Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n kesätoimittaja ja -kuvaaja etsivät päijäthämäläisiä saunojia ja saunoja – olisiko sinun lauteillasi tilaa?

Ilveksen Haarala kiitti VPS:n uinahduksesta

Tampereen Ilves rokotti yhdestä harvoista laadukkaista maalipaikoistaan, joita se perjantai-iltana Vaasan Hietalahdessa sai. Vaasan Palloseuralla ei ollut omalla alueellaan suurempaa hätää pallon kanssa, mutta sitten Prosper Ahiabun pieni syöttö rangaistusalueen lähellä Jevgeni Bashkiroville epäonnistui.

Bashkirov ei saanut palloa haltuun, ja Ilveksen Santeri Haarala syöksyi väliin. Hän pääsi laukomaan vapaasti ja sijoitti pallon varmasti VPS:n maalin nurkkaan 75. peliminuutilla. Pieni uinahdus maksoi VPS:lle jälleen kalliisti.

Haarala iski kauden toisen maalinsa, joka tuli jälleen tärkeään paikkaan. Edellisellä Haaralan maalilla Ilves voitti KTP:n lukemin 1–0. Oiva Jukkola viimeisteli tamperelaisten toisen maalin 88. minuutilla.

– Halusimme olla aggressiivisia ja prässätä. VPS pääsi taitavasti sieltä muutaman kerran läpi, mutta saimme onneksi ainakin yhden palkinnon työstämme, Ilveksen päävalmentaja Toni Kallio sanoi.

VPS:llä on ollut alkukauden aikana haasteita saada palloa verkkoon erityisesti kotipeleissään, vaikka paikkoja joukkue on pystynyt luomaan. VPS on pelannut viisi kotipeliä, joista se on jäänyt maaleitta neljässä.

Vaasalaiset osuivat Hietalahdessa toukokuun alussa IFK Mariehamnin verkkoon kahdesti, mutta muutoin ruuti on ollut kuivaa. Tästä huolimatta kaksi maalitonta tasapeliä ovat taanneet sen, että VPS on ottanut kotipeleistään viisi pistettä.

– Pelitilanteissa meiltä vähän uupuu maaleja. Mitään tässä sarjassa ei saa ilmaiseksi, se on selvä. Omista pienistä saumoista pitää iskeä ja käyttää tilanteet hyväksi, mutta emme ole siihen pystyneet, VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela ruoti.