Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtteri Bottaksen ja Sami Sykön kesävaatteet, Päijät-Hämeen festarit ja muut menot – lue ESS:n kesälehti ilmaiseksi koko kesän!

Lähtökiihdytykset isossa roolissa Vermossa – Hannu Torviselle hattutemppu

Vermon keskiviikkoraveissa oli sähköä ja jännitystä ilmassa ensimetreistä lähtien. Kylmäveristen tasoitusajossa Esa Holopaisen ohjastama suursuosikki Core voitti keulajuoksulla vakuuttavasti, mutta pelkkää ruusuilla tanssimista ei valjakon kilpailu ollut.

Lähtökiihdytyksessä Core sai todella tiukan haasteen Ari Moilasen ohjastamalta Viisorilta. Coren kärryn vasen pyörä kävi radalta ulkona, mutta koko hevonen ei tuomariston näkemyksen mukaan poistunut sisäradan puolelle, eikä hylkäystä tapahtunut.

Core tuli maaliin ensimmäisenä kovaa kyytiä.

– Nippa nappa saatiin keulapaikka pidettyä, Holopainen kertoi lähdön jälkeen huojentuneena.

Core on lunki poika menemään keulassa. Se ei tee ylimääräistä. Meillä oli oljenkorsiakin käyttämättä.

Valmentajalle tupla ja kuskille tripla

Salamakypärissä – eli nuorten ohjastajien kilpailusarjassa – Tuukka Varis oli jo kiihdytysvaiheessa terävänä. Hän lennätti ohjastamansa So Long Suckersin alussa kovaan vauhtiin, ja kaksikko pääsi kuin pääsikin keulapaikalle. Etta Pakkasen treenaama So Long Suckers oli suoraviivaisella juoksulla ylivoimaykkönen.

Täpärällä oli, ettei keulaan olisi päästy, Varis myönsi.

Valmentajan ohjeiden mukaan annoin hevosen hutkia reipasta vauhtia maaliin asti. Hevoselta oli takakengät pois, josta oli sateen kastelemalla radalla iso apu.

Viime vuonna oman valmennustoiminnan toden teolla vauhtiin polkaissut Pakkanen muistaa Vermon keskiviikkoillan varmasti pitkään, sillä myös toinen hänen valmentamansa ravuri voitti. Hannu Torvinen ajoi Pakkasen treenaaman Yippee Ki Yayn keulavoittoon.

Torvisella kulki Vermossa lujaa. Hän narutteli parhaiksi myös Ray Boyn ja BWT Gazeaun ja ylsi näin ollen hattutemppuun.

Pronssidivisioonakarsinnassa Santtu Raitalan ohjastama Vonkari kesti kaiken ja oli jättihyvä keulavoittaja.

Toto65-pelin täysosumalla sai suosikkien juhliessa 7,76 euroa.