Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtteri Bottaksen ja Sami Sykön kesävaatteet, Päijät-Hämeen festarit ja muut menot – lue ESS:n kesälehti ilmaiseksi koko kesän!

Korte ei ollut tyytyväinen kärkiaikaansa – Jyväskylässä juostiin kaksi SE:tä

Annimari Korte aloitti ulkoratakautensa väkevästi, kun hän juoksi tiistaina 100 metrin aidat aikaan 12,88 Harju cupissa Jyväskylässä.

Hän oli myös alkuerissä vahva: 12,90 oli tuolloin kauden kotimainen kärki ja kaksi sadasosasekuntia nopeampi kuin Reetta Hurskeen suoritus Dohan Timanttiliigassa.

– Odotin kovempaa aikaa. Sillä tavalla olen pettynyt. Vauhtia alkaa jo olla, mutta lähtö pitää saada vielä kuntoon, Korte latasi SUL:n tiedotteessa.

Loukkaantumisista kärsinyt Korte kipaisi edellisen kerran kovempaa sallituissa olosuhteissa kesällä 2020. Hänen nimissään on matkan Suomen ennätys 12,72.

Myös toinen urheilija, joka pyrkii palaamaan terveyshuolien jälkeen, onnistui Harju cupissa. Nooralotta Neziri oli Halli-SM-kisoissa toinen ja avasi nyt ulkoradoilla kelpotuloksella 13,04. Neziri niin ikään on ollut edellisen kerran tätä nopeampi kesällä 2020.

– Viime aikoina toinen pohje on aiheuttanut hieman takapakkia. Siihen nähden tämä kisa oli ihan hyvä, Neziri avasi tiedotteessa.

Jyväskylässä juostiin myös harvinaisemmalla 150 metrin matkalla, ja sillä tehtiin kaksi Suomen-ennätystä.

Aino Pulkkinen pinkoi ajan 17,43 ja ohitti Sari Eeron (entinen Keskitalo) tuloksen 17,47 vuodelta 2007. Miehissä Viljami Kaasalainen pysäytti kellot aikaan 15,52 ja paransi Tuukka Huuskosen kolme vuotta vanhaa SE:tä yhdellä sadasosalla.

SE-murskajaiset huipentuivat 600 metrillä, kun Eveliina Määttänen paransi jo pitämäänsä ennätystä aikaan 1.27,12. Myös 20-vuotiaan Veera Mattilan aika 1.27,90 alitti vanhan SE:n.