Akaa-Volley otti parhaat miehensä kentälle ja näytti tasonsa

STT

Akaa-Volley näytti jälleen sunnuntaina, että taistelua miesten lentopalloliigan mitaleista ei käydä ensi keväänä vain Hurrikaani-Loimaan, VaLePan ja Savo Volleyn kesken.

Oliver Lüütseppin valmentama Akaa-Volley otti sunnuntaina 11. peräkkäisen voittonsa, kun Perungan Pojat kaatui Rovaniemellä 3–1.

PerPo voitti avauserän, mutta Akaa-Volley kolme seuraavaa vaihdettuaan kentälle parhaita pelaajiaan. Vaihdossa passari Akseli Lankisen tavoin aloittanut hakkuri Urpo Sivula oli 18 pisteellä tehokkain.

– Tarkoitus oli kierrättää, mutta toisaalta halusimme myös kolmen pisteen voiton. Aatu Pöllänen hakkurina pelasi aivan hyvin, ja oli vähän harmikin ottaa hänet pois. PerPo pelasi kaksi erää hyvin, sanoi Akaa-Volleyn apuvalmentaja Hasse Mattila.

Panu Pitkänen otti 10 torjuntapistettä ja kokosi 14 pistettä. Yleispelaajista Eetu Pennanen teki 13 ja Joni Mikkonen 12 pistettä.

Mäkinen Hurrikaanin tehomies

Hurrikaani-Loimaa otti Akaa-Volleyn tavoin 11. voittonsa peräkkäin, kun Vantaan Ducks kaatui 3–0. Sakari Mäkinen teki viimeisen ottelunsa vuoden 2019 puolella pelanneelle Hurrikaanille 20 pistettä.

Mäkinen sai tukea 11 pistettä tehneeltä Antti Ropposelta ja 10 pistettä tehneeltä Karri Kutinlahdelta. Yleispelaajat Kalle Kattelus ja Marko Määttänen tekivät vantaalaisvieraille 15 pistettä mieheen.

Raision Loimu katkaisi kolmen ottelun tappioputkensa, kun joukkue kaatoi Kokkolan Tiikerit 3–2. Tiikerit oli voittanut neljä edellistä otteluaan, viimeisin voitto tuli VaLePaa vastaan kaksi viikkoa sitten.

Tamir Hershko teki Loimulle 24 ja Windson Ferreira 20 pistettä. Tiikereiltä Rami Rekomaa iski ilman virheitä keskeltä 12 pistettä ja kokosi yhteensä 17 pistettä. Laitahyökkääjien tehot jäivät alhaisiksi, kun 16 pistettä tehnyt Jiri Hänninen pääsi heistä parhaana vain 34 prosentin hyökkäystehoihin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.