Vetokoiria treenataan yhtä tarkasti kuin huippujuoksijoita - katso video mönkijätreeneistä

Orimattilalaiset Susanna ja Erkki Bürkland ovat menestyneet maailmalla siperianhuskyjen valjakkokisoissa. Viimeksi MM-kisoista palattiin kolmen mitalin kera. Menestys ei tule sattumalta, vaan koiria treenataan tarkasti kuin huippu-urheilijoita. Koirien valmennus muistuttaa huippujuoksijoiden harjoittelua.

Koskaan lenkille ei lähdetä huvikseen, vaan jokaisella harjoituksella on tarkoituksensa. Kolme neljä kertaa viikossa koirat valjastetaan mönkijän eteen ja muulloin huolehditaan palauttavasta harjoittelusta.

- Voimatreeni on hidasta vauhtia, ehkä 14 kilometrin tuntivauhtia, silloin mennään pidempi matka. Vauhtitreeni voi olla kolmeakymppiä, ja intervallitreenissä mennään esimerkiksi 200-300 metriä kovaa ja välissä palautellaan, kertoo kevään ja syksyn sulan maan kisoissa kisakuskina toimiva Erkki Bürkland.

- Meillä kaikki koirat juoksevat kaikilla paikoilla, kuka milloinkin oikealla ja vasemmalla, edessä ja takana, jatkaa valmennuksesta päävastuussa oleva ja talven kisojen kuski Susanna Bürkland.

Katso video Susanna Bürklandin ja kuuden koiran mönkijätreeneistä.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut