Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtteri Bottaksen ja Sami Sykön kesävaatteet, Päijät-Hämeen festarit ja muut menot – lue ESS:n kesälehti ilmaiseksi koko kesän!

Callela Nelson vei kotiradallaan Kuopio Stakesin

Kuopion lauantairavien pääkilpailu oli 4-vuotiaiden lämminveriravureiden Kuopio Stakes, jossa parhaaksi osoittautui kuopiolaisten Heikki Korhosen omistama ja Jukka Hakkaraisen valmentama Callela Nelson.

Vuodesta 1987 asti ajetussa Kuopio Stakesissa oli tällä kertaa kaksi karsintaa ja finaali. Mailin matkalla ajetun kilpailun karsintoihin osallistui yhden poisjäännin myötä 16 hevosta, ja molemmista karsinnoista viisi parasta sai lipun 29 000 euron ykköspalkinnolla ajettuun loppukilpailuun.

Ensimmäisessä karsinnassa paras oli Callela Nelson kilometriajalla 13,2a ja toisessa Pekka Korven Corazon Combo ajalla 13,4a.

Karsintavoittajien lähtöratojen valintajärjestys finaaliin ratkaistiin arpomalla, ja Callela Nelsonin taustajoukot pääsivät valitsemaan ensimmäisenä.

Valinta kohdistui ykkösrataan, mistä ohjastaja Hannu Torvinen onnistui pitämään Callela Nelsonilla kiihdytyksessä Corazon Combon ulkopuolellaan ja puolusti johtopaikkansa maaliin saakka.

Corazon Combo teki sen rinnalta rehdin juoksun, joka riitti kakkossijaan.

Kolmas oli Hannu-Pekka Korven valmentama Ava Di Alessia. Voittoaika oli Callela Nelsonilla 11,5aly, joka jäi Magical Princessin kilpailuennätyksestä (2021) 0,4 sekuntia.

– Ihan todella mahtava fiilis. Lähtötilanne oli jännä, kun siinä oli niin monta kovaa lähtijää, että pystyykö pitämään keulapaikan, valmentaja Jukka Hakkarainen sanoi.

Hänen mukaansa Callela Nelson on tosi hyvä hevonen.

– Sillä on vielä apuja käytettävänä, kun ei ole vielä esimerkiksi kilpailussa koskaan avattu korvia. Derby on tänä vuonna isoin maali, valmentaja Jukka Hakkarainen kertoi.

Kolmevuotiaiden lämminverihevosten SHKL cupin finaalissa voittoon kiri pikkuyllättäjänä Janita Antti-Roikon valmentama sekä ohjastama Famous Valley.

Savo-ajon vei lähtölaukastaan huolimatta Petri Laineen valmentama Parvelan Retu ennen tuttua kilpakumppaniaan Evarttia. Molemmista kilpailuista voittajat kuittasivat 10 000 euroa.