Hurrikaani-Loimaa aiheutti Akaa-Volleylle sen ensimmäisen vierastappion lentopalloliigassa

STT

Hurrikaani-Loimaa kaatoi keskiviikkona lentopalloliigan kärkiottelussa Akaa-Volleyn 3–1. Näin liigaa johtava loimaalaisjoukkue aiheutti vieraille sen ensimmäinen vierastappion.

Akaa-Volley oli voittanut kymmenen aiempaa vierasotteluaan, mutta nyt se jäi liikaa 22 pistettä tehneen hakkuri Urpo Sivulan tehojen varaan.

Hurrikaani oli tasaisempi. Sakari Mäkinen teki 20 pistettä, Antti Ropponen ja Tapio Toiviainen 15 pistettä.

– Syöttö ja torjunta olivat tänään meillä paremmat. Tiesimme että Akaata vastaan pitää olla kärsivällinen, se puolustaa hyvin. Toisessa erässä ei sitä oltu ja hävittiin. Toiviainen oli tänään pelin hahmo, Mäkinen sanoi.

Hurrikaani on voittanut 12 kotiottelua ja hävinnyt vain kerran, tappio tuli VaLePaa vastaan edellisessä kotiottelussa.

Savo Volleylle seitsemäs voitto peräkkäin

Savo Volley kukisti Tampereella VaLePan 3–2 ja otti seitsemännen voittonsa peräkkäin. Savo Volley kohtaa VaLePan Tampereella cupin finaalissa ensi sunnuntaina.

Miro Määttänen teki vieraille 22 ja Antti Siltala 21 pistettä. Mikko Oivanen ja Niko Suihkonen tekivät VaLePalle 20 pistettä.

– Peli oli tänään hyvin aaltoilevaa. Ei tästä voi vetää johtopäätöksiä, miten sunnuntaina käy. Molemmat keskittyivät tänäänkin omaan peliin, ei kumpikaan varmasti keksi mitään uutta sunnuntaina, sanoi Savo Volleyn valmentaja Jukka Tuovinen.

Savo Volley on ottanut vähintään pisteen jo 18 ottelussa peräkkäin. Edellisen kerran se jäi pisteittä lokakuun alussa Loimaalla.

Savo Volley hävisi toisen erän 12–25. Kolmannen erän lopulla se pääsi uudelleen mukaan peliin ja vaikka se hävisi sen jatkopalloilla, niin voitti neljännen selvästi.

– Eetu Häyrinen ja Jere Heiskanen antoivat kolmannessa erässä tärkeää huiliaikaa Siltalalle ja Ojansivulle, Tuovinen kehui leveää materiaalia.

Etta jätti PerPon jo kauas taakseen

Oulun Etta kaatoi pohjoisen derbyssä Perungan Pojat 3–1 ja palasi jälleen kahdeksan parhaan joukkoon. PerPo on jo kahdeksan pisteen päässä viimeistä edellisenä olevaa joukkuetta.

– PerPo pelasi avauserässä eri tavalla kuin odotimme. Pääsimme siihen kiinni myöhemmin, ja etenkin keskipelaajat pelasivat kauden parhaan pelinsä, sanoi Ettan valmentaja Olli Kuoksa.

Nuutti Niinivaara sai keskelle 11 passia ja iski niistä yhdeksän pistettä, kaikkiaan hän teki 11 pistettä. Markus Väisänen otti viisi torjuntapistettä.

– Ratkaisimme kolmannen ja neljännen erän voitot Väisäsen syöttövuorolla. Torjunnassakin hän oli loistava, Kuoksa sanoi.

Jan Helenius teki Ettalle 14 ja Ville Sorvoja 13 pistettä. Jakub Kovac ja Miikka Lemola tekivät vieraille 13 pistettä mieheen.

PerPo on saanut 11 vierasottelustaan vain yhden pisteen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.