Jalkapallomestaruus ratkeaa yleisömeren äärellä, Interin ja KuPS:n ottelu myytäneen loppuun jo tällä viikolla

STT

Jalkapallomestaruuden ratkaiseva Interin ja Kuopion Palloseuran ottelu täyttyy hyvää vauhtia, ja Turkuun on luvassa Interin yleisöennätys liigan mestaruussarjan huipennukseksi.

– Lippujen ostoa ei kannata jättää ensi viikkoon, sillä olemme myyneet tällä viikolla lippuja noin tuhat päivässä, sanoo Interin hallintopäällikkö Lauri Kemppainen.

Inter ja KuPS kohtaavat Turussa maajoukkuetauon jälkeen lauantaina 19. lokakuuta. KuPS johtaa Interiä liigassa kahdella pisteellä ennen päätöskierroksen keskinäistä ottelua. Kotijoukkueen on mestariksi noustakseen voitettava ottelu, mutta KuPS:lle riittää tasapelikin.

Kupittaalla sijaitsevalle stadionille mahtuu istumaan noin 8 000 katsojaa. Lisäksi Inter avasi otteluun 1 300 paikan seisomakatsomon, johon oli vielä keskiviikkona saatavilla lippuja.

– Istumakatsomot ovat loppuun varatut. Toki joitakin seurakorttilaisille varattuja paikkoja voi vielä vapautua myyntiin, Kemppainen kertoi.

Seuran yleisöennätys 8 479 katsojaa syntyi 17. elokuuta 2008, jolloin Inter kohtasi FC Lahden. Tuolla kaudella Inter voitti Suomen mestaruuden, eikä ole sen jälkeen yltänyt liigassa vuosien 2011 ja 2012 hopeita korkeammalle.

KuPS on voittanut mestaruuden viimeksi 43 vuotta sitten, vuonna 1976. Tällä vuosituhannella kuopiolaiset ovat saavuttaneet hopeaa 2010 ja 2017.

KuPS-faneja Savosta ja lähempää

Kuopion Palloseuran kannattajille katsomosta on varattu kaksi lohkoa, joissa on tilaa 870 katsojalle. Kuopiosta Turkuun suuntaa ainakin viisi bussilastillista kannattajia.

– Olen kuullut, että Helsingistä KuPS:n etäkannattajat ovat myös varaamassa busseja, kertoi KuPS:n toimistopäällikkö Juuso Hartikainen.

Vuonna 2009 turkulaisjoukkueiden TPS:n ja Interin kohtaaminen veti 9 089 katsojaa. Lukema on Veritas-stadionin nimeä kantavan areenan yleisöennätys.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Syövän kanssa taisteleva pariskunta on tehnyt kalliopihastaan upean harrastuksen – katso kuvat kauniista pihasta
 2. Kauppalehti: lahtelaismies löysi 30 000 euron arvoisen kultahipun
 3. Maanviljelijä putosi viljasiiloon Iitissä – "Valitti alaselkää, mutta oli tajuissaan koko ajan"
 4. THL: Uusia koronavirustartuntoja todettu 20
 5. Pirjo Lempiäisen kahvila toimii Lahden torilla samalla paikalla, jolle hänen äitinsä perusti aikoinaan kalakojun
 6. Uutissuomalaisen debatti: Suomalaiset yritykset ovat osoittaneet ketteryyttä koronapandemiassa – "Pitää osata oivaltaa, mikä on todellinen ongelma", sanoo Etlan tutkimusjohtaja
 7. Kolmen päihtyneen kuljettajan matka liikenteessä päättyi poliisin väliintuloon
 8. Pirjo Heikkilän Pirjo-hahmo joutuu jatkuvasti noloihin tilanteisiin –  "Koko sarjan idea lähti siitä, että jännitän ja ujostelen yleensä uusien ihmisten seurassa"
 9. Lahden Launeella järjestetään lauantaina skeittitapahtuma – lajiin pääsee tutustumaan lainalaudalla
 10. Korona sekoitti leasingin kuviot: vuokra-autot halutaan kotimaan lomakaaraksi normaalia hanakammin, mutta tarjonta on tavallista pienempää
 11. Uutissuomalaisen debatti: Tutkija Leena Ilmola-Sheppard listaa kolme pärjäämisen sääntöä Suomen viranomaisille ja yrityksille – "Valitusvirren veisuu luo harvoin menestystä"
 12. Beatmakers juhlii uutta levyään Heinolassa lauantaina
 13. Ahdistusta, masennusta, itsemurha-ajatuksia... Kysely valottaa koronapandemian vaikutuksia yhdysvaltalaisten mielenterveyteen – "Aikuiset eivät ole kunnossa Amerikassa"
 14. Auton voi vuokrata jopa vuosiksi, mutta palvelun hinnat vaihtelevat sadoista euroista liki tuhansiin
 15. Lukijalta: Ihmettelen joidenkin yhteisyritystä vastustavien taipumista apatiaan

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.