Salpausselän kisoihin kolmas mäkikilpailu – "Ratkaisu paikkaa hyvin tulonmenetyksiä, ei tosin täysimääräisesti"

Salpausselän kisoissa hypätään kolmaskin mäkikisa, kun Kansainvälinen hiihtoliitto päätti Rukan perutun kilpailun siirtämisestä Lahteen. Sami Lettojärvi

Juha Hölttä

Helmi-maaliskuun vaihteessa järjestettävien Salpausselän kisojen kilpailuohjelmaan tuli yksi mäkikilpailu lisää. Kansainvälinen hiihtoliitto FIS kertoi perjantaina, että Rukalla 1. joulukuuta peruttu suurmäen kilpailu hypätään Lahdessa.

Ruka Nordicissa toinen mäkikisa jouduttiin perumaan oikukkaan tuulen takia.

- Hiihtoliitolle on erittäin tärkeää saada korvaava kilpailu Lahteen. Ratkaisu paikkaa hyvin tulonmenetyksiä, ei tosin täysimääräisesti, mutta lopputulos on Hiihtoliiton kannalta hyvä, sanoo Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Ismo Hämäläinen tiedotteessa.

Keskustelut korvaavan kilpailun järjestämisestä Salpausselän kisojen yhteydessä aloitettiin heti ja Kansainvälinen Hiihtoliitto FIS vahvisti kilpailun Salpausselälle perjantaina.

Salpausselän kisojen mäkiohjelmassa oli ennestään lauantain joukkuemäki ja henkilökohtainen kilpailu sunnuntaina. Lisäkilpailu hypätään perjantaina 28. helmikuuta, jolloin alkuperäisessä ohjelmassa oli yhdistetyn karsinta- ja varakilpailu sekä mäkihypyn sunnuntain kilpailun karsinta. Lisäkilpailu hypätään alkuperäisen karsinnan paikalla ja sunnuntain kilpailun karsinta siirtyy hypättäväksi sunnuntaina koekierroksen paikalla.

Hiihtoliitto on tyytyväinen nopeaan ratkaisuun, joka syntyi yhteistyön tuloksena.

- Haluamme kiittää Salpausselän Kisojen organisaatiota, Kansainvälistä hiihtoliittoa sekä mediaoikeuksien haltija Infront Sports & Mediaa hyvästä hengestä tätä neuvoteltaessa. Kaikilla oli yhteinen tavoite, joka saavutettiin nopealla aikataululla, toteaa Hämäläinen.

Salpausselän kisojen ohjelmassa on lauantaina 29. helmikuuta joukkuemäen lisäksi yhdistetyn joukkuesprintti sekä perinteisen hiihtotavan 10 ja 15 kilometrin väliaikalähtökilpailut. Sunnuntaina 1. maaliskuuta kilpaillaan suurmäen lisäksi yhdistetyn henkilökohtainen kisa ja maastohiihdon viestit.

Rukan peruuntuneen kilpailun siirtymisestä Lahteen uutisoi ensimmäisenä Yle verkkosivuillaan.

Kello 14.51: Juttua täydennetty Ismo Hämäläisen kommenteilla

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Ihmismassa täytti Lahden markkinat, turvavälit unohtuivat vilskeessä
 2. Kysymys ja vastaus: Kysyimme neljältä hyvinvointiyhtymän ja Mehiläisen yhteisyritystä vastustaneelta Lahden kaupungingallituksen jäseneltä, miksi he vastustivat hanketta – näin he vastasivat
 3. Tukkirekka paloi hinauskuntoon Messiläntiellä Lahdessa
 4. United Brotherhoodin johtajaksi epäillyn miehen mukaan jäsenten huumeidenkäytön valvominen virtsatesteillä oli veljeyttä: "Pidetään toisista huolta, kun joillain lähtee vähän laukalle"
 5. Asettuuko Juha Rehula ehdolle keskustan varapuheenjohtajaksi? "Kiinnostusta on ollut, mutta ihan muut asiat ratkaisevat ehdokkuuden"
 6. Sarjakuva-arvio: Naiset - 150 vuotta vapauden, sisaruuden ja tasa-arvon puolesta on ollut myyntimenestys – kirja kertaa tasa-arvon historiaa sarjakuvin
 7. Radiomäellä järjestetään yhteislaulutilaisuus – luvassa Leevi and the Leavingsin hittejä
 8. Yle: Seitsemän pelaajaa ulkona Pelicansin harjoituksista lomautusten vuoksi
 9. Suuri helpotus: Pippon kartingradalla ajetaan jatkossakin, mutta Lahden kaupunki vaatii Lahden FK-kerholta isoja investointeja
 10. Lukijalta: Kouluilta vaaditut miljoonasäästöt ovat mahdottomuus
 11. Vesa Mäkäläinen näki mainoksen Orimattilan Hennasta moottoritietä ajellessaan, ja alueen katsastuksen jälkeen unelma omakotitalosta alkoi muuttua todeksi: "Viikonloppuna olisi tarkoitus jäädä yöksi ensimmäistä kertaa"
 12. Kahden auton peräänajo Nelostiellä Lahdessa – liikenne sujuu taas normaalisti
 13. THL: Suomessa on todettu vuorokaudessa 29 uutta koronavirustartuntaa
 14. Lahdessa päästään jälleen maistelemaan käsityöläisoluita, Suuret Oluet – Pienet Panimot tuo viikonloppuna satamaan 13 panimoa
 15. Hilkka Kemppi pyrkii keskustan varapuheenjohtajaksi

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.