Jukkis Areenan avauspotku potkaistiin Orimattilassa, eikä ollut epäselvää, kenelle tehtävä kuului - katso video

Jukka Nikula sai pallon ja hallihankkeen maaliin. Sami Kuusivirta

Pirjo Kamppila

Orimattilassa päästään nyt potkimaan palloa sisätiloissa. Orimattilan Jukkis Areenan avauspotku potkaistiin tiistaiaamuna, ja itseoikeutettu potkaisija oli hallihankkeen isä, maanviljelijä ja yrittäjä Jukka Nikula.

Monikäyttöisissä tiloissa voi harrastaa myös vaikkapa amerikkalaista jalkapalloa tai pesäpalloa. Päijät-Hämeen kolmanneksi suurimman hallin rakentaminen maksoi noin 400 000 euroa.

Nikula on ennenkin pannut toimeksi urheilutilojen saamiseksi kaupunkiin. Seitsemän vuotta sitten hän päätti rakentaa entiseen maatalouskaupan halliin salibandyhallin, joka kantaa nimeä Nikke Areena. Jukkis nousi sen viereen.

Jukka Nikula sai pallon ja hallihankkeen maaliin. Sami Kuusivirta

Jalkapalloareena ei kuitenkaan ollut Nikulan alkuperäinen jatkosuunnitelma. Alun perin hän kaavaili jäähallia, mutta hanke kaatui, kun kaupunki ei lähtenyt siihen mukaan.

Nikke ja Jukkis ovat Jukka Nikulan lempinimiä. Kolmannessa hallissa, joka sekin on samalla tontilla, ajetaan polkupyörillä sorakumpareiden päällä. Laji on nimeltään BMX-pyöräily.

Orimattilassa rakennetaan parhaillaan uutta urheilutaloa kaupungin omin voimin. Myöhemmin sen oheen nousee myös uusi uimahalli.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut