Maastopalojen savu piinaa tennispelaajia Melbournessa: "Olot eivät ole terveelliset"

Karsintoihin osallistuu myös Emil Ruusuvuori, jonka on määrä pelata keskiviikkona. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

STT

Maastopalojen savu keskeytti tiistaina Australian avoimen tennisturnauksen harjoitukset ulkokentillä Melbournessa. Pelaajat kärsivät hengitysvaikeuksista, kun ilmanlaatu heikkeni selvästi.

Kauden ensimmäinen grand slam -turnaus on alkamassa maanantaina, ja karsinnat pääsystä pääsarjaan ovat menossa. Karsintojen pelit keskeytyivät tiistaina, mutta pääsivät jatkumaan. Karsintoihin osallistuu myös Emil Ruusuvuori, jonka on määrä pelata keskiviikkona. Ruusuvuori kohtaa argentiinalaisen Facundo Menan. Pääsy karsinnoista pääsarjaan edellyttää kolme voittoa.

Slovenialainen Dalila Jakupovic luovutti karsintojen avauskierroksen ottelunsa sveitsiläistä Stefanie Vögeleä vastaan toisessa erässä yskänkohtauksen jälkeen.

– Luulin pyörtyväni. Oli pakko mennä makuulle, koska en pystynyt enää kävelemään, Jakupovic kertoi.

Huonon ilman lisäksi pelaamista rasittaa kova kuumuus.

– Olot eivät ole terveelliset. Luulin, että tänään ei pelattaisi, mutta eipä meillä pelaajilla ole paljon vaihtoehtoja, Jakupovic kuvasi.

Kanadalainen Eugenie Bouchard kaipasi lääkärin apua valitettuaan rintakipuja. Australian avointen entinen välieräpelaaja toipui ja voitti kolme-eräisen ottelunsa.

Maastopalot ovat riivanneet Australiaa jo kuukausien ajan. Kisakaupunki Melbournessa asukkaita kehotettiin tiistaina pysymään sisällä ja pitämään ikkunat ja ovet suljettuina. Urheilijoille tuntui olevan eri säännöt.

Kehotus pysyä sisätiloissa

Turnausjärjestäjät vakuuttavat tarkkailevansa ilman laatua koko ajan. Erotuomarit voivat keskeyttää tennisottelut, jos pelaajien terveys on uhattuna.

Kaikki eivät ole yhtä vakuuttuneita kisajärjestäjien halusta suojella pelaajien ja muiden turnauksessa toimivien terveyttä.

– Olen järkyttynyt, että pelit alkoivat Australian avoimissa. Eikö ketään kiinnosta esimerkiksi pallopoikien ja -tyttöjen terveys, maailmanlistalla 140. sijalla oleva Luxemburgin Mandy Minella ihmetteli Twitterissä.

– Miksi meidän pitää odottaa, että jotain todella pahaa tapahtuu? maailmanlistan viitonen Elina Svitolina kysyi Twitterissä ja julkisti kuvan, jossa kisapaikan ilmanlaatua kuvataan erittäin epäterveelliseksi.

Australian avointen järjestäjät uskovat voivansa pitää arvoturnauksen suunnitelmien mukaan. Käytössä on kolme stadionia, joiden katot voidaan sulkea, sekä kahdeksan muuta sisäkenttää. Perinteisesti turnaus on kuitenkin pelattu ulkona.

Ennusteiden mukaan Melbournen ilman on määrä kirkastua keskiviikkona iltapäivällä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Koulutyö jatkuu kotona, liikuntatunti vie vaikka retkelle – tällaista on etäkoulu nastolalaisessa nelilapsisessa perheessä
 2. Hartolassa sijaitsevan Linna Hotellin vuokrasopimus purettiin riitaisissa tunnelmissa
 3. Kevään peruutuksista yli puolen miljoonan tappiot Lahden kaupunginteatterille
 4. 4.4. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Ei muutosta koronatartuntojen määrässä, yksi tartunnan saaneista on kotihoidon työntekijä
 5. Klikkaa itsesi tästä jutusta Sinfonia Lahden pilateskonserttiin
 6. Nastolalaislähtöiset Kuloset luottavat Sveitsin systeemiin: "Emme harkinneet paluuta Suomeen"
 7. Henkilöauto törmäsi moottoritienopeuksilla liikenneopasteeseen Tähtiniemen sillalla Heinolassa
 8. Saksassakin tehdään nyt etäkoulun digiloikkaa, etelärajan kylän kaupoista katosivat sveitsiläiset – näin saksansuomalaiset kertovat arjestaan
 9. SDP:n pitkäaikainen kansanedustaja Pertti Paasio on kuollut
 10. Poliisi pysäytti luvattoman maakuntarajan ylittäjän Orimattilassa - nippu muitakin asioita oli pielessä
 11. Koronakriisi voi olla myös mahdollisuus – lahtelainen kauneusalan yritys sai enimmäistuen virtuaaliselle meikkikoululle
 12. Tältä kuulostaa kun 62 Sinfonia Lahden muusikkoa esittää yhdessä Sibeliuksen Finlandian - kukin kotonaan
 13. Basso jytisi ja valot välkkyivät Lahden Riihelässä, kun Kimmo Huovila laittoi kaiken peliin valtakunnallisessa Parvekedarude-tempauksessa
 14. Saako virpoa? Koronavirus karkotti virpojat virtuaalimaailmaan
 15. Marraskuu kääntyi maaliskuussa kevääksi

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.