Suomalaispari luisteli 18:nneksi jäätanssin arvokisadebyytissään: "Hieno kokemus"

Jäätanssin mestareiksi tanssivat Venäjän Viktoria Sinitsina ja Nikita Katsalapov (kuvassa vasemmalla). LEHTIKUVA/AFP

STT

Uran ensimmäiset arvokisat toivat jäätanssipari Yuka Oriharalle ja Juho Piriselle 18. sijan EM-kisoissa. Suomalaispari keräsi Itävallan Grazissa 156,08 pistettä ja oli tyytyväinen debyyttiinsä.

– Olimme tänään paljon rauhallisempia kuin rytmitanssissa. Tosin vapaatanssissa on aina enemmän aikaa ajatella kuin lyhyemmässä rytmitanssissa, jolloin olin ehkä enemmän ohjelmassa läsnä. Kaiken kaikkiaan tämä oli meille hieno kokemus, Pirinen summasi Taitoluisteluliiton tiedotteessa.

Vapaatanssin ainoa pienehkö virhe osui pyörivään nostoon, joka mitattiin liian pitkäksi. Paria sakotettiin siitä yhden pisteen verran.

Orihara ja Pirinen ovat luistelleet yhdessä vasta kahdeksan kuukautta.

– Antaisin meille tästä kilpailusta arvosanaksi melkein kymmenen, Yuka Orihara tiivisti.

Parin valmentaja Maurizio Margaglio oli tyytyväinen suojattiensa arvokilpailudebyyttiin.

– Tämä kilpailu oli upea kokonaisuus Yukalta ja Juholta heti heidän ensimmäisenä kautenaan. Vastaanotto täällä on ollut hyvin positiivinen. Tästä on hyvä jatkaa, vuoden 2001 jäätanssin maailmanmestari Margaglio kiteytti.

Parin kausi jatkuu kahden viikon päästä Italiassa käytävässä kansainvälisessä Egna Dance Trophyssa.

Jäätanssin mestareiksi tanssivat Venäjän Viktoria Sinitsina ja Nikita Katsalapov.

Linnea Ceder teki myös vapaaohjelmassa ennätyksensä

Suomen Linnea Ceder onnistui myös mainiosti. Ceder, 17, luisteli ennätyspisteensä sekä perjantain lyhyt- että lauantain vapaaohjelmassaan.

Vapaaohjelmasta Ceder keräsi 108,15 pistettä, vaikka joutui tekemään ohjelmaansa helpotuksia. Kun lyhytohjelma oli tuonut 58,01 pistettä, ensimmäisissä aikuisten arvokisoissaan luistelleen Cederin kokonaispotti oli 166,16.

Ceder oli kokonaistuloksissa kolmantena, kun lyhytohjelman 12 parasta ei ollut vielä tehnyt vapaaohjelmaansa. Lyhytohjelman jälkeen viidentenä oleva Emmi Peltonen luistelee myöhemmin tänään.

Mitalitaisteluun lähdetään venäläisnaisten komennossa, sillä Alena Kostornaja, Anna Shtsherbakova ja Aleksandra Trusova ovat lyhytohjelman jälkeen kolmoisjohdossa.

Aiemmin lauantaina uran ensimmäiset arvokisat toivat jäätanssipari Yuka Oriharalle ja Juho Piriselle 18. sijan EM-kisoissa. Suomalaispari keräsi Grazissa 156,08 pistettä. EM-kultaa voittivat Venäjän Viktoria Sinitsina ja Nikita Katsalapov.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Urheilun ja yrityselämän kerma kokoontui Lahdessa pohtimaan menestyksen reseptiä: "Kisapuistoon pitäisi saada ensin sähköt", murjaisi FC Lahden toimitusjohtaja
 2. Uppoaisiko sinulle kilo lihaa vain minuuteissa? Lahdessa kisataan lauantaina jälleen lihamukin syönnin MM-tittelistä
 3. Sakke Hämäläisen ensimmäinen liigamaali oli Pelicansille laiha lohtu, katso ottelukooste – "Ei kiekko ainakaan takan reunalle mene"
 4. Husissa todettiin toinen koronavirustartunta, mutta useat koronavirusepäilyt Suomessa ovat osoittautuneet aiheettomiksi
 5. "Rennosti vaan", kuului isä-Jannen ohje – Mico Ahosen maailmancup-debyytti päättyi karsintaan Salppurin kisoissa
 6. Peliitat haki pisteet Imatralta
 7. Pelicansin A-nuoret joutuivat taipumaan – ottelun ratkaisu saatiin jatkoajalla
 8. Gallup: Kysyimme Lahdessa liikkuneilta, suuntaavatko he Salppurin kisoihin, vastaus oli yksiselitteinen ei – "Aiemmin kisat näkyivät Lahdessa enemmän"
 9. Katkenneen voimajohtopylvään korjaus etenee Lahden Patomäessä
 10. Korkeakoulutettu tienaa Uudellamaalla lähes 20 000 euroa enemmän kuin maakunnissa – yksi syy selittää ilmiöstä paljon
 11. Asiantuntijat kyseenalaistivat Aika jonka sain -elokuvalle myönnettyjen palkintojen arvon – Olga Temonen vastaa: "Minulla ei ole tapahtumasta mitään pahaa sanottavaa"
 12. Samae Koskinen esiintyy kesällä Villähteen uusilla festivaaleilla
 13. Pariisin keskustassa suurpalo, Gare de Lyon -rautatieasema evakuoitu
 14. Herola aloitti Salpausselällä lupaavasti – yhdistetyn varakilpailussa kolmas
 15. Isyys tuo tasapainoa lahtelaisen urheilijan Leevi Mutrun elämään

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.