpiajoon. Nuorten Leijonien MM-ryhmässä mukana ollut hyökkääjä ampui kiekon tolppaan.

Erän suurimmat aplodit sai lahtelaisjoukkueen hyökkääjä Miro-Pekka Saarelainen, joka blokkasi saman vaihdon aikana kaksi tulista kouvolalaislämäriä. Kun Saarelainen ontui vaihtoaitioon, kotiyleisö palkitsi hänet tyylikkäästi.

Samanlaista uhrautumista soisi näkevän jokaiselta Pelicansin pelaajalta, jos joukkue mielii tosissaan taistella pudotuspelipaikasta.

3. erä

Päätöserän ensimmäinen kymppi oli mitäänsanomatonta peliä. Kumpikaan joukkue ei päässyt häikäisemään. Molemmat ryhmät puolustivat tiiviisti. Pelicans tyytyi lähinnä heittelemään kiekkoja pleksin kautta kohti keskialuetta.

Heti erän puolivälin jälkeen KooKoo iski. Vierasjoukkueen todella vaarattoman oloinen hyökkäys päättyi silti maaliin, kun Peetro Seppälän löysä rannelaukaus yllätti Atte Tolvasen.

Sen jälkeen Pelicans sortui tyhmiin jäähyihin. Ensin Alex Lintuniemi lähti boksiin yrittäessään "perstaklausta". Se ei kuitenkaan mennyt sinne päinkään ja puolustaja lähti kampituksesta jäähylle.

Hieman sen jälkeen Janne Jalasvaara pelasi huolimattomasti omalla alueella ja kiskaisi kiekon katsomoon.

KooKoo jauhoi ylivoimaansa vaarallisesti. Juuri kun lahtelaiset saivat neljännen kenttäpelaajansa jäälle, kouvolalaiset onnistuivat. Upean klap-klap-osuman päätti maalin edestä osunut Trevor Mingoia.

Maali syntyi ajassa 53.38. Puolitoista minuuttia myöhemmin lahtelaiset rakensivat nätin sommitelman, jota olivat juonimassa Aleksi Mustonen ja Jesse Ylönen. Ratkaisupaikka pedattiin Samuel Saloselle, jonka kuti tyssäsi yläputkeen.

Isäntien loppukiri jäi piippuun.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.