Arvi Savolainen sittenkin EM-kisoihin, Ahkeran painija lähtee Roomaan raskaaseen sarjaan

Arvi Savolainen (edessä) kukisti SM-finaalissa Konsta Mäenpään ja keskiviikkona Ahkeran noin satakiloinen junioritähti valittiin EM-joukkueeseen 130-kilon sarjaan. Tommi Anttonen / Lehtikuva

Juha Hölttä

Viime viikolla Vaajakosken SM-kisoissa yhdellä ottelulla kreikkalais-roomalaisen painin 130-kiloisten mestaruuden ottanut Lahden Ahkeran Arvi Savolainen pääsee kokeilemaan isojen miesten kykyjä myös EM-kisoissa.

Suomen painiliitto valitsi Savolaisen, 21, keskiviikkona kahden viikon kuluttua järjestettävien Rooman EM-kisojen 130-kilon sarjaan. Savolaisen normaalipaino on noin sata kiloa.

Omassa 97-kiloisten sarjassa nuorten EM- ja MM-kultamitalistin arvokisatie nousi pystyyn, kun hän hävisi tammikuun puolivälissä kaksinkertaiselle EM-pronssimitalistille Elias Kuosmaselle Rooman rankingturnauksessa. Kuosmanen nimettiin EM-joukkueeseen jo ennen SM-kisoja ja hän kilpailee sarjassa myös kevään olympiakarsintaturnauksessa.

"Avoimin mielin"

Savolainen olisi viikonlopun SM-kisoissa ollut ainoa 97-kilon sarjan painija ja päätti siksi ilmoittautua raskaaseen sarjaan. Hän kukisti sarjan ainoassa ottelussa itseään parikymmentä kiloa painavamman Konsta Mäenpään pistein 2–1.

Vielä tuoreeltaan Savolainen ei ilmoittautunut raskaan sarjan EM-edustajaksi.

– Aika spekulointia on vielä. Valmentajat päättävät, ketä mihinkin kisoihin laittavat. Avoimin mielin lähden aina niihin kisoihin, mihin minut päästetään, Savolainen totesi viikonloppuna.

Raskas sarja otellaan Rooman EM-molskilla 10. ja 11. päivä helmikuuta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.