Kommentti: Raviurheilu näytti parhaansa Lahden Kuninkuusraveissa

Suvi Lempinen

Kuninkaan ja kuningattaren tittelit eivät olleet tänä vuonna jaettavissa etukäteen, ja hyvä niin, vaikka olihan uudesta hallitsijaparista erityisesti Tähen Toivomus monen suosikki. Kun kilpailuihin lähdettiin avoimin mielin, mukaan mahtui myös yllättäjiä. Kuninkuusraveihin viimeisten joukossa valitut Caijus ja Sävel-Taika käyttivät tilaisuutensa ja osoittivat esityksillään kuuluvansa suomenhevosten kovimpiin kamppailuihin.

Kuninkuuskilpailun nuorin osallistuja, 7-vuotias Caijus ei väsynyt edes kolmella kilometrillä ja jäi lopputuloksissa kolmanneksi 1,5 sekunnin päähän Tähen Toivomuksesta. Ties mihin se olisi yltänyt ilman epäonnea avausmatkalla. Silloin se joutui Välkyn Tuiskun tavoin väistämään maalisuoralla laukannutta Välähdystä. Kolmossija tasaisessa kuninkuuskilpailussa oli joka tapauksessa hieno saavutus.

Sävel-Taika oli kuningatarkilpailun musta hevonen vuoden takaisesta kakkossijastaan huolimatta. Nyt se uusi saman sijoituksen mutta huomattavasti vakuuttavampaan tyyliin voittamalla avausmatkan ja tulemalla vahvasti mailin lopussa. Eikä pitkäkään matka huonosti mennyt. Onneksi 11-vuotiaalla tammalla on vielä vuosia aikaa olla kuningatarkilpailun suosikki, jos vain terveyttä riittää.

Ravikuningattaren nimikään ei ole suurimmista suurin yllättäjä etukäteen ajateltuna, mutta kahden matkan jälkeen Vieskerin Virva tuli kuin puskista voittoon. Kuninkuusravien suuria hetkiä koetaan, kun juostavista 6 809 metristä jäljellä on viimeiset sadat tai vain kymmenet metrit.

Jokimaalla ravattiinupeat Kuninkuusravit. Parhaan puolensa näytti niin ravirata, yleisö kuin urheilu.

Oli hienoa huomata, että sään ei tarvitse olla plus 20 astetta ja puolipilvistä, jotta liki 60 000 ihmistä saapuu raviradalle. Puolipilvistä oli mutta myös viileää, ja sää oli mitä mainion ravihevosille, ja ihmiset pärjäsivät laittamalla takin ylleen.

Pahin ongelma taisi olla Hippoksen Heppa-tulospalvelun pätkiminen, mutta se alkaa olla jo kunkkariperinne. Tuohan se tietysti suuren urheilujuhlan tuntua, että Kuninkuusravien tulokset kiinnostavat niin paljon, että järjestelmät kaatuvat.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Koronavirustestien määrä kasvanut räjähdysmäisesti Päijät-Hämeessä – testeihin hakeudutaan lievimmistäkin oireista
 2. Kassojen jäsenmaksuissa yli kymmenkertaiset erot – "Jäsenemme eivät ole huomanneet kassan maksun nousua"
 3. Maastoa paloi noin hehtaarin verran Hollolan Herralassa
 4. Sienestäjä teki erikoisen löydön Nastolasta – satoja vanhoja kolikoita oli kätketty maan alle
 5. Lahdessa on tarjolla kesäteatteria tänä kesänä – näytelmän pääosassa hauskuuttaa monien tuntema Sipi Pelle
 6. Pohjalaisfirma jatkaa perinteistä jääkairojen valmistusta Heinolassa, edellinen valmistaja Konsaku on hakeutunut konkurssiin – "Jääkairoista tuli rahanreikä"
 7. Rapistuva kiinteistö Hämeenkatu 24:ssä Lahdessa odottaa yhä korjaustöiden jatkumista – "Jos rakennus on suojeltu, on tilanteeseen helpompi puuttua"
 8. Kärköläläinen Susanna Kirvesniemi väsyi poliklinikkatyön hektisyyteen ja teki rohkean ratkaisun – "Tajusin, että en jaksa tässä hommassa eläkepäiviin asti"
 9. Valaisinpylvääseen osunut moottoripyöräilijä kuoli Lahdessa
 10. Kirjastojen määrään ei haluta puuttua Lahdessa – säästöpaineet voivat silti laittaa kirjastot koville: "Kirjastoverkossa ei ole enää löysää"
 11. Lukijalta: Itsekkyys ja tekopyhyys rehottivat Lahden urheilukisoissa
 12. Avoimet puutarhat keräsi 70 000 vierailijaa – virtuaaliesittelyt nähtävillä vielä heinäkuun loppuun asti
 13. Vanha vesijohto halkesi – vettä suihkusi Lahden Diakoniasäätiön talon arkistoon
 14. Tampereen alle 23-vuotiaiden MM-painien status voi muuttua – 15 vuotta Painiliiton toiminnanjohtajana toiminut lahtelainen Pertti Vehviläinen jää huhtikuussa eläkkeelle
 15. Tieltä suistunut auto törmäsi huvimajaan Lahdessa – poliisi otti kaksi epäiltyä kiinni

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.