Jalkapalloliiga väistää Huuhkajien EM-liitoa – "Omat haasteensa se toi, mutta on mukava ongelma"

Toimitusjohtaja Timo Marjamaa esitteli jalkapalloliigan otteluohjelman Helsingissä. LEHTIKUVA / Hanna Matikainen

STT

Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen historiallinen pääsy EM-lopputurnaukseen toi haasteensa liigan otteluohjelman rakentamiseen, mutta yksi asia oli selvä alusta alkaen: liigassa ei pelata Huuhkajien kanssa samaan aikaan.

– Liigaa on pyritty kaikin keinoin rytmittämään sellaisiin väleihin, jolloin EM-kisoissa ei pelata. Mutta missään nimessä ei pelata Huuhkajien kanssa samaan aikaan, liigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa kertoi otteluohjelman julkistuksen yhteydessä.

– Muutama liigapeli on kisojen kanssa samaan aikaan, ja nekin on pyritty rakentamaan niin, että Euroopan seurajoukkueturnauksissa pelaavat eli KuPS, Inter, Honka ja Ilves saavat rytmitystä europeliensä alkamisen kanssa.

Ohjelman värkkääjille historiallinen "arvokisaongelma" ei ollut ongelma.

– Koko maan joukkue isoissa kisoissa. Omat haasteensa se toi, mutta on mukava ongelma, kerrankin, Marjamaa myhäili.

Tutumpia probleemia ovat olosuhdehaasteet.

– Sitä tuovat myös kolmen kentän remontit. Alustat uusitaan Helsingissä, Kuopiossa ja Maarianhaminassa. Nämä vaikuttavat ohjelmaan jonkin verran, Marjamaa mainitsi.

Pohjoisen jalkapallon parissa vahvasti vaikuttaa tietysti myös sää. Tammikuisen Helsingin +7 astetta vesisateineen eivät sentään saa liigaa vielä kentille, vaan lähes seitsemän kuukautta kestävät juhlat alkavat vasta pääsiäisenä.

– Katsotaan nyt miten kevät menee. Toivon todellakin, että kevät olisi hyvin pehmeä. Se avittaisi kaikkea, remontteja ja luonnonnurmia. Takatalvessa on omat haasteensa, Marjamaa naurahti.

Stadissa derbyillään huhti- ja elokuussa

Helsinkiläiset eli HJK ja HIFK pelaavat mahdollisesti kuumiksikin äityvät runkosarjan derbynsä jälleen arkipäivinä. HIFK–HJK otellaan torstaina 23. huhtikuuta ja HJK–HIFK maanantaina 10. elokuuta.

Turun derbyssä Inter–TPS on 20. toukokuuta ja TPS–Inter 10. elokuuta. Pirkanmaan derby puolestaan palaa 25. huhtikuuta Ilves–Haka-pelillä, ja Haka–Ilves on ohjelmassa 29. elokuuta.

Liigan avauspelit pelataan 11.–13. huhtikuuta, ja runkosarja päättyy 29. tai 30. elokuuta, riippuen eurokenttien suomalaispeleistä. Mestaruus- ja haastajasarjojen jälkeen sijoitukset ovat selvillä 17. lokakuuta. Sen jälkeen pelataan vielä pudotuspelit europaikasta.

Viimeiset pelit liigakaudella pelataan 1. marraskuuta, mutta mikäli euromenestystä tulee lohkopeleihin asti, varauksena on myös pelaaminen 8. marraskuuta saakka.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.