Kärpiltä oli sivussa 14 pelaajaa ja päävalmentaja, mutta Rybar torjui HPK:n nurin

STT

Sarjakärki Kärpät näytti suuruuttaan jääkiekkoliigassa, kun joukkue kykeni voittamaan HPK:n voittomaalikisan jälkeen 2–1 valtavasta poissaololistasta huolimatta.

Loukkaantumisten ja maajoukkuekomennusten vuoksi Kärpiltä oli pelin päättyessä sivussa päävalmentaja ja 14 pelaajaa. Ottelun aikana Kärpät koki yhden menetyksen lisää, kun Miska Humaloja joutui jättämään pelin kesken Miro Karjalaisen aiheuttaman pääiskun seurauksena.

– Paljon olimme puolustuskannalla, mutta sitkeästi puolustimme ja "Pate" (Patrik Rybar) pelasi huippupelin maalilla, vastuuvalmentaja Mikko Manneria tuurannut Lauri Mikkola sanoi.

Edellisessä pelissä ulosajettu Rybar torjui 30 kertaa ja lisäksi kaikki HPK:n yritykset voittomaalikisassa, jonka ainoa onnistuja oli Kärppien Radek Koblizek.

HPK oli menettänyt eri maajoukkueisiin päävalmentajan ja viisi pelaajaa.

– Näimme poissaolot mahdollisuutena. Saimme loukkaantuneita takaisin, ja Valtteri Jeskanen pelasi ensimmäisen liigaottelunsa, valmentaja Juuso Nieminen kertoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Ihmismassa täytti Lahden markkinat, turvavälit unohtuivat vilskeessä
 2. Kysymys ja vastaus: Kysyimme neljältä hyvinvointiyhtymän ja Mehiläisen yhteisyritystä vastustaneelta Lahden kaupungingallituksen jäseneltä, miksi he vastustivat hanketta – näin he vastasivat
 3. United Brotherhoodin johtajaksi epäillyn miehen mukaan jäsenten huumeidenkäytön valvominen virtsatesteillä oli veljeyttä: "Pidetään toisista huolta, kun joillain lähtee vähän laukalle"
 4. Tukkirekka paloi hinauskuntoon Messiläntiellä Lahdessa
 5. Asettuuko Juha Rehula ehdolle keskustan varapuheenjohtajaksi? "Kiinnostusta on ollut, mutta ihan muut asiat ratkaisevat ehdokkuuden"
 6. Radiomäellä järjestetään yhteislaulutilaisuus – luvassa Leevi and the Leavingsin hittejä
 7. Yle: Seitsemän pelaajaa ulkona Pelicansin harjoituksista lomautusten vuoksi
 8. Suuri helpotus: Pippon kartingradalla ajetaan jatkossakin, mutta Lahden kaupunki vaatii Lahden FK-kerholta isoja investointeja
 9. Lukijalta: Kouluilta vaaditut miljoonasäästöt ovat mahdottomuus
 10. Vesa Mäkäläinen näki mainoksen Orimattilan Hennasta moottoritietä ajellessaan, ja alueen katsastuksen jälkeen unelma omakotitalosta alkoi muuttua todeksi: "Viikonloppuna olisi tarkoitus jäädä yöksi ensimmäistä kertaa"
 11. Kahden auton peräänajo Nelostiellä Lahdessa – liikenne sujuu taas normaalisti
 12. THL: Suomessa on todettu vuorokaudessa 29 uutta koronavirustartuntaa
 13. Lahdessa päästään jälleen maistelemaan käsityöläisoluita, Suuret Oluet – Pienet Panimot tuo viikonloppuna satamaan 13 panimoa
 14. Hilkka Kemppi pyrkii keskustan varapuheenjohtajaksi
 15. Hevonen putosi ojaan Jokimaalla – pelastusoperaatio kesti tunnin

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.