Mikko Ilosesta golfin ammattilaisjärjestön Suomen PGA:n kunniajäsen

Keväällä ammattilaisuransa lopettaneelle Mikko Iloselle myönnettiin torstaina ammattilaisjärjestö Suomen PGA:n kunniajäsenyys. Mirja Hussain

Juha Hölttä

Suomen kaikkien aikojen menestyneimmälle kilpagolfarille Mikko Iloselle myönnettiin torstaina ammattilaisgolfjärjestö Suomen PGA:n kunniajäsenyys. Asiasta päätti PGA:n syyskokous.

Ensi viikolla 40 vuotta täyttävä Ilonen lopetti menestyksekkään kilpagolfuransa viime maaliskuussa.

Lahtelainen voitti vuonna 2001 alkaneen ammattilaisuransa aikana viisi Euroopan-kiertueen kilpailua. Ensimmäisen kerran hän oli ykkönen vuonna 2007 Indonesiassa, ja uran viimeistä voittoaan Ilonen pääsi juhlimaan vuonna 2014, kun hän voitti kovatasoisen Volvo World Match Play Championshipin.

Yli vuosikymmenen ajan suomalaisen kilpagolfin suurimpana tähtenä loistanut Ilonen oli parhaimmillaan maailmanlistalla sijalla 37 vuonna 2014.

Hän pelasi uransa aikana yhteensä 14 major-kilpailua, joista paras saavutus oli vuoden 2014 PGA Championshipin seitsemäs sija. Top-kymppiin Ilonen ylsi myös The Open Championshipissa (Britannian avoimet) vuonna 2001, jolloin hän jakoi yhdeksättä sijaa.

Ilonen edusti Suomea Rion olympialaisissa, kun golf palasi kesäolympialaisten ohjelmaan.

Suomen PGA:n jäsen hän on ollut vuodesta 2001 lähtien.

Suomen PGA:n kunniajäsenyys on aiemmin myönnetty PGA:n perustajajäsenille Sigurd Nyströmille ja Juhani Hämäläiselle, Suomen Challenge Tour -kilpailuiden promoottoreina toimineille Pauli Pesoselle ja Göran Stubbille, sekä Imatralla syntyneelle mutta Ruotsia edustaneelle Jarmo Sandelinille, joka pelasi Euroopan joukkueessa vuoden 1999 Ryder Cupissa. PGA:n kunniapuheenjohtajuus on myönnetty Asko Arkkolalle.

Suomen PGA muisti Ilosta torstai-iltana järjestetyssä PGA:n palkintogaalassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.