Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtteri Bottaksen ja Sami Sykön kesävaatteet, Päijät-Hämeen festarit ja muut menot – lue ESS:n kesälehti ilmaiseksi koko kesän!

Camilla Richardsson on rapsakassa kevätkunnossa

Kestävyysjuoksija Camilla Richardsson juoksi täysosuman lauantaina Lontoossa järjestetyssä 10 000 metrin kilpailussa. Richardsson heittäytyi rohkeasti juoksijaletkaan, ihmetteli puolimatkassa vauhtiaan, mutta taivalsi sitkeästi ennätysvauhtia maaliin asti. Hän nappasi Suomen ennätyksen nimiinsä ajalla 31.12,78.

Richardsson kohensi Annemari Kiekaran (os. Sandell) Atlantan 1996 olympialaisissa juoksemaa SE-aikaa yli 27 sekunnilla ja ennätystään yli minuutilla.

– Oli täydellinen kisa. Vauhti oli erittäin tasainen koko ajan, Richardsson kertasi juoksua Urheiluliiton nettisivuilla.

– Ensimmäiset kahdeksan kilometriä menivät oikeastaan aika rennosti, mutta kahdella viime kilometrillä alkoi tuntua, että on juostu aika kovaa. Koska SE:n alitukseen oli siinä vaiheessa reilusti aikaa, yritin vain pitää vauhdin tasaisena.

Richardsson ehti maaliin yhdeksäntenä. Etiopian Mizan Alem Adene voitti kilpailun ylivoimaisesti ajalla 29.59,03, mutta Richardsson jäi vain reilut kahdeksan sekuntia toiseksi sijoittuneesta Yhdysvaltain Weini Kelatista.

SE oli tilauksessa

Richardsson, 29, kehittyi arvokisojen edustustasolle viime vuosikymmenen puolivälissä, mutta kehitys tyssäsi pitkäksi aikaa vammoihin. Hän luopui lopulta estejuoksusta ja pääsi pisimmillä ratamatkoilla ennätyskuntoon viime kaudella.

Talvella Richardsson kohensi puolimaratonilla ennätystään aikaan 1.10.08 ja kohensi hallikisoissa 3 000 metrin Suomen ennätyksen aikaan 8.53,60. Sen jälkeen hänellä oli onnistunut harjoitusleiri Arizonan Flagstaffissa.

– Minulla oli korkeat odotukset. Mietin valmentajani Jukka Keskisalon kanssa, että lähden yrittämään Suomen ennätystä, Richardsson paljasti Lontoon juoksun jälkeen.

– Mutten arvannut, että ennätys menee näin reilusti rikki.

Richardssonin 5 000 metrin väliaika oli 15.37, ja jälkipuolisko hupeni aavistuksen vauhdikkaammin. Hänen on tarkoitus osallistua kolmen viikon kuluttua Pariisissa 5 000 metrin kilpailuun.

---

Juttua korjattu klo 19.23. Camilla Richardssonin SE-aika oli 31.12,78, ei 31.40,42.