Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtteri Bottaksen ja Sami Sykön kesävaatteet, Päijät-Hämeen festarit ja muut menot – lue ESS:n kesälehti ilmaiseksi koko kesän!

Radetzkyn karkumatka piti Number Onessa

Oulun Äimäraution perinteinen kevään suurkilpailu Number One oli Matti Nisosen tallin Radetzkyn juhlaa. Vidgrenin tallin yksityisvalmentajana toimiva Nisonen tuli vasta tiistaina takaisin Vieremälle Ruotsin turneelta, jossa hän oli koko talven hevosten kanssa. Radetzky haki lähtösuoran päässä väkisin kärkipaikan itselleen, ja piti suuryllätystä hakeneen Armani Pressin niukasti takanaan.

– Radetzky oli lämmittelyssä ehkä parempi kuin koskaan aikaisemmin, Nisonen taustoitti.

– Se hapuili muutaman askeleen kiihdytyksessä, mutta sai kuitenkin kärkipaikan. Tuntuu, että aurinko on lämmittänyt hevosen lihaksiston, ja hienosti hevonen taisteli ykköseksi. Suur-Hollola-ajo on ollut tähtäimessä keväästä saakka. Tämän esityksen perusteella vaikuttaa, että huippukunto on löytymässä oikeaan aikaan.

Ossi Nurmosen valmentama Siirin Veeti oli yksi kierroksen pankeista, ja se hoiti leiviskänsä ylivoimaisesti keulapaikalta. Kuusivuotias lahjakkuus kellotti kilometriajan 25,4/2140m. Nurmosen juhlat jatkuivat, kuin Wilman Piika veti omaa lähtöään maaliin saakka.

– Siirin Veetille jäi varaa, eikä hevonen väsy näissä starteissa vielä näissä vauhdeissa. Wilman Piika ei vielä anna itsestään kaikkea ulos, mutta hyvin se kuitenkin vastasi, molempia ohjastanut Iikka Nurmonen totesi.

Knocking Match toi Sanna Kuljulle hänen uransa ensimmäisen Toto75-voiton koko matkan johdon jälkeen. Lumijoki on aina ollut ravihenkinen paikkakunta, ja kotiradan ruunan ura uusissa maisemissa on saanut parhaan mahdollisen aloituksen.

Maratonin voittanut Fellaini Zet teki myös yhden naisen onnelliseksi, sillä sen valmentaja Anne Turunen otti myös ensimmäisen Toto75-ykkössijansa.

Keulasta sooloillut Coc A'la Doc ja Elitkampeniin hurjalla 20,0-vauhtisella kirillä viimeistellyt Nyland sinetöivät oikean rivin, joka palautti 1482,30 euroa.