VaLePa rutisti väsyneenäkin Akaan ohi, kentällä oli neljä 13 vuoden takaista EM-nelosta

STT

Kolmen edellisen kauden mestari VaLePa pystyi tiistaina vain vaivoin voittamaan Akaa-Volleyn 3–2 miesten lentopalloliigassa. Joukkuetta painoi tiukka pelitahti, sillä sunnuntaina VaLePa juhli neljännen kerran peräkkäin Suomen cupin voittoa.

– Pystyimme latautumaan tähän hyvin, mutta kyllä cup vei henkisiä ja varmaan fyysisiäkin voimavaroja, myönsi VaLePan valmentaja Janne Kangaskokko.

Kentällä nähtiin peräti neljä niistä viidestä pelaajasta, jotka pelasivat 2007 Moskovan EM-kisoissa neljänneksi Mauro Berruton valmentamassa maajoukkueessa. Heistä Urpo Sivula oli 25 pisteellä Akaa-Volleyn tehokkain. ja Moskovassa lähes 13 vuotta sitten ykköshakkurina pelannut Mikko Oivanen VaLePan paras 22 pisteellä.

– Akaa pelaa ärsyttävää peliä ja näytti, että pystyy haastamaan minkä tahansa joukkueen. Kun vielä peli tuli vain kaksi päivää cupvoiton jälkeen, niin kyllä sen huomasi. Toisessa erässä tuli notkahdus, Oivanen sanoi.

Ottelun muut EM-neloset olivat VaLePan passari Mikko Esko ja yleispelaaja Olli Kunnari. Viides uraansa yhä jatkava on Savo Volleyn Antti Siltala. Viisikosta vain Sivula ja Siltala olivat mukana EM-kisoissa 2019, Kunnarin ja Oivasen viimeiset kisat olivat 2015.

– Kaikenlaisia vaivoja on ollut viime vuosina. Ei maajoukkue ole enää oikein mielessä, vaikka pelata toki haluaisin, Oivanen sanoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Katkenneen voimajohtopylvään korjaus etenee Lahden Patomäessä
 2. Uppoaisiko sinulle kilo lihaa vain minuuteissa? Lahdessa kisataan lauantaina jälleen lihamukin syönnin MM-tittelistä
 3. Pelicansin A-nuoret avasivat maalihanat – ottelu käynnissä, katso suora lähetys tästä
 4. Husissa todettiin toinen koronavirustartunta – suomalaisnainen oli saapunut Pohjois-Italiasta
 5. Pariisin keskustassa suurpalo, Gare de Lyon -rautatieasema evakuoitu
 6. Gallup: Kysyimme Lahdessa liikkuneilta, suuntaavatko he Salppurin kisoihin, vastaus oli yksiselitteinen ei – "Aiemmin kisat näkyivät Lahdessa enemmän"
 7. Pelicansilla punainen lanka kateissa Jukureita vastaan
 8. Korkeakoulutettu tienaa Uudellamaalla lähes 20 000 euroa enemmän kuin maakunnissa – yksi syy selittää ilmiöstä paljon
 9. Herola aloitti Salpausselällä lupaavasti – yhdistetyn varakilpailussa kolmas
 10. Samae Koskinen esiintyy kesällä Villähteen uusilla festivaaleilla
 11. Isyys tuo tasapainoa lahtelaisen urheilijan Leevi Mutrun elämään
 12. Lahtelaistaustainen dramaturgi Marko Järvikallas pääsi esikoiskirjaa tehdessään seikkailemaan vapaana teatterin raameista – novelleihin heijastui myös nuoruuden ilmapiiriä 1980-luvun Lahdesta
 13. Eeva Soivio tuo veljensä traagisen tarinan Teatteri Vanhaan Jukoon sunnuntaina
 14. Asiantuntijat kyseenalaistivat Aika jonka sain -elokuvalle myönnettyjen palkintojen arvon – Olga Temonen vastaa: "Minulla ei ole tapahtumasta mitään pahaa sanottavaa"
 15. Kapisia kettuja liikkeellä Lahden seudulla - lauha talvi suosii tautia

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.