Kansainvälisen yleisurheiluliiton pomo Coe vähätteli MM-Dohan yleisökatoa

Dohan yleisölehtereillä on nähty paljon istuimia, joissa ei ole katsojia. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

STT

Kansainvälisen yleisurheiluliitto IAAF:n puheenjohtaja Sebastian Coe vähättelee pieniä yleisömääriä Qatarin järjestämissä yleisurheilun MM-kisoissa. Coen mielestä ensiluokkaiset urheilusuoritukset ovat korvanneet katsojakatoa.

– Haluamme stadionin täyteen, se on haaste, mutta meidän pitää myös arvostaa huippuluokan kilpailuja, joita täällä näemme, Coe kuittasi.

Hän viittasi muun muassa miesten 400 metrin aitojen finaaliin, jonka voittoon juoksi Norjan Karsten Warholm.

Historian 17. MM-kilpailut ovat ehtineet jo yli puolivälin, mutta yleisön kiinnostus Dohan Khalifa-stadionilla on ollut kiusallisen vaatimatonta. Lehterit kumisevat tyhjyyttään, vaikka MM-stadionin kapasiteettia alennettiin valmiiksi 21 000 katsojaan.

Avausviikonloppuna juostut miesten ja naisten 100 metrin finaalit lukeutuvat perinteisesti yleisurheilun arvokisojen kohokohtiin, mutta Dohassa pikajuoksijat saivat pistää parastaan turhan tyhjille katsomoille.

Järjestäjät ovat yrittäneet paikata katsojakatoa mahtipontisilla videonäytöksillä, mutta tekninen kikkailu on vain korostanut live-tunnelman puutetta.

Avausviikonlopun jälkeen alkuviikosta katsomoon on löytynyt hieman enemmän yleisöä.

Lajivienti uusille alueille jatkuu

Useat Qatarissa kilpailevat huippu-urheilijat ovat liittyneet arvostelijoihin ja kyseenalaistaneet IAAF:n ratkaisun järjestää MM-kisat Lähi-idän maassa, jossa luontainen kiinnostus yleisurheilua kohtaan on olematonta.

Coe ilmoitti, että IAAF jatkaa arvokisojen vientiä uusille, ennen käymättömille alueille sen sijasta, että kisoja kierrätettäisiin tuttujen eurooppalaisten lajimaiden kesken.

– Jos haluamme nähdä yleisurheilun maailmanlaajuisena lajina, meidän täytyy pitää se maailmanlaajuisena, Coe perusteli.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lahden Seurahuoneella kokoontunut vihreiden ministeriryhmä esitti ympäristövaateita syksyn budjettiriiheen ja kehui kaupungin ympäristötoimia –  sisäministeri Ohisalo: "Moni voisi ottaa oppia Lahdesta"
 2. Päijät-Hämeessä todettu yksi uusi koronavirustartunta – 26 hyvinvointiyhtymän työntekijää karanteenissa
 3. Lahden Demarit väläyttää terveyskeskuspalveluiden palauttamista yhtymältä kaupungille - myös vasemmistoliitto olisi valmis irrottamaan Lahden peruspalvelut ”villiintyneestä yhtymästä”
 4. Koronavilkku-sovellukselle tavoitellaan miljoonaa käyttäjää kuukaudessa – käyttö ei vaadi henkilötietoja
 5. Leo Laakko ja Kari Onninen edustavat Päijät-Hämettä Ilomantsin karhunveistokilpailuissa
 6. Uudenmaankadulla Lahdessa alkaa viikkoja kestävä päällystysurakka - näin se etenee
 7. Suomessa kaksi uutta koronaan liittyvää kuolemaa ja 17 tartuntaa – TS: Turkuun Skopjesta palanneen lentokoneen matkustajista monella koronatartunta
 8. Hämeen kauppakamari vauhdittaa yritysten hallitustyöskentelyä – hanke on yrityksille maksuton
 9. Tuore tutkimus: Moni nuori haluaisi itsenäistyä jo 18-vuotiaana, mutta aikataulu toteutuu harvoin – "Nuoria huolettavat etenkin rahaan liittyvät asiat"
 10. Kaksi ruorijuoppoa kiinni Päijänteellä – toinen puhalsi seulonta-alkometriin isot lukemat
 11. Ari Helmisen uutisanalyysi: EU tuo apua tulevaisuusinvestointeihin – Vanhasen kassakaapissa riskiskenaariot, joihin ei ole kaavaa
 12. Kuvatempaus: Saitko komean sienisaaliin? Lähetä meille kuva
 13. Uusi biojätteen keräilykokeilu käynnistyy Lahdessa – lakimuutosta ennakoiva konsepti saattaa laajentua koskemaan koko maakuntaa
 14. Salpauksen alueella Lahdessa puhdistetaan maaperää öljystä
 15. Kansallispuvut saivat kyytiä Lahden Uudenkylän juoksutapahtumassa – "Eihän tässäkään ole järjen hiventäkään, mutta hauskaa on"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.