Salpausselän kisoihin kolmas mäkikilpailu – "Ratkaisu paikkaa hyvin tulonmenetyksiä, ei tosin täysimääräisesti"

Salpausselän kisoissa hypätään kolmaskin mäkikisa, kun Kansainvälinen hiihtoliitto päätti Rukan perutun kilpailun siirtämisestä Lahteen. Sami Lettojärvi

Juha Hölttä

Helmi-maaliskuun vaihteessa järjestettävien Salpausselän kisojen kilpailuohjelmaan tuli yksi mäkikilpailu lisää. Kansainvälinen hiihtoliitto FIS kertoi perjantaina, että Rukalla 1. joulukuuta peruttu suurmäen kilpailu hypätään Lahdessa.

Ruka Nordicissa toinen mäkikisa jouduttiin perumaan oikukkaan tuulen takia.

- Hiihtoliitolle on erittäin tärkeää saada korvaava kilpailu Lahteen. Ratkaisu paikkaa hyvin tulonmenetyksiä, ei tosin täysimääräisesti, mutta lopputulos on Hiihtoliiton kannalta hyvä, sanoo Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Ismo Hämäläinen tiedotteessa.

Keskustelut korvaavan kilpailun järjestämisestä Salpausselän kisojen yhteydessä aloitettiin heti ja Kansainvälinen Hiihtoliitto FIS vahvisti kilpailun Salpausselälle perjantaina.

Salpausselän kisojen mäkiohjelmassa oli ennestään lauantain joukkuemäki ja henkilökohtainen kilpailu sunnuntaina. Lisäkilpailu hypätään perjantaina 28. helmikuuta, jolloin alkuperäisessä ohjelmassa oli yhdistetyn karsinta- ja varakilpailu sekä mäkihypyn sunnuntain kilpailun karsinta. Lisäkilpailu hypätään alkuperäisen karsinnan paikalla ja sunnuntain kilpailun karsinta siirtyy hypättäväksi sunnuntaina koekierroksen paikalla.

Hiihtoliitto on tyytyväinen nopeaan ratkaisuun, joka syntyi yhteistyön tuloksena.

- Haluamme kiittää Salpausselän Kisojen organisaatiota, Kansainvälistä hiihtoliittoa sekä mediaoikeuksien haltija Infront Sports & Mediaa hyvästä hengestä tätä neuvoteltaessa. Kaikilla oli yhteinen tavoite, joka saavutettiin nopealla aikataululla, toteaa Hämäläinen.

Salpausselän kisojen ohjelmassa on lauantaina 29. helmikuuta joukkuemäen lisäksi yhdistetyn joukkuesprintti sekä perinteisen hiihtotavan 10 ja 15 kilometrin väliaikalähtökilpailut. Sunnuntaina 1. maaliskuuta kilpaillaan suurmäen lisäksi yhdistetyn henkilökohtainen kisa ja maastohiihdon viestit.

Rukan peruuntuneen kilpailun siirtymisestä Lahteen uutisoi ensimmäisenä Yle verkkosivuillaan.

Kello 14.51: Juttua täydennetty Ismo Hämäläisen kommenteilla

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.