"Hevonen toimi kuin ihmisen mieli" – Sobel Conway kävi 5 000 euron hiitillä Vermossa

STT

Alkusyksystä ravureiden MM-lähtöön kutsuttu, mutta Yonkersin reissun väliin jättänyt Sobel Conway jatkoi avoimien lämminverikohteiden hallitsemista Suomessa, kun Vermon Isokenkä oli 6-vuotiaan näytöstä.

Turun 75-raveissa viimeksi voittanut Sobel Conway starttasi matkaan suursuosikkina. Olli Koivusen ajokin hyvyys oli opiskeltu myös vastustajien leireissä, sillä keulapaikka oli ruunalle tarjolla kiihdytyksen päätteeksi. Siitä maamme parhaisiin lämminverisiin kuuluva hevonen piti leikittelevän helposti 5 000 euron arvoiseen voittoon.

– Ruuna oli aika latautunut auton taakse mennessä, siksi otin alkumetrit rauhassa, ja sitten lähdin etenemään kohti kärkeä. Hevonen toimi sen jälkeen kuin ihmisen mieli, Olli Koivunen kehui Harri-isän valmentamaa voittajaa.

Varsalupaus jatkoi lyömättömänä

Suuret setelit olivat jaossa myös illan varsalähdöissä.

Ensin vuorossa oli 3-vuotiaiden suomenhevosten Junnustartti-finaali. Eero Laitinen johti lähtöä Viktorinon kanssa liki alusta loppuun, mutta juuri ennen maalia Hannu Torvisen ajokki Kinderi nakersi rinnalta yliotteen. Aimo Vuorisalon valmentama Kinderi jatkaa puhtaalla pelillä, sillä voitto oli lahjakkaan oriin viides yhtä moneen kilpailuun.

Kinderin voittoputken jatkumisesta huolimatta Torvinen ei ollut vakuuttunut kolmivuotiaan otteista.

– Eero koitti ajaa kovaa karkuun, mutta koko ajan oli tunne, että saavutetaan, joten ei ollut hätää. Kinderi on tosi lahjakas hevonen, mutta tänään ei ollut parasta tekemistä, Torvinen paljasti.

Lämminveristen Junnustartti-finaalissa kisasivat 2-vuotiaat ravurinalut. Reino Palomäen tallin ykköspyssy An-Dorra oli jäänyt kotitalliin, mutta 5 000 euron ykköspalkinto lähti silti orimattilalaisen matkaan, kun 84-vuotiaan teräsvaarin suojatti An-Aiolos hallitsi lähtöä startista maaliin.

Toto64-kierroksen muut voittajat olivat Lightningsky, Black Emperor, Crazeman ja Deux En Un. Täysosumalla voitti 99,40 euroa, viidellä oikein sai 2,46 euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Ihmismassa täytti Lahden markkinat, turvavälit unohtuivat vilskeessä
 2. Kysymys ja vastaus: Kysyimme neljältä hyvinvointiyhtymän ja Mehiläisen yhteisyritystä vastustaneelta Lahden kaupungingallituksen jäseneltä, miksi he vastustivat hanketta – näin he vastasivat
 3. Tukkirekka paloi hinauskuntoon Messiläntiellä Lahdessa
 4. United Brotherhoodin johtajaksi epäillyn miehen mukaan jäsenten huumeidenkäytön valvominen virtsatesteillä oli veljeyttä: "Pidetään toisista huolta, kun joillain lähtee vähän laukalle"
 5. Asettuuko Juha Rehula ehdolle keskustan varapuheenjohtajaksi? "Kiinnostusta on ollut, mutta ihan muut asiat ratkaisevat ehdokkuuden"
 6. Sarjakuva-arvio: Naiset - 150 vuotta vapauden, sisaruuden ja tasa-arvon puolesta on ollut myyntimenestys – kirja kertaa tasa-arvon historiaa sarjakuvin
 7. Radiomäellä järjestetään yhteislaulutilaisuus – luvassa Leevi and the Leavingsin hittejä
 8. Yle: Seitsemän pelaajaa ulkona Pelicansin harjoituksista lomautusten vuoksi
 9. Suuri helpotus: Pippon kartingradalla ajetaan jatkossakin, mutta Lahden kaupunki vaatii Lahden FK-kerholta isoja investointeja
 10. Lukijalta: Kouluilta vaaditut miljoonasäästöt ovat mahdottomuus
 11. Vesa Mäkäläinen näki mainoksen Orimattilan Hennasta moottoritietä ajellessaan, ja alueen katsastuksen jälkeen unelma omakotitalosta alkoi muuttua todeksi: "Viikonloppuna olisi tarkoitus jäädä yöksi ensimmäistä kertaa"
 12. Kahden auton peräänajo Nelostiellä Lahdessa – liikenne sujuu taas normaalisti
 13. THL: Suomessa on todettu vuorokaudessa 29 uutta koronavirustartuntaa
 14. Lahdessa päästään jälleen maistelemaan käsityöläisoluita, Suuret Oluet – Pienet Panimot tuo viikonloppuna satamaan 13 panimoa
 15. Hilkka Kemppi pyrkii keskustan varapuheenjohtajaksi

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.