Vilpas kesti Korisliigassa BC Nokian painostuksen – "Tämä oli meiltä taisteluvoitto"

Tim Coleman ja Jamuni McNeace pussittivat Vilppaalle 21 pistettä mieheen. Arkistokuva. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

STT

Miesten Korisliigassa kakkosena oleva Salon Vilpas kesti Nokialla BC Nokian painostuksen, kun sarjapisteet matkasivat Saloon lukemin 84–77.

Kotijoukkue johti pitkät tovit, mutta menetti loppua kohti tehoaan. Se teki ensimmäisellä puoliskolla 51 pistettä, mutta toisella vain 26. Vilpas ei päästänyt isäntiä edelle enää viimeisen vartin aikana.

– Kiihkeä matsi, jossa molemmat kamppailivat aika vajaalukuisina. Tämä oli meiltä taisteluvoitto. Olen ylpeä siitä, että vaikka porukka vaihtuu, voittoja raavitaan, Vilppaan valmentaja Ville Tuominen kehui.

Tim Coleman ja Jamuni McNeace pussittivat Vilppaalle 21 pistettä mieheen. BC Nokiasta Daniel Dolenc teki 19 ja Shawn Hopkins 14 pistettä.

KTP tavoitti Pyrinnön

KTP Basket nousi sarjataulukossa sijoilla 4–5 tasapisteisiin Tampereen Pyrinnön kanssa, kun se kukisti Pyrinnön Kotkassa 102–77.

Pelin käännekohta osui ensimmäisen neljänneksen lopulle ja toisen alkuun, jolloin KTP nykäisi viisiminuuttisen peräti 19–0. Pisteen vierasetu kääntyi reiluksi kotijohdoksi, jota Pyrintö ei enää pystynyt uhkaamaan.

JayVaughn Pinkston heitti voittajille 28 pistettä ja Michael Pounds 17. Pyrinnöstä Nick Kellogg keräsi 20 ja Raymond Nixon 15 pistettä.

Kataja karkasi Ura Basketilta

Joensuun Kataja otti viidennen peräkkäisen kotivoittonsa, kun se kukisti kotipelissään Kaarinan Ura Basketin 102–81.

Koko pelin johtanut Kataja pohjusti voittonsa ensimmäisellä puoliskolla voitettuaan ensimmäisen neljänneksen 12:lla ja toisen 16 pisteellä. Ura Basket voitti niukasti kaksi viimeistä jaksoa, mutta se ei enää vieraita auttanut.

Jarred Ogungbemi-Jackson keräsi Katajasta 26 pistettä ja Jarekious Bradley 15. Ura Basketin tehokkaimpia olivat Dustin Thomas 16:lla ja Treshaun Fletcher 14 pisteellä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lahden Seurahuone laajenee Sokoksen kolmanteen kerrokseen
 2. Hämeen poliisipäällikkö näki helsinkiläistä alamaailmaa vuosikaudet - silti Lahdessa odotti jotain sellaista, joka sai hänet huolestumaan
 3. Lahden Malskilla toimettomana tarkkaileva rakennusmies ihmetyttää ja huvittaa: "Kyllä se yöksi pääsee sisätiloihin", kertoo omistaja
 4. Näpistelijä jäi kiinni kaupassa, varas Fazerin tehtaalla
 5. Asemies piinasi poliisia ja omakotialueen asukkaita koko päivän Lahden Patomäessä
 6. Entinen Vuohelan Herkku hakeutui yrityssaneeraukseen – taustalla Lahteen rakennetusta leipomosta periytyvät velat
 7. Vironviina-nettisivuston pitäjän kaikki syytteet nurin, oikeuden mukaan alkoholin nettimyynti ei ollut laitonta
 8. Jenkkifutiksen Vaahteramalja pelataan ensi syksynä Lahdessa
 9. Jukka Oksaharjun kolumni: Maakunnissa asuminen auttaa säästämään ja sijoittamaan
 10. "Kolmas vuosi oli kulttuurishokki", sanoo lahtelaistunut pietarilainen – tiukat kielitaitovaatimukset vaikeuttavat työllistymistä
 11. Saksan ampumista epäillään terroriteoksi – teossa viitteitä muukalaisuusvastaisuudesta
 12. Pääkirjoitus: Haaviston piina vain pahenee
 13. Chiméne Bavardin Esalainen: Yksinäisyyttä, sekavia suhteita ja lukuisia hittejä – kolmen englantilaisen rokkikukon vaiheissa on ollut paljon yhteistä
 14. Sibeliustalon uudet tuolit saatetaan tehdä Unkarissa, Virossa tai Suomessa: "Alihankinnassa ei ole mitään väärää", sanoo Lahden kaupungin rakennuttajapäällikkö
 15. Suosioon nousseet alkuviinit ovat vastareaktio voimakkaan teollisesti valmistetuille viineille – "Alkuviinejä yhdistää tietynlainen sielukkuus"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.