Jokerit nousi kolmen maalin takaa voittoon

Jokereiden John Norman ja Kunlunin Jake Chelios kamppailevat Kunlunin maalin edustalla. LEHTIKUVA / Emmi Korhonen

STT

Jokerit osoitti jälleen jääkiekon KHL-liigassa, että se kykenee feenikslinnun tavoin ihmeisiin. Torstaina se yksi jatkoaikavoittoon oltuaan kolme kertaa tappiolla. Lauantaina Jokerit kiipesi Jesse Joensuun kahdella maalilla 0–3-ahdingosta kiinalaisjoukkue Kunlun Red Starin kaatoon maalein 4–3.

– Upea nousu, jos 0–3:sta vedät 4–3:een, Jokerien valmentaja Lauri Marjamäki hehkutti heti pelin jälkeen Viasatin tv-haastattelussa.

Pistesaalistuksista huolimatta viime aikojen ottelujen kulku ei varmasti ole ollut Jokerien valmennusjohdon mieleen. Näytti melkein kiinalaiselta mysteeriltä, miksi kotijoukkue aloitti taas tahmeasti. Kunlunilla alkoi kiilua silmissä historian ensimmäinen voitto Helsingissä.

– Teemme tätä itsellemme vaikeaksi. Taitotasomme riittää, kunhan vain saadaan kone käyntiin, Jokerien Joensuu pohti.

Onnetar avitti isosti kiinalaisvierasta 0–2- ja 0–3-osumissa. Kunlunin kolmas maali 22. minuutilla oli kuin elokuvakäsikirjoitettu. Veli-Matti Savinainen sai mailallaan blokattua vetoa, mutta kiekko kimposi maalin sivustalta puolustaja Tommi Kivistön luistimesta Jokeri-maalivahti Janis Kalninsin taakse.

– Ensimmäinen maalimme ja Mika Niemen tekemä toinen olivat tosi tärkeitä. Saatiin tarvittava herätys, virtaa, Joensuu taustoitti.

Useita läheltä piti -tilanteita

Jokerien maalipaikat eivät alkuun tuottaneet hedelmää. Joensuu onnistui ohjaamaan 1–3-kavennuksen toisessa erässä, mutta ketsuppipullon poksahtamista saatiin odottaa päätöserään.

Sitä ennen läheltä piti -tilanteita olivat muun muassa Joensuun läpiajo, Nicklas Jensenin tolppakuti ja mailan rikkoontumiseen tärvääntynyt Sami Lepistön loistopaikka.

Jokerit tehtaili lopulta viimeisellä 20-minuuttisella kolme maalia. Tulostilanne kehittyi niin vääjäämättömästi, että useimmat 9 016 katsojasta taatusti uskoivat kotijoukkueen nousuun.

– Tämä antaa luottoa. Vaikka on niin sanotusti epätoivoinen tilanne, niin tiedetään, että jos me saadaan se yksi, niin meillä on mahdollisuus tehdä niitä enemmän, Joensuu kuvasi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lahtelaismiehen Teneriffan-loma ei mennyt kuin Strömsössä, ensin tuli hiekkamyrsky, sitten koronavirus: "Mitään paniikkia ihmisillä ei tunnu olevan"
 2. Hyvinvointiyhtymän pandemia-työryhmä kokoontui: suunnitelmat valmiina koronaviruksen leviämisen varalle
 3. "Koko paletti on aivan sekaisin" – Helsinki-Vantaan ulosmarssi näkyi Salpausselälläkin
 4. Jäiden läpi vajonnut luistelija pelastettiin Lahdessa Vesijärvestä
 5. Gallup: Kysyimme Lahdessa liikkuneilta, suuntaavatko he Salppurin kisoihin, vastaus oli yksiselitteinen ei – "Aiemmin kisat näkyivät Lahdessa enemmän"
 6. Susi on liikkunut viikon Kouvolan alueella, tulee epätavallisen lähelle ihmisiä – "Päijät-Hämeessä panikointiin ei ole syytä"
 7. Auto paloi parkkipaikalla Lahden Ahtialassa - poliisi epäilee kolmea henkilöä tuhotyöstä
 8. Kenttäpiispa Pekka Särkiön aikana uskonelämä armeijassa mullistui – sotilaan virsikirjassakin on lauluja muslimeja varten
 9. Lahtelaisyritys Anstar sai historiansa suurimman tilauksen
 10. Lahden vuokramarkkinat mullistuivat, asiantuntijan mielestä asuntopolitiikassa on munattu oikein olan takaa
 11. Kaksi loukkaantui ulosajossa Hollolassa
 12. Mikko Kuningas palaa FC Lahteen
 13. Elokuva-arvio: Erityiset kuvaa upeasti ihmisen vastuuta toisesta ihmisestä - viisi tähteä!
 14. Muistatko 2Unlimitedin, DJ Bobon, Pandoran ja Culture Beatin? Raisiolainen Juha Soininen teki kattavan teoksen 1990-luvulla suosiossa olleesta eurodancesta
 15. Päihtyneet autoilijat työllistivät poliisia Lahdessa keskiviikkona

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.