Lauri Markkasen pitkä sairausloma ennakoi kesän sopimusneuvottelujen mutkistumista

Lauri Markkaselle on nyt luvassa lepoa. LEHTIKUVA / AFP

STT

Lauri Markkasen tavoite pelata kolmannella NBA-kaudellaan runkosarjan kaikki 82 ottelua ei toteutunut. Chicago Bulls tiedotti magneettikuvauksen paljastaneen varhaisen rasitusvamman suomalaispelaajan lantion oikealla puolella, mikä pitää Markkasen sivussa kentiltä neljästä kuuteen viikkoa.

– En muista mitään yksittäistä tilannetta, missä se olisi tapahtunut. Muutamassa viime pelissä se tuntui tavanomaiselta arkuudelta, olen saanut tavanomaista hoitoa ja olen yrittänyt valmistautua peleihin, Markkanen kertoi NBC Sportsille.

Markkanen kertoi tunteneensa arkuutta lantiossaan ensimmäisen kerran noin puolitoista viikkoa sitten. Bullsin tiedotteen mukaan vamman odotetaan paranevan levolla.

– Olisin todella halunnut pelata. Mutta samalla minulla minun täytyy ottaa askel taaksepäin ja miettiä, mikä oikeasti on fiksua. Mielestäni tein hyvän päätöksen. Olen samaa mieltä siitä, että tämä voisi pahentua, Markkanen sanoi.

"Emme jää märehtimään"

Markkasen vamma on Bullsin surkeasti sujuneen kauden tuorein takaisku. Markkasen lisäksi aloitusviisikon sentteri Wendell Carter on sivussa nilkkavamman ja aloitusviisikon laitahyökkääjä Otto Porter Junior jalkavamman takia.

Markkanen ja Bullsin jälleenrakennusprojektin toinen kulmakivi Zach LaVine ovat pelanneet yhdessä 106 ottelua 210 mahdollisesta sen jälkeen kun he saapuivat Chicagoon kesällä 2017.

– Olisin epärehellinen, jos sanoisin, ettei tämä ole turhauttavaa meille kaikille. Mutta se maito on kaatunut. Meidän täytyy jatkaa, kehittää kavereita ja toivoa, että kaverit palaavat pian takaisin. Emme jää märehtimään tätä. Meidän täytyy jatkaa eteenpäin. Ja sen teemme, päävalmentaja Jim Boylen vakuutti.

Perjantai-iltana Bulls pelasi kauden ensimmäisen ottelunsa ilman Markkasta ja hävisi kotikentällään Sacramento Kingsille 81–98.

Jatkosopimusneuvottelut edessä

Vamma voi heikentää myös Markkasen neuvotteluasemaa tämän kauden jälkeen, jolloin Bulls voi tarjota hänelle jatkoa voimassa olevan tulokassopimuksen perään.

Markkanen oli kahtena ensimmäisenä kautenaan sivussa yhteensä 44 pelistä, eikä uusi poissaolo nosta hänen osakkeitaan. Lisäksi Markkanen on kuluvalla kaudella tilastoinut NBA-uransa pienimmät ottelukeskiarvot pisteissä, levypalloissa, pelitilanneheittotarkkuudessa, kolmostarkkuudessa, vapaaheittotarkkuudessa, torjunnoissa ja pelitilanneheittojen määrässä.

Markkasen tulokassopimus on voimassa kauden 2020–2021 loppuun asti, ja ensi kaudella Markkasen palkka nousee runsaaseen 6,7 miljoonaan dollariin. Vaikka osapuolet eivät tekisi jatkosopimusta ensi kesänä, Markkasen sopimus Bullsin kanssa on voimassa ensi kauden loppuun asti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Koronavirustartunnan saanut nainen on ollut kontaktissa kahteen ihmiseen Suomessa, molemmat tavoitettu
 2. Ilmanlaatu on nyt poikkeuksellisen huono Lahdessa ja Hollolassa – voi aiheuttaa oireita astmaatikoille
 3. Kisatapahtumien välissä voi nauttia teatterista tai osallistua tiedetyöpajaan – näin Salpausselän kisat uudisti oheisohjelmaansa
 4. LASB pääsee aloittamaan uuden kauden puhtaalta pöydältä
 5. Joka kuntaan tulossa sähköauton pikalatauspiste – hallitus sopimassa lakiesityksestä, joka on EU-vaatimuksia tiukempi
 6. Dartsin vakava ammattivaiva säikäytti, mutta ei pysäyttänyt vääksyläistä Marko Kanteletta
 7. Riitapukariaan Orimattilassa puukottaneen tuomio aleni, hovioikeus ei pitänyt tekoa tapon yrityksenä
 8. Vaihtopenkki: Palloliiton KuPS-vyyhti on likainen, mutta tuskin tahraa Lahden mainetta
 9. Onko tässä Lahden tämän hetken lumisin maisema? Katso kuvat Salppurin kisoihin koristautuneista näyteikkunoista
 10. Orimattila ottaa käyttöön palvelusetelin yksityisiin päiväkoteihin – yksityinen toimija voi pyytää lisämaksua, jos tarjolla on lisäpalveluita
 11. Pääseekö lahtelainen Teatteri Vanha Juko vihdoin nauttimaan valtionosuuksista?
 12. Helsinki-Vantaalla ulosmarssi – merkittäviä vaikutuksia lentoliikenteeseen
 13. Uudenkylän asevarikon räjähdyksen syy jäi mysteeriksi – heinolalaisnaisen digitoima kaitafilmi paljastaa karut tuhot, jotka monet muistavat
 14. Uudella Temptation Island -kaudella mukana lahtelainen pariskunta
 15. Lahden kaupunginorkesterin soittaja voitti KKO:ssa riidan vakuutusyhtiötä vastaan

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.