Halton-hiihdot sulkevat Lahden ensilumenladun lauantaina

Lauantaina hiihdetään Lahdessa kilpaa, vaikka pakkasta ei ole ollut viikkoihin. Perjantaina kiristyvä pakkanen kovettaa ladut kuntohiihtäjille jopa vaarallisen liukkaiksi, varoitetaan Lahden Hiihtoseurasta.

Lahden Hiihtoseura joutuu siirtämään FIS Halton -hiihdot urheilukeskuksesta ensilumenladun ympäristöön. Katja Luoma

Suvi Lempinen

194 hiihtäjää sivakoi kilpaa lauantaina Lahden Hiihtoseuran järjestämissä FIS Halton -hiihdoissa. Lämpöisten ja vetisten kelien vuoksi kilpailupäivää siirrettiin jo kerran. Alkuperäisen suunnitelman mukaan kilpailut oli tarkoitus järjestää 15. joulukuuta. Tällä kertaa päivämäärä pitää, mutta kilpailut järjestetään urheilukeskuksen sijaan ensilumenladulla ja sen ympäristössä.

Järjestäjät toivovat ymmärrystä kuntohiihtäjiltä, sillä kilpailukäytössä olevat reitit, myös ensilumenlatu joudutaan sulkemaan kilpailun vuoksi. Ladut suljetaan lauantaiaamuna kello 7 ja avataan kuntoilijoille jälleen kello 16.30.

"Laskuissa kuutta-seitsemääkymppiä"

Kilpailijoille luvassa on rankat mutta nopeat radat. Perjantaina kiristyvä pakkanen kovettaa läpimärästä lumen erittäin vauhdikkaaksi. Lahden Hiihtoseurasta Kari Koskinen toivoo kuntohiihtäjien ottavan huomioon, että osa laskuista saattaa tulla jopa vaarallisen vauhdikkaiksi.

– Kamppailuareenalta tunneliin ja hyppyrimäen takatornilta Karpaloon mennään varmaan kuutta-seitsemääkymppiä, Koskinen varoittaa.

Kilpailun lähtö ja maali sijaitsevat ensilumenladun suoralla, ja kilpakäytössä ovat kahden, kolmen ja 3,75 kilometrin reitit. Sarjoja on 10-vuotiasta senioreihin ja FIS-sarjoissa koviakin kansallisia nimiä. Kaikissa FIS-sarjoissa hiihdetään 3,75 kilometrin vaativalla reitillä, joka käy maailmancupin tapaan niin intiaanikukkulalla kuin Karpalossa. Miehet kiertävät reitin neljästi ja matkana on 15 kilometriä, naiset kolmesti 11,25 kilometrin kisassaan. Nuorimmissa FIS-sarjoissa reitti hiihdetään kaksi kertaa.

Kilpailu hiihdetään perinteisellä hiihtotavalla.

Lumetettavaa riittää vielä

Kilpailunjärjestäjillä riittää töitä viime hetkiin asti.

– On ollut hankalaa, kun pakkasta on ollut kolme viikkoa sitten. Onhan siellä paikkoja, joissa ei ole liikaa lunta, Kari Koskinen kuvailee.

Perjantaiksi ja lauantaiksi luvattu pakkanen tuleekin tarpeeseen. Hiihtoseurassa toivotaan, että lumitykit saataisiin päälle. Jos se ei onnistu, on lunta siirrettävä stadionilta.

Siirto ensilumenladulle on tarkoittanut erilaisia lisätöitä ja ylimääräisiä kustannuksia aina siirrettävän ajanottokopin lainaamisesta alkaen.

FIS Halton -hiihdot Lahden ensilumenladulla lauantaina klo 11.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Selän kisojen toinen päivä, auringonpaistetta ja suomalaismenestystä - katso kuvat
 2. Opasteiden uupuminen kummastutti Salpausselän kisoihin suuntaavia ulkopaikkakuntalaisia: "Keskustassa oli pari opaskylttiä, mutta aika vähän kisat näkyvät kaupungin ulkopuolella"
 3. Iivo Niskanen oli jälleen perinteisen hiihtotavan valtias
 4. Kipeytyvätkö ranteesi helposti? Heikot ranteet ovat nykyihmisen vitsaus – katso fysioterapeutin vinkit ranteiden vahvistamiseen
 5. "Riidat ovat aina hankalia puolueille", sanoo tutkija – Siksi puoluejohdon pitäisi saada PS:n ja nuorisojärjestön "sotku siivottua äkkiä pois päiväjärjestyksestä"
 6. Tekninen vika ruuhkautti Salpausselän lipunmyynnin aamupäivällä, toimii nyt jo normaalisti
 7. "Kouvola-oikaisu olisi veronmaksajien näkökulmasta hirvittävän huono investointi" – Päijät-Hämeessä seurataan Kymenlaakson sisäistä raideriitelyä
 8. Rakenteilla ollut talo tuhoutui tulipalossa yöllä Lahdessa
 9. Pärmäkoski lykki kolmanneksi Salpausselällä lopun kompuroinnista huolimatta – peräti kahdeksan suomalaisnaista ylsi pisteille
 10. Turkin Erdoganin mukaan raja on auki – Kreikka kertoo estäneensä 4 000 siirtolaisen saapumisen maahan
 11. Kierrätyspuistosta tulossa paha pala Hollolan ja Orimattilan päättäjille – Uhkana on joko äänestäjien raivo tai tärkeiden verotulojen menetys
 12. Lukijalta: Lanun puisto ja Kariniemi kuuluvat lahtelaisille, eivät pienelle asukasjoukolle
 13. Urheilun ja yrityselämän kerma kokoontui Lahdessa pohtimaan menestyksen reseptiä: "Kisapuistoon pitäisi saada ensin sähköt", murjaisi FC Lahden toimitusjohtaja
 14. Herolalle ja Hirvoselle jäi kirittävää ladulla yli kaksi minuuttia
 15. Lulu Ranne: Huonon sisäilman uhrien oikeusturvaa on kehitettävä

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.