Jalkapallo putsasi palkintopöydän Urheilugaalassa, mutta Palloliiton puheenjohtaja peräänkuuluttaa pitkäjänteistä työtä

Hyökkääjä Teemu Pukki, Palloliiton pääsihteeri Marco Casagrande, Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva ja Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti pokkasivat Sykähdyttävin urheiluhetki 2019 -palkinnon Urheilugaalassa. LEHTIKUVA / Jussi Nukari

STT

Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen poikkeuksellisen kova menestys ja hyökkääjä Teemu Pukin hurja vuosi 2019 toivat jalkapallolle uskomattoman palkintosateen torstai-iltana Helsingissä järjestetyssä Urheilugaalassa.

Menestyksen hetkellä Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti pitää jalat maassa. Palloliiton panostuksen seuroihin on jatkuttava, koska tulevaisuuden Pukit kypsyvät seuroissa. Niiden arkitoimintaan Palloliitto aikoo panostaa valmennuksen ja olosuhteiden osalta.

– Meidän pitää saada haastajamääriä ylös ja omaa tekemisen laatua ylöspäin. Ehkä buumi tuo vähän rahaa ja mahdollisuuksia panostaa näihin asioihin. Se on se pitkäjänteinen työ, millä me pyrimme pitämään suomalaisen jalkapallon positiivisessa nosteessa, ettei vajota muutaman vuoden päästä taas epätoivonhautaan, Lahti paalutti STT:lle torstai-iltana.

Pukki valittiin vuoden urheilijaksi, miesten maajoukkue Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva vuoden valmentajaksi, Huuhkajat vuoden joukkueeksi ja EM-kisapaikan varmistanut Liechtenstein-ottelu sykähdyttävimmäksi urheiluhetkeksi.

Koripallo ja lentopallo varoittavina esimerkkeinä

Kotimaisen jalkapalloliigan otteluohjelma julkaistiin aiemmin tällä viikolla. Huhtikuussa alkavalla sarjalla olisi nyt historiansa paras tilaisuus yleisömäärien kasvattamiseen, kun jalkapallobuumi Suomessa on kovempi kuin koskaan.

– Luulen, että tulevan kevään ja kesän aikana mediahuomio tulee olemaan aika paljon jalkapallon ympärillä. Toivon, että se välittyy myös kotimaiseen jalkapalloon, Lahti sanoi.

– Tosi asia on se, että suomalaisten seurojen pitää voida hyvin, että tämä buumi jatkuu. Siinä mielessä se on tärkeää ja uskon, että meille tulee hyvä jalkapallovuosi myös kotimaisessa liigassa.

Jääkiekkoliiga jyrää Suomessa omassa kategoriassaan yleisömäärien ja yleisen kiinnostuksen suhteen. Maailmalla laajemmin pelatuista lajeista koripallolla ja lentopallolla on ollut menestyshetkensä, mutta ne ovat rajoittuneet miesten maajoukkueiden menestykseen.

Korisliiga ei ole saanut ulosmitattua Susijengin eikä lentopalloliiga miesten maajoukkueen synnyttämää hetkittäistä buumia vaan otteluita on pelattu kärjistetysti puolapuille.

– Tiedostamme hyvin ongelman, mikä on nähty koripallossa ja lentopallossa, Ari Lahti myönsi.

– Jalkapalloliiga on vähän isompi liiga, ja seurat ovat tehneet töitä sen eteen, että katsojia saadaan peleihin. Tämän tyyppisessä tilanteessa, missä liiga nyt on ja millaisen huomion jalkapallo tulee saamaan, niin toivon mukaan se sataa liigaseurojen laariin, Lahti suunnitteli.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

 1. 1.4. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Varmistettuja tartuntoja yhteensä 32 - "Sairaalahoitojaksot vaihdelleet muutamasta päivästä useampaan viikkoon"
 2. Hollolan tulos ennakoitua vähemmän pakkasella
 3. Hartolan Cafe Rantapuisto yrityssaneeraukseen
 4. Saunarakennus tulessa – pelastajat ajoivat matkalla ojaan
 5. Lahden keskustaan ilmaisparkkeja ravintoloiden noutoruoan hakijoille – "Toivotaan, että vähän edes auttaisi"
 6. Vierumäen Metalli konkurssiin – työntekijät lopettaneet jo vuodenvaihteessa
 7. Näppis: Rajat sitten kiinni myös toisinpäin. Asikkalalaiset saavat jäädä omalle puolelleen.
 8. Suomalaiset valmistavat jo korona-suojaimia – "Hengityskoneelle voi tulla tarvetta"
 9. Lahden kaupunki harkitsee lomautuksia koronatilanteen takia – "Tärkeää, että valtio kompensoi täysimääräisesti kaikki menolisäykset"
 10. ESS:n lukijat osallistuvat nallehaasteeseen – katso kuvat hauskoista pehmoleluista ikkunoissa
 11. Verenpainetutkija Teemu Niiranen, 40, on löytänyt uusia selittäviä tekijöitä kansantaudin kehittymiseen, ja se voi johtaa entistä tehokkaamman lääkkeen syntyyn – "Verenpainepuolelle ei ole tullut yhtään uutta merkittävää lääkettä sitten 1990-luvun"
 12. Hämeen poliisi etsii anastetuksi epäillyn aggregaatin omistajaa
 13. LSL siirtyy reiteillään lauantain aikatauluihin ensi viikosta lähtien – muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta
 14. Tutkimus valottaa karua totuutta alle kouluikäisten lasten liikunnan tilasta – "Tulokset saattavat kertoa siitä, että liikunta ei ole riittävän monipuolista kehittämään motorisia taitoja"
 15. Haluatko pidentää elinikääsi liikunnalla? Näin monta askelta tulisi ottaa päivittäin

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.