Nappikauden kisannut Toni Piispanen ilahtui lajiväen arvostuksesta

Ratakelaaja Toni Piispasen suoritukset palkittiin Urheiluliiton kauden päätöstilaisuudessa. LEHTIKUVA / RIKU VALLEALA

STT

Marraskuussa Dubaissa järjestetyissä parayleisurheilun MM-kisoissa menestynyt ratakelaaja Toni Piispanen palkittiin torstaina Vuoden yleisurheilijana Suomen Urheiluliiton kauden päätöstilaisuudessa.

Loistokauden urheillut Piispanen nappasi kisoista ratakelauksen T51-luokan 100 metrillä MM-kultaa omalla ennätysajallaan sekä sivulajissa 200 metrillä MM-hopeaa.

Yleisurheiluväen myöntämä tunnustus tuli Espoon Tapioiden urheilijalle pienenä yllätyksenä. Piispasen lisäksi myös Amanda Kotaja ja Leo-Pekka Tähti juhlivat ratakelauksen kultamitaleita MM-Dubaissa. Piispanen aprikoi, että yksi ekstramitali käänsi palkinnon voiton hänelle.

– Kyllä se tietysti yllätti sen puoleen, että tämä on iso arvostus lajiyhteisöltä. Meitä on kuitenkin huippukelaajia myös Leo-Pekka ja Amanda. Ilmeisesti meidät erotti nyt vain sivulajin hopea, joka johti tähän arvostukseen, Piispanen tuumi.

Piispaselle, 43, MM-kulta oli uran toinen. Ensi vuoden Tokion paralympialaisissa hän metsästää uransa toista paralympiakultaa 100 metrillä. Ensimmäinen tuli Lontoossa vuonna 2012.

– Ne (paralympialaiset) ovat aina neljän vuoden päätähtäin, johon satsataan. Niihin olemme tehneet jo pari kolme vuotta sitten pitkät suunnitelmat. Prosessi on vielä kesken, mutta pystyn olemaan vielä parempi Tokiossa, Piispanen takaa.

Koulutukseltaan liikuntatieteiden maisteri Piispanen on työskennellyt jo pitkään liikunnan parissa. Tällä hetkellä hän työskentelee opetus- ja kulttuuriministeriössä, valtion liikuntaneuvoston suunnittelijana. Työelämä tarjoaa hyvän näköalapaikan koko urheilun tarkastelemiseen.

– Oma urheilu, teoriat ja työ ovat olleet aina vahvasti yhtä. Työn kautta on hyvä katsoa urheilua, mutta toisaalta se antaa myös vastapainoa urheiluun. Olen löytänyt hyvän kombon ja sen aion pitääkin. Työ, treenien rytmitys ja perhe ovat kaikki sulassa sovussa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lahtelaislähtöinen Anu Kuivalainen sai idean kehuttuun dokumenttiinsa omasta viidenkympin kriisistään – "Rupesin miettimään pitkää parisuhdetta eläneenä, kuinka kauan siinä on vielä kivaa"
 2. Louhosluvan hakijan ja mökkiläisten välit tulehtuivat Hollolan Sarvassa – "Vahinko on kevyen kranaatinheittimen iskemää pahempi"
 3. Pajulahden Masto cupiin osallistuu yli 2 500 jalkapalloilijaa – avausottelussa vastustajansa kaataneen FC Folkin pelaajat saapuivat Lahteen Haapavedeltä asti
 4. Yön uutiskooste: CNN: Räjähteitä valmistava mosambikilaisyhtiö vahvistaa tilanneensa Beirutissa räjähtäneen ammoniumnitraatin
 5. Yhdessä työt ja yöt – Virpi Kesonen ja Ilkka Koskinen vaalivat Lahden upseerikerhon perinteikästä miljöötä
 6. Koulu alkaa Lahdessa uuden normaalin mukaisesti – ulkomaanmatkan jälkeisestä karanteenista odotetaan vielä virallista ohjetta
 7. Nähtiinkö yhtymäkokouksessa puolueiden juoni vai yksittäisten kokousedustajien irtiotto? – "Tämä vaikuttaa kokoomuksen ja keskustan sopimalta taktiikalta"
 8. Poikkeusvuosi aiheutti ruuhkapiikin elokuulle – katso 8 tärppiä Päijät-Hämeen urheilun supervilkkaaseen tapahtumaviikonloppuun
 9. Suomi on maailman ykkönen kuminan tuotannossa – Miksi suomalaiset ovat onnistuneet paremmin kuin ruotsalaiset?
 10. Fyysisempi, tasaisempi ja kypsempi Iikka Kangasniemi palasi Isku Areenaan jälleen Pelicansin riveihin – "Pyrkimykseni on pelata hyvällä tasolla entistäkin tasaisemmin"
 11. 7.8. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Päijät-Hämeessä on varmistunut kaksi uutta koronavirustartuntaa, molemmat potilaat palanneet ulkomailta
 12. Lahtelaisen olympiavoittajan poika kisaa MasterChef-ohjelmassa
 13. Lauantaina helle hellii etenkin maan länsiosaa
 14. Lahti on saanut etäkoulukevään jäljiltä 1,5 miljoonaa oppimisen tukemiseen – avustus käytetään tukiopetukseen ja uusien opettajien palkkaamiseen
 15. Anssi Tikanmäki soittaa Sysmässä Maisemakuvia Suomesta – artisti sai kultalevyn sooloalbumistaan 36 vuoden jälkeen

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.