Kommentti: Pelicans on noussut kuilun partaalta ennenkin – hopeakevät alkoi täysin samalla tavalla

Mikael Hoikkala

Miten paljon tämä muistuttaakaan kevättä 2012?

Vertailukohtia kuluvan kauden ja Pelicansin historian menestyksekkäimmän vuoden välillä on kaivettu viime viikkoina. Kyseessä kun ovat lahtelaisen jääkiekkohistorian kaksi parasta runkosarjakautta. Ainoat vuodet, jolloin Pelicans on lähtenyt puolivälieräsarjaan ennakkosuosikkina.

Viimeksikin tuo suosikin asema oli pettää. Pelicans voitti Kärpät ensimmäisessä puolivälierässä kotonaan 5–0, ja seuraava peli oli erittäin tiukka, mutta sitten ote kirposi merkillisesti. Kärpät voitti kolme seuraavaa ottelua ja siirtyi sarjassa 3–1-johtoon.

Pelicans selvitti ensimmäisen ottelupallon Lahdessa. Kuudes peli Oulussa oli aivan mielipuolinen trilleri. Kärpät pääsi kolmanteen erään 2–0-johdossa, ja Pelicans näytti olevan sillassa. Seitsemän minuuttia myöhemmin tilanne olikin se, että Pelicans johti 3–2. Kärpät tuli tasoihin minuutti ennen päätössummeria. Jatkoajalla Radek Smolenak laukoi Kaanit voittoon ja seitsemänteen peliin, jonka joukkue hoiti kotijäällään kotiin. Välieristä mentiin finaaliin.

Samanlaisen nousun saavuttaakseen Pelicansilla on valtava vuori kiivettävänään, mutta mahdotonta tempun toistaminen ei ole.

Historiatilastoihin erikoistuneen #Liigadata-sivuston twiitin mukaan Liigan pudotuspeleissä on 17 kertaa aiemmin ollut tilanne, jossa kotietua pitävä joukkue on ollut sarjassa tappiolla voitoin 1–3. Näistä tapauksista 41 prosenttia on päättynyt kyseisen joukkueen jatkoon menoon. Ei ihan puolet, mutta lähelle.

Pelicans-luotsi Ville Nieminen muistaa yhden näistä tuskallisen hyvin. Kevään 2014 SM-finaalisarjassa Tappara oli 3–1 keulilla Kärppiä vastaan, mutta oululaiset nousivat dramaattisesti mestareiksi. Niemisen pelit Tapparassa päättyivät siihen kevääseen, eikä hän koskaan voittanut himoitsemaansa SM-kultaa kasvattajaseurassaan pelaajana.

Seitsemännen finaalin ratkaisi jatkoajalla muuan Juhamatti Aaltonen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Kuusi päijäthämäläistä taksiyrittäjää kimpaantui Kela-kyytien menettämisestä – Sopimusrikkomuksesta vaaditaan yli 700 000 euron korvauksia
 2. Henkilöauto törmäsi jalankulkijaan suojatiellä Heinolassa
 3. Päijät-Hämeen matkailualan yrittäjät tekevät yhteistyötä, jotta täällä ensi kertaa lomailevat ihastuisivat alueeseen: "Meidän pitää hurmata heidät", toteaa Lahti Regionin toimitusjohtaja
 4. Mika Lehto heräsi toukokuun alussa avunhuutoihin mökillään Sysmässä ja pelasti vedenvaraan joutuneen miehen – Päijät-Hämeen pelastuslaitos palkitsi uroteosta
 5. Lahti Aqua -konsernissa vakava työtapaturma – kätensä menettänyt vaatii oikeusteitse korvauksia
 6. Jotain hyötyä poikkeusoloista – Järvisen perhe rakensi upean puumajan kotipihalleen Vääksyyn
 7. Kortteliliigan Ropponen muistuttaa perinteisten tukijoiden ahdingosta – ei laskua ensimmäiseksi heille
 8. Vääksyn seurakuntakodin rakennustyömaalla on tehty töitä jo reilu viikko – katso ilmakuvat työmaalta
 9. Lahden Mustankallion tunnelin valaisinviat korjataan – tunneli pois käytöstä
 10. Tietojen panttaamista, EU-asioiden viivyttelyä ja ajanpeluuta – perustuslakivaliokunnan selvitettäväksi tulee kirjava lista eduskunnan tiedonsaantivaikeuksia
 11. Tutkijatohtori on myös performanssitaiteilija – Rebekah Rousi on pitänyt 27 tunnin luentomaratoneja elinikäisestä oppimisesta
 12. Eduskunta kannattaa EU:n Green Dealia – Katso eduskuntaryhmien vastaukset
 13. 26.5. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Tartuntojen määrä kasvoi yhdellä eilisestä
 14. Pienet kaupat kasvattavat suosiotaan, ja kulutuskäyttäytymisen muutosta on havaittu Lahdessakin – "Suuren ostoskärryn täyttäminen ei välttämättä enää ole ykkösjuttu"
 15. KymiRingin tapahtumatoiminta alkaa kesällä pienimuotoisesti – "Ensisijaisena tavoitteena on vuokrata rataa ryhmille"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.