Raviurheilun supertähti viihtyi ja loisti Rovaniemellä

STT

Ensimmäistä kertaa järjestetty ravitapahtuma Arctic Horse Race houkutteli lauantai-iltana Mäntyvaaraan turistien ja vakioyleisön lisäksi myös yhden ravimaailman kuumimmista nimistä. Tim Tetrick, 38, on voittanut raviohjastajana jo yli 11 000 lähtöä.

Rovaniemellä mies osallistui kolmen osalähdön Arctic Challenge -ohjastajaotteluun, ja hän aloitti sen upealla voitolla. Ikimuistoisen onnistumisesta tekee se, ettei hän ollut koskaan aikaisemmin ajanut suomenhevosella. Ykkössijan tuonut Pikku-Ryti johti alusta loppuun, ja Tetrick sai nautiskella sen kyydissä.

– Odotin tätä hetkeä koko viikon. Suomenhevosella on teille niin isot perinteet, että olin ennen lähtöä suorastaan innoissani. Talviset olosuhteet poikkesivat siitä, mihin olen Amerikassa tottunut. En tehnyt rattailla mitään erikoista, ja minulla taisi olla lähdön paras hevonen. Ravi-ilta kruunasi koko reissun, Tetrick kommentoi.

Toisessa osalähdössä Tetrick nappasi kolmossijan Blue Moon Stellan rattailla. Johtoasema karkasi kolmannessa osalähdössä, kun Tetrickin ajokki Whisky Voice oli poissa tolaltaan. Ohjastajaottelun voitti Antti Teivainen.

Tetrickin ykköstarkoitus Suomessa oli hakea uusia kokemuksia, ja samalla mies vahvisti omaa brändiään. Hänellä on keltavihreä ajopuku ja kärryt, joten mies erottuu ravilähdössä muusta porukasta.

Sosiaalisessa mediassa Tetrick on aktiivisempi kuin kaikki suomalaiset kollegansa yhteensä. Pikkupoikamaisen olemuksen takaa löytyy haastatteluissa todella jämäkkä, ammattitaitoinen, herkästi hymyilevä naapurin poika.

– Ehdin käydä poroajelulla, huskysafarilla ja piipahtamassa jääkiekko-ottelussa. Sunnuntaina on vielä ennen kotiilähtöä luvassa moottorikelkkasafari. Porolla ajaminen poikkesi ravihevosista siinä, etten löytänyt mistään jarrua, Tetrick nauroi.

- - - - -

korjattu aiempaa uutista klo 21.36. Ohjastajaottelun voitti Antti Teivainen, ei Jorma Kontio.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Koulut alkavat ensi viikolla: Orimattilassa turvavälit toteutuvat "kohtuullisesti" ja Hollolassa vältetään ylimääräistä hysteriaa 
 2. Lahti ei kannata hyvinvointiyhtymän ja Mehiläisen yhteisyritystä – aikoo tehdä vastaehdotuksen yhtymäkokoukselle
 3. Kimolan kanava avasi viimein porttinsa, ilman täytti jännittynyt supina ja veneilytunnelissa kajahtelivat riemukkaan kiljahdukset: "Tämä kanava vaikuttaa koko tämän alueen kehitykseen", katso kuvat
 4. Kalkkisten koulu lakkautuskohteena Asikkalassa – "Varmaan tilannetta joudutaan oikeasti miettimään, koska etäisyys Vääksyyn on suhteellisen pitkä"
 5. Siirtolapuutarhamökissä kesä jatkuu lokakuulle ja kissat pääsevät ulkoilemaan tarhaan – katso kuvat värikkäästä mökistä
 6. Siniset osallistuu kevään kuntavaaleihin – Puoluesihteeri ei tiedä, mitä viisi ex-ministeriä aikovat tehdä
 7. 27-vuotias Outi Lähde ei ole koskaan tuntenut seksuaalista vetoa ketään kohtaan mutta harrastaa silti seksiä – "Minulle on tärkeää, että kumppanini nauttii ja itse saan huomiota ja läheisyyttä"
 8. Iivo Niskanen jättää sprinttihiihdot suosiolla erikoismiehille ensi talven hiihdon MM-kilpailuissa – ei kuitenkaan halua jättää menestystä "vain yhden kortin varaan"
 9. Lahden kaupunginhallitus käveli lautakunnan yli, Löylykadun asuinalue uuteen harkintaan
 10. Kolme pankkia tarjoaa yhä maksuttomia lainanlyhennysvapaita – Uutissuomalaisen kyselyn mukaan valtaosa isoimmista pankeista on jo lopettanut koronakampanjat
 11. Päivi Piiraisen Esalainen: Haittaako, jos lahnaa tai haapaa ei tunnista?
 12. Pääkirjoitus: Maskisuositus on hyvä päivittää vaativammaksi
 13. Syyttäjä hakee United Brotherhoodin johtajaksi epäillylle miehelle tuomiota jengipykälällä - lue yön uutiskooste
 14. FC Lahti ja FC Honka väänsivät maalittoman tasapelin – ”Tulta, kiimaa ja tunnetta täytyy kaivaa lisää”
 15. Uutiset kasvomaskisuosituksesta räjäyttivät kysynnän: maskit myytiin loppuun osasta apteekkeja – hintahaarukka 1–2 euroa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.