Kohutun luisteluvalmentaja Mirjami Penttisen seura valitsee uuden hallituksen helmikuussa

HSK:n hallitus erosi, kun jäsenistön näkemykset valmentaja Penttisen toimista erosivat jyrkästi. LEHTIKUVA / SARI GUSTAFSSON

STT

Helsingfors Skridskoklubbin eli Helsingin Luistinklubin HSK:n jäsenistö kokoontuu 11. helmikuuta Helsingin Pirkkolassa ylimääräiseen kokoukseen, jossa seuralle valitaan uusi hallitus. Se korvaa sunnuntaina eronnen johdon.

Uusi hallitus perii ratkaistavakseen kilpailukieltoon määrätyn valmentajan Mirjami Penttisen tapauksen. Lisäksi Taitoluisteluliitto odottaa siltä selvitystä käytännön toimista, joihin seurassa on ryhdytty Penttiselle määrätyn kilpailukiellon jälkeen.

Taitoluisteluliiton kurinpitolautakunta asetti HSK:ssa muodostelmaluistelun päävalmentajana toimineen Penttisen vuoden kilpailukieltoon epäasiallisen käytöksen takia aiemmin tässä kuussa. Seura vapautti hänet sen jälkeen päävalmentajan tehtävistä.

Myöhemmin osa luistelijoiden vanhemmista vetosi avoimella kirjeellä Penttisen puolesta ja vaati, että seura palauttaa heti päävalmentajan työvelvoitteen. Kirjeen allekirjoitti 72 vanhempaa.

HSK:n hallitus erosi, kun jäsenistön näkemykset valmentajan toimista erosivat jyrkästi.

Penttisen asianajaja Petteri Sotamaa pitää väitteitä valmentajan asiattomasta toiminnasta keskeisiltä osin virheellisinä.

SM-kisat ja MM-kisat odottavat

Penttinen on valmentanut HSK:ssa vuosia, ja hänen johdollaan Team Unique -joukkue voitti maailmanmestaruuden 2013. Joukkue tähtää tänä kevään lajin MM-kisoihin, johon Suomesta pääsee kaksi aikuisten joukkuetta.

Muodostelmaluistelun MM-kisat kilpaillaan 3.–4. huhtikuuta Yhdysvaltain Lake Placidissa. MM-valintoihin vaikuttavat vahvasti SM-kilpailut, jotka ovat helmi-maaliskuun vaihteessa Espoossa.

HSK:n ylimääräisessä kokouksessa valitaan hallitukselle puheenjohtaja, varapuheenjohtaja sekä hallituksen jäsenet ja varajäsenet. Äänioikeus on jokaisella 18 vuotta täyttäneellä seuran jäsenellä ja kunniajäsenellä.

Valinnat ratkeavat yksinkertaisella äänten enemmistöllä.

Ministeri Kosonen kutsuu urheilutoimijat pohtimaan lasten turvallista harrastamista

Nuorisoliikunnasta vastaava tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen (kesk.) järjestää urheilun eri asiantuntijoille keskustelutilaisuuden turvallisesta kilpaurheilusta ja harrastustoiminnasta.

Tarkoituksena on löytää hyviä käytäntöjä lasten ja nuorten liikuntaharrastukseen. Ministeri muistuttaa, että vanhempien ja lasten on voitava luottaa harrastamisen ja kilpaurheilun turvallisuuteen ja terveellisyyteen niin, että lapsen oikeudet toteutuvat.

Viime aikoina julkisuudessa on käsitelty erityisesti muodostelmaluistelun valmennusongelmia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Basso jytisi ja valot välkkyivät Lahden Riihelässä, kun Kimmo Huovila laittoi kaiken peliin valtakunnallisessa Parvekedarude-tempauksessa
 2. Naapurit paljastivat huumeviljelmän – lahtelaismies kasvatti kannabista asunnossaan
 3. Lappu luukulla ja ovet säpissä – katso kuvat koronaviruksen hiljentämästä Lahden keskustasta
 4. 3.4. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Neljä uutta tartuntaa todettu, tartuntoja nyt yhteensä 41
 5. Pelicans-pomo myöntää palkkojen myöhästymisen, mutta kiistää osan Ylen tiedoista: "Tällaista emme ole viestittäneet"
 6. Padasjokelaissyntyinen journalisti Paula Vilén seuraa Atlantin takana kaikkien aikojen katastrofia – koronavirustartunta tappaa amerikkalaisia enemmän kuin Vietnamin sota
 7. Saksalaisyritys Layher sijoittaa toimintojaan Hollolaan – työllistää syksyllä noin 10 henkilöä
 8. Isä Jonas luotsasi Lahden ortodoksiseurakunnan pois kriisistä – kohta koko seurakunta lakkaa olemasta
 9. Mediatalo Keskisuomalainen lomauttaa koronaviruksen takia – johto leikkaa palkkojaan
 10. Espanjassa arki koronaviruskriisissä on yhä tiukempaa, kertoo Torreviejassa talvea viettävä lahtelainen Annika Ardin
 11. Oppositio kritisoi hallitusta turhasta kiireestä asioissa, jotka eivät liity koronakriisiin – "Nyt on riskinä se, että tavalliset lakiesitykset eivät tule käsitellyksi asianmukaisesti"
 12. Nastolassakin myyntinäyttelyä pitäneet taidekauppiaat tuomittiin petoksista ja väärennyksistä – oikeus tuomitsi "aidot picassot" menetettäviksi valtiolle
 13. Kärkölän kunta aloitti ruokatarjoilun etäkoululaisille
 14. Asikkalan kunta aloittaa yt-neuvottelut – ei irtisanomisia, lomautukset mahdollisia
 15. Kirjasto on kiinni, mutta luettava ei lopu – näin käytät kirjaston sähköisiä palveluita

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.