Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtteri Bottaksen ja Sami Sykön kesävaatteet, Päijät-Hämeen festarit ja muut menot – lue ESS:n kesälehti ilmaiseksi koko kesän!

Valtteri Bottas haki Monacon F1-viikonloppuun potkua pyörän satulasta

Alfa Romeon suomalaiskuski Valtteri Bottas ei jäänyt toimettomaksi, kun Imolan F1-kisaviikonloppu peruttiin viime viikolla rankkasateiden aiheuttamien tulvien takia. Bottas suuntasi kisaamaan Skotlantiin 113 kilometrin mittaiseen sorapyöräilykilpailuun.

– Ensinnäkin siellä tapahtunut oli aika kauheaa, ja toivon, että tuki vaikeuksista kärsineille jatkuu, Bottas sanoi Imolan tulvista.

Bottas sanoi, että hänellä oli jo tavarat pakattuna kisaviikonloppua varten, kun tieto peruuntumisesta tuli. Bottas päätti osallistua Skotlannin pyöräilytapahtumaan, jossa hänen kumppaninsa Tiffany Cromwell voitti naisten kisan.

Tulevana viikonloppuna Bottaksella on paluu arkeen, kun F1-sarja jatkuu Monacon katuratakisalla. Monacon F1-rata on maineikas ja virheille armoton.

– On totta, että tämä on melko haastava rata – kapea eikä minkäänlaisille virheille ole tilaa. Avainasia on, että pystyy pitämään keskittymisen jokaisella kierroksella jokaisessa mutkassa. Silloin ei tee virheitä, Bottas pohti ja muistutti, että ajajat saavat rataan tuntumaa harjoituksissa ja simulaattorissa.

Bottaksella haastava alkukausi

Bottaksen kausi on ollut haastava, sillä hän on kerännyt vain neljä MM-pistettä ja on ajajien pistetilastossa sijalla 13. Edellisessä F1-kisassa Miamissa Bottas ylsi aika-ajon kolmanteen osioon.

– Luulen, että näimme vähän valoa tunnelin päässä Miamin aika-ajoissa, Bottas tiivisti ennen Monacon kisaviikonloppua.

Alfa Romeon oli tarkoitus tuoda autoihinsa uusia osia Imolassa. Kisaviikonlopun peruunnuttua kehitysosat nähtäneen tallin autoissa Monacossa.

– Teemme töitä niin kovaa kuin mahdollista päästäksemme sinne, missä haluamme olla. Emme ole olleet siellä vielä tänä vuonna, Bottas sanoi.

F1-kautta on takana viisi kilpailua Emilia-Romagnan gp:n peruunnuttua Imolassa. Monacon F1-viikonlopun aika-ajot ovat lauantaina ja kilpailu sunnuntaina. MM-sarjan kärjessä on Red Bullin Max Verstappen ennen tallikaveriaan Sergio Pereziä.