Jokimaan ravivihjeet 27.1.: Fountain Dynamiten voittovire pitää

Jere Törmänen

Jokimaan isännöi maanantain Magic Monday-raveja yhdessä Kuopion kanssa. Vihjehevosista kaksi kilpailee Lahdessa ja yksi Joensuussa.

Jokimaa Lähtö 4 / 7 Fountain Dynamite

Maanantain Toto65-pelin osuvin varma on Jokimaan neljännen lähdön. 7 Fountain Dynamite. Annamari Vesalan valmennettava on ollut jo pitkään häikäisevän hyvä ja tämäkin vuosi on alkanut kahdella upealla voitolla. Viimeksi Vermossa Fountain Dynamite oli johtopaikalta täysin pitelemätön ja edelliskerralla se kiri 3. ulkoa ykköseksi. Jokimaalla ruuna juoksee todennäköisesti keulassa, mutta kuten on nähty, se pystyy menestymään kaikilta juoksupaikoilta.

Joensuu lähtö 5 / 12 Kopran Suhari

Illan toinen vihjehevonen tulee Joensuun viidenteen lähtöön. 12 Kopran Suharin viime sijoitukset eivät lupaa yhtään mitään, mutta viime startin perusteella hevonen on nousemassa huippukuntoon. Jaakko Mikkosen valmennettava oli tekemässä Kuopiossa takajoukoista väkevää kiriä, kunnes pilasi pelinsä loppukaarteessa tulleeseen laukkaan. Erheensä jälkeen Kopran Suhari kiri maalisuoraa vielä hurjasti ja ehti viidenneksi. Maanantaina ruuna vaatii huonolta lähtöpaikalta tietysti ripauksen tuuriakin, mutta vaatimattomien viime sijoitusten takia se jää lähdössään taatusti aliarvostetuksi.

Jokimaa lähtö 6 / 1 One Break Broline

1 One Break Broline palasi tammikuun puolivälissä Tampereella vajaan kahden kuukauden kilpailutauolta. Ruuna ei pystynyt tuolloin vielä parhaimpaansa, mutta maanantaina on startti alla varmasti luvassa jo parempaa. Jokimaalla asetelmat ovat suotuisat, sillä ruuna on saanut arvonnassa parhaan mahdollisen lähtöpaikan, kun taas kovimmat vastustajat on arvottu heikommille paikoille. One Break Broline pystyy puolustamaan sisältä johtopaikan, jonka jälkeen se on lähellä kauden ensimmäistä voittoaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Jatkuvat vahingonteot turhauttavat lahtelaisyrittäjiä – "Minua varoitettiin etukäteen, että kaikki kannattaa nostaa turvaan"
 2. Päijät-Hämeessä todettu kolme uutta koronavirustartuntaa
 3. Lahtelainen kuvataiteilija Matti Koskela on kuollut
 4. Katumaasturia kuljettanut päihtynyt mies kolaroi ensin Lahdessa, jäi poliisin haaviin tuntia myöhemmin Asikkalassa
 5. Pajulahti järjestää sulkapallon nuorten EM-kilpailut – "Nostaa lajin profiilia Suomessa"
 6. Enemmistöllä lahtelaisvaltuutetuista on toistaiseksi kriittinen kanta yhtymän ja Mehiläisen yhteisyritykseen – kokoomus ja vasemmisto edustavat ääripäitä, ja monissa ryhmissä kaivataan lisää tietoa
 7. Suomessa kolme uutta koronavirustartuntaa muttei uusia kuolemia – tartunnan saaneiden keski-ikä laskenut epidemian kuluessa
 8. Koronavirus vei melkein perheenisä Jukka Pylvänäisen hengen – "Tauti on opettanut elämän arvoa"
 9. Poliisilla iso operaatio Lahdessa – ei aiheuttanut vaaraa sivullisille
 10. Asikkalan Vääksyn Ranskalaisen kyläkaupan omistaja julkaisi Facebook-päivityksen nuorten kesätyöntekijöiden kaltoinkohtelusta – laaja tuki yllätti, ja kaupalle on tultu jopa Tampereelta asti
 11. Näppis: Miten turisti osaa tulla Lahden keskustaan?
 12. Kreikasta siirretty Suomeen pakolaislapsia ilman huoltajaa
 13. Lahtelainen Mimmi Vepsäläinen toivoi jo kymmenvuotiaana, että voisi tanssia koko ikänsä – kolmessa maassa opiskellut tanssija asuu taas kotikaupungissaan
 14. Oletko kokenut taloudellista väkivaltaa? Kerro kokemuksistasi verkkokyselyssä
 15. Ei tullutkaan peruspuujalka, vaan kolme leikkausta ja pysäyttäviä uutisia lääkäriltä, nyt Mikko Viitikko suitsuttaa fyssaria: "Saan olla kiitollinen, että hän otti asian vakavasti"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.