Mattsson jatkoi SE-vauhtia SM-altaassa, nyt parani 200 metrin rintauintiennätys

Matti Mattsson paransi Tampereella rintauinnin 200 metrin Suomen ennätystään. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

STT

Matti Mattsson teki lauantaina viikonlopun toisen lyhyen radan Suomen ennätyksensä Tampereella jatkuneissa uinnin SM-kisoissa. Porin Uimaseuran tähti voitti 200 metrin rintauinnin ajalla 2.04,63.

Aiempi ennätys oli myös hänen nimissään, vuosi sitten Vaasan SM-kisoissa matka taittui aikaan 2.04,74.

– Uinti ei ollut teknisesti erityisen hyvä, käännökset eivät sujuneet. En muista monesko mestaruus tämä oli, mutta ainakin pari kertaa olen hävinnyt viime vuosina finaalin. Mestaruus ja ennätys maistuvat aina, mutta mieluisampi kahdesta ennätyksestä oli ehdottomasti perjantainen, Mattsson sanoi.

Perjantaina Mattsson passitti historiaan valmentajansa Eetu Karvosen ennätyksen rintauinnin 100 metrillä. Karvonen tuli Mattssonin valmentajaksi syksyllä 2016.

– Eetun muutettua Poriin harjoitukset ovat tehostuneet. Määrät ovat vähentyneet, mutta treenit tehostuneet. Aamupäivisin uidaan, myöhemmin päivällä tehdään muuta, Mattsson sanoi.

Mattsson nousi Suomen urheilun huipulle voittamalla pronssia Barcelonan MM-kisoissa 2013 ajalla 2.08,95. Se on edelleen hänen ennätyksensä ja luonnollisesti pitkällä radalla 200 metrin rintauinnin SE-aika.

– Tuolla ajalla ehkä selviäisi Tokiossa finaaliin. Taso on noussut maailmalla ja ennätyksiä rikotaan. Olen aina ollut kova suustani puhuttaessa tavoitteista, ja kyllä menestyminen Tokiossa on yhä tavoite, jonka eteen tehdään kaikki muu, Mattsson sanoi.

Kaikki tähtäin Tokiossa

Ainoana Suomessa Tokion rajan alittanut Mattsson viittasi lähinnä ensi toukokuun EM-uinteihin Budapestissa.

– Ei niitä varten tehdä mitään kuntohuippua tai herkistellä erityisemmin. Kaikki tekeminen ensi vuonna tähtää olympiamenestykseen. Suomessa nostetaan usein jalustalle olympialaiset, mutta kisat ne ovat siinä missä muutkin, Mattsson sanoi.

Viikonlopun jälkeen Mattsson viettää perheineen lyhyen loman Prahassa, mutta jouluksi perhe palaa Poriin.

– Kahden vanha tytär pitää huolen siitä, ettei koko ajan ajatella uintia, Mattsson korosti.

Pöytäkivi perhosteli SE:n satasella

Riku Pöytäkivi paransi Tampereen SM-uinneissa 100 metrin perhosuinnin Suomen ennätystään. Pöytäkivi siirsi ennätyslukemat uudelle sekuntiluvulle, kun hän ui matkan voittoon ajalla 50,88.

Pöytäkiven nimissä ollut entinen SE oli 51,17 kahden vuoden takaa. Hän ui entisen SE:n marraskuussa 2017 Oulussa.

Lyhyen radan kisat uidaan 25 metrin altaassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.