Hurrikaani selvisi huolimattomuudesta ilman erätappiota, johtavat miesten lentopalloliigaa 13 pisteen erolla

STT

Jussi Heinon valmentama Hurrikaani-Loimaa kaatoi lauantaina Vantaalla Ducksin 3–0 ja johtaa yhä ylivoimaisesti miesten lentopalloliigan runkosarjaa. Seuraavina tulevat VaLePa ja Savo Volley ovat loimaalaisia 13 pistettä jäljessä, mutta eurokentillä pelanneilla VaLePalla ja Savo Volleylla on kolme ottelua vähemmän pelattuna kuin Hurrikaanilla.

– Kohtaamme vielä sunnuntaina Ducksin Loimaalla, ja sitten aloitetaan joulutauko. Mennään varmaan aika normaaleilla kuvioilla, Heino sanoi.

Vain kerran tähän mennessä hävinneen Hurrikaanin tehokkain oli nyt Antti Ropponen 19 pisteellä. Tapio Toiviainen antoi 15 pisteellä hyvin tukea. Bojan Strugar teki Ducksille 12 pistettä.

Toinen erä oli tasaisin. Siinä Ducks nousi 20–23-tilanteesta ohikin, ja sillä oli kaksi eräpalloa. Hurrikaani kesti ne ja ratkaisi erän omasta neljännestä eräpallostaan.

– Olimme erässä vähän huolimattomia, Heino myönsi.

Savo Volleyn syöttö kaatoi Hurmoksen

Sunnuntaina Romaniaan lähtevä Savo Volley kukisti lauantaina Joensuussa paikallisen Karelian Hurmoksen 3–1. Etenkin joukkueen syöttöpeli toimi, ässiä kertyi 14.

– Syöttö toimi jokaisella pelaajalla, erityisen hyvin Miro Määttäsellä. Vielä alkukaudesta hyvää syöttöä seurasi usein huono, nyt hän on ollut tasaisen hyvä. Saadaan jatkumoa peliin, iloitsi Savo Volleyn valmentaja Jukka Tuovinen.

Savo Volley hävisi viikolla Kuopiossa Romanian mestarille Arcada Galatille CEV-cupissa. Tiistaina Savo Volley on kovassa paikassa vieraspelissään.

– Hyvillä mielin lähdemme matkaan. Tiedämme, miten ottelu voidaan voittaa, häviötä ei edes ajatella, Tuovinen lisäsi.

Ville Louhela oli 15 pisteellä Hurmoksen tehokkain. Viisi ässää syöttänyt Määttänen kokosi 17 pistettä, Antti Siltala 16.

VaLePa kaatoi Raision Loimun

Ensi tiistaina Tampereella CEV-cupissa saksalaista Hachingia vastaan taisteleva VaLePa piti lauantaina hyvän kenraaliharjoituksen kaatamalla Raision Loimun 3–1.

– Europelien välissä oli hankala ladata tähän, Loimu pelasi vähillä virheillä hyökkäyspeliä. Löydettiin tarvittava energia, sanoi valmentaja Janne Kankaskokko.

Kylkivammasta toipunut Erik Sundberg oli VaLePan tehokkain 18 pisteellä, ja Aaro Nikula kokosi 13 pistettä. Loimusta kolme pelaajaa teki 14 pistettä mieheen.

– Erikillä oli ainakin kolme viikkoa edellisestä täydestä pelistä. Hyvä peli nyt. Kolme pistettä tuli tarpeeseen, Kangaskokko jatkoi.

Akaa-Volley jatkoi voittoputkeaan

Edellisen kerran 4. joulukuuta pelannut Akaa-Volley kaatoi lauantaina Oulussa Juha Keihäskosken peliuraa kunnioittaneessa ottelussa Ettan 3–0. Vieraiden voittoputki on jo kymmenen ottelun pituinen.

– Aivan alkua lukuun ottamatta pelasimme kauden parasta hyökkäyspeliä. Oli tehoja eikä virheitä. Pelasimme samalla kokoonpanolla kuin edellisen ottelun, turha vaihtaa kun homma toimi, sanoi Akaa-Volleyn apuvalmentaja Hasse Mattila.

Urpo Sivula teki 14 pistettä, Akseli Lankinen ja Teemu Kuusela 10. Janne Marttila oli 12 pisteellä ainoa Ettan kohtalaisesti iskenyt pelaaja.

Ettan hyökkäysten onnistumisprosentti oli 35, vierailla 58. Rovaniemelle yöksi matkannut Akaa-Volley voitti torjuntapisteet 7–1.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.