Pasi Laaksomaa haasteista huolimatta luokkavoittoon Hankirallissa

Lahtelainen ralliautoilija Pasi Laaksomaa ja hänen kartanlukijansa Ville Kantoluoto ajoivat Porvoon legendaarisen hankirallin seitsemän erikoiskoetta käsittäneessä kilpailussa voittoon luokassa 25.

Legendaarinen Hankiralli kurvailtiin lauantaina 4. maaliskuuta Porvoossa. Leudohkoista olosuhteista huolimatta kilpailu päästiin ajamaan yllättävänkin hyvissä talviolosuhteissa.

Laaksomaan voitto tuli äärimmäisen niukalla erolla toiseksi sijoittuneeseen parivaljakkoon Jani Laaksoseen ja Tero Keittiin nähden, sillä maalissa eroa oli vain 0,5 sekuntia. Kilpailu sisälsi rutkasti haasteita Laaksomaan autokunnalle.

- Heti ensimmäisellä erikoiskokeella auton tulpanjohdoissa ilmeni vikaa ja auto kävi välillä kahdella, välillä taas vain kolmella pytyllä. Neljä kun olisi maksimi, niin tottakai siinä annettiin tasoitusta. Hävisimme sillä erikoiskokeella heti puoli minuuttia kärjestä, Laaksomaa kertoi.

Laaksomaa ja Kantoluoto eivät kuitenkaan antaneet periksi, vaan aloittivat kiivaan takaa-ajon.

- Päätettiin siinä, että puristetaan niin paljon kuin vain pystytään ja tehdään kaikkemme. Ja niin siinä sitten kävi, että saimme puristettua itsemme takamatkalta luokkavoittoon ja kotiinviemisiksi täydet aluemestaruuspisteet, Laaksomaa iloitsi.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut