Anna-Julia Kontio ratsasti kuudenneksi Horse Show'ssa

Anna-Julia Kontio on ratsastanut Ornellaialla vasta neljä kuukautta. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

STT

Esteratsastaja Anna-Julia Kontio tekee hevosellaan Ornellaia hyvää tulosta vain neljän kuukauden yhteistyöllä. Lauantaina Helsingin Horse Show'ssa kaksikko selvitti perusradan virheittä, mutta pudotukset yhdellä esteellä jättivät ratsukon kuudenneksi viiden tähden gp:ssä.

Kontio selvitti perusradan virheittä myös Oslon maailmancupissa viikko sitten.

– Tuli taas puhdas perusrata, mutta otin uusinnan varmistellen, koska meille tuli virheitä Oslon uusinnassa. Nytkin tuli yhdellä esteellä pudotukset, mutta olen silti tyytyväinen kilpailuun, Kontio kertoi.

Kontio tarjosi tutummalle hevoselleen Fardonille lepopäivän, ja hän kapuaa Ornellaian selkään myös sunnuntain maailmancupissa.

– Fardon sairasteli kesällä. Se ei ole vieläkään sataprosenttisessa kunnossa, enkä halua rasittaa sitä vielä, Kontio perusteli ratkaisuaan.

– Huomenna tavoitteena on taas puhdas perusrata ja sijoitus kymmenen kärkeen.

Kauden avanneessa Oslon maailmancupissa Kontio ratsasti sijalle 12.

Weshaupt ajoi vauhdilla voittoon

Saksan Philipp Weishaupt ratsasti lauantain kilpailusta voiton hevosella Asathir. Hollannin Maikel Van der Vleuten ja Dana Blue jäivät hopealle vain 0,63 sekunnin erolla. Irlannin Denis Lynch ratsasti The Sinnerin kolmanneksi.

Weishaupt kiitti voitosta Asathir-hevostaan.

– Sanon kaikella kunnioituksella muita ratsastajia ja muita hevosia kohtaan, että paras hevonen voitti tänään, Weishaupt sanoi.

– Hevonen oli sujuva ja herkkä. Sitä oli todella miellyttävä ratsastaa. Juuri tällaisten hetkien takia me tätä teemme.

Weishaupt saavutti viiden tähden kisoissa toisen voittonsa. Uran kohokohdat ovat EM-kisojen 12:s sija ja maailmancupin finaalipaikka 2012.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Jatkuvat vahingonteot turhauttavat lahtelaisyrittäjiä – "Minua varoitettiin etukäteen, että kaikki kannattaa nostaa turvaan"
 2. Poliisi otti Nastola-operaatiossa kiinni kaksi tapon yrityksestä epäiltyä
 3. Päijät-Hämeessä todettu kolme uutta koronavirustartuntaa
 4. Lahden Seurahuone otti ensimmäisenä suomalaishotellina käyttöön katalyysipinnoituksen – tavoitteena torjua koronavirusta ja muita mikrobeja
 5. SJK ei ole koskaan voittanut Lahdessa – Arkivuo, Zeqiri ja Imbongo nousevat FC Lahden avaukseen
 6. Lahtelainen kuvataiteilija Matti Koskela on kuollut
 7. Katumaasturia kuljettanut päihtynyt mies kolaroi ensin Lahdessa, jäi poliisin haaviin tuntia myöhemmin Asikkalassa
 8. Kansallisarkiston selvitys Vierumäen taistelusta: yli 300 kaatuneen määrä ei ole mahdollinen, suurin osa kaatuneista Lahden punakaartilaisia
 9. Enemmistöllä lahtelaisvaltuutetuista on toistaiseksi kriittinen kanta yhtymän ja Mehiläisen yhteisyritykseen – kokoomus ja vasemmisto edustavat ääripäitä, ja monissa ryhmissä kaivataan lisää tietoa
 10. Suomessa kolme uutta koronavirustartuntaa muttei uusia kuolemia – tartunnan saaneiden keski-ikä laskenut epidemian kuluessa
 11. Koronavirus vei melkein perheenisä Jukka Pylvänäisen hengen – "Tauti on opettanut elämän arvoa"
 12. Ei tullutkaan peruspuujalka, vaan kolme leikkausta ja pysäyttäviä uutisia lääkäriltä, nyt Mikko Viitikko suitsuttaa fyssaria: "Saan olla kiitollinen, että hän otti asian vakavasti"
 13. Asikkalan Vääksyn Ranskalaisen kyläkaupan omistaja julkaisi Facebook-päivityksen nuorten kesätyöntekijöiden kaltoinkohtelusta – laaja tuki yllätti, ja kaupalle on tultu jopa Tampereelta asti
 14. Näppis: Miten turisti osaa tulla Lahden keskustaan?
 15. Kreikasta siirretty Suomeen pakolaislapsia ilman huoltajaa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.