Eveliina Piipon ensistartti toteutuu tammikuussa Norjassa – syksyllä sairastellut maajoukkuehiihtäjä haki suksiinsa luistoa Denverin vuoristoleirillä

STT

Coloradon harjoitusleiriltä kotiutunut maajoukkuehiihtäjä Eveliina Piippo aloittaa kilpailukautensa tammikuussa. Näillä näkymin hänen kisavauhtinsa selviää Skandinavia cupin kilpailuissa 3.–5. tammikuuta Norjan Nes Skianleggissa.

Piippo lykkäsi kilpailukauden avausta sairastuttuaan lokakuussa ennen Val Senalesin leiriä. Sitten hän suuntasi harjoitusleirille Denveriin, jossa Riitta-Liisa Roponen harjoittelee valmentajamiehensä Toni Roposen ohjein ja paikallisen yliopiston hiihtojoukkueen sparraajana.

– Denverissä vietetty jakso teki fysiikalle hyvää ja selkeytti mieltä reippaasti, Piippo kertoi leirikokemuksistaan Hiihtoliiton tiedotteessa.

Toni Roponen työskentelee Denverin yliopiston hiihtovalmentajana ensimmäistä kauttaan.

Suunnitelmissa opinnot Denverin yliopistossa

Nyt Piippo harkitsee biotekniikan opintojen aloittamista Denverin yliopistossa. Opinnot alkaisivat tammikuun aikana, ja niiden jatkosta hän päättää lopullisesti kevään aikana.

– Minulla on unelmia, joita haluan toteuttaa hiihdon ohella, ja uskon Denverin opiskelusysteemin mahdollistavan kokonaisuuden paremmin. Tavoitteistani huippu-urheilijana en ole millään muotoa tinkimässä, Piippo vakuutti.

Skandinavia cupissa Piippo pyrkii antamaan sellaisen näytön kunnostaan, että hän voisi liittyä Suomen maailmancupin joukkueeseen Nove Mestossa 18.–19. tammikuuta. Sen jälkeen hän suunnittelee muuttoa Denveriin.

Maajoukkueessa Piipon on tarkoitus pyrkiä maailmancupin päätöskisoihin Kanadan Canmoressa 20–22. maaliskuuta.

– Maaliskuun lopulla palaan Suomeen ja osallistun ainakin Pyhäjärven Suomen Cupiin ja Ristijärven SM-hiihtoihin, Piippo jatkoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Selän kisojen toinen päivä, auringonpaistetta ja suomalaismenestystä - katso kuvat
 2. Iivo Niskanen oli jälleen perinteisen hiihtotavan valtias
 3. Opasteiden uupuminen kummastutti Salpausselän kisoihin suuntaavia ulkopaikkakuntalaisia: "Keskustassa oli pari opaskylttiä, mutta aika vähän kisat näkyvät kaupungin ulkopuolella"
 4. "Riidat ovat aina hankalia puolueille", sanoo tutkija – Siksi puoluejohdon pitäisi saada PS:n ja nuorisojärjestön "sotku siivottua äkkiä pois päiväjärjestyksestä"
 5. Kipeytyvätkö ranteesi helposti? Heikot ranteet ovat nykyihmisen vitsaus – katso fysioterapeutin vinkit ranteiden vahvistamiseen
 6. Tekninen vika ruuhkautti Salpausselän lipunmyynnin aamupäivällä, toimii nyt jo normaalisti
 7. Pärmäkoski lykki kolmanneksi Salpausselällä lopun kompuroinnista huolimatta – peräti kahdeksan suomalaisnaista ylsi pisteille
 8. "Kouvola-oikaisu olisi veronmaksajien näkökulmasta hirvittävän huono investointi" – Päijät-Hämeessä seurataan Kymenlaakson sisäistä raideriitelyä
 9. Rakenteilla ollut talo tuhoutui tulipalossa yöllä Lahdessa
 10. Turkin Erdoganin mukaan raja on auki – Kreikka kertoo estäneensä 4 000 siirtolaisen saapumisen maahan
 11. Herolalle ja Hirvoselle jäi kirittävää ladulla yli kaksi minuuttia
 12. Kierrätyspuistosta tulossa paha pala Hollolan ja Orimattilan päättäjille – Uhkana on joko äänestäjien raivo tai tärkeiden verotulojen menetys
 13. Lukijalta: Lanun puisto ja Kariniemi kuuluvat lahtelaisille, eivät pienelle asukasjoukolle
 14. Urheilun ja yrityselämän kerma kokoontui Lahdessa pohtimaan menestyksen reseptiä: "Kisapuistoon pitäisi saada ensin sähköt", murjaisi FC Lahden toimitusjohtaja
 15. Lulu Ranne: Huonon sisäilman uhrien oikeusturvaa on kehitettävä

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.