MM-jääkiekon televisiointi siirtyy Viasatille vuonna 2024 – MTV yllättyi jalokiven karkaamisesta

Leijonien juhlintaa seurataan muutaman vuoden päästä Viasatilla. LEHTIKUVA/AFP

STT

Joka kevät suomalaiset urheiluhullut sekoittava miesten MM-jääkiekko vaihtaa näyttäjää 4,5 vuoden päästä. Kisojen televisiointi on ollut Suomessa MTV:n omistuksessa vuodesta 2012 lähtien, ja kaksi vuotta sitten yhtiö teki kuuden vuoden jatkosopimuksen. Torstaina Nordic Entertainment Group (NENT Group) kuitenkin tiedotti hankkineensa oikeudet vuosiksi 2024–28, jolloin kisoja näytetään Viasatin kanavilla sekä Viaplay-palvelussa.

Sopimus kattaa miesten MM-jääkiekon pääsarjan lisäksi myös 1. ja 2. divisioonat sekä seurajoukkueiden Mestarien liigan CHL:n. NENT Groupin Suomen osaston urheilun vastaava tuottaja Ville Klinga on innoissaan muutaman vuoden päässä siintävästä debyytistä.

– Sopimushinnoista emme kerro, mutta sen voin sanoa, että tämä on todella merkittävä oikeus. Tiedämme, kuinka iso ja merkittävä juttu MM-kisat ovat Suomessa, Klinga kertoi STT:lle.

Toukokuussa Slovakiassa Suomen kultajuhliin päättyneen MM-loppuottelun yhteenlaskettu keskikatsojamäärä oli MTV:n mukaan yli kaksi ja puoli miljoonaa, eli suurempi kuin kertaakaan aiemmin jääkiekko-ottelussa Suomessa.

MM-televisioinnin tyylistä tai formaatista Klinga ei osaa vielä sanoa. Aikaa miettimiseen riittää.

– Tämä (julkistus) on vasta lähtölaukaus, nyt on hyvin aikaa rakentaa sapluunaa. Tästä lähtee pohdinta ja suunnittelu.

Sama pätee myös siihen, millä lailla vaaditut ilmaispelit näytetään.

– Tietty osa peleistä on velvoitteiden mukaan oltava vapaasti nähtävissä. Suunnittelu lähtee käyntiin senkin osalta, Klinga sanoi.

NENT Group hankki jo keväällä Yleisradion hoteissa vielä olevat hiihtolajien mediaoikeudet. Hiihtosopimus alkaa vuonna 2021.

– Tämä uusi sopimus on yhtä tärkeä lisäys tuoteperheeseemme kuin aikaisemmin tänä vuonna julkistettu hiihto-oikeuksien siirtyminen NENT Groupille. Jääkiekon MM-kisat ovat olleet osa yhtiömme DNA:ta jo vuosia Ruotsissa, NENT Groupin toimitusjohtaja Anders Jensen totesi tiedotteessa.

"Avointa kilpailua olisi kaivattu"

Kuten hiihdossakin, NENT Groupin kiekkohankinta kattaa kaikki Pohjoismaat. MTV:n toimitusjohtaja Jarkko Nordlundin mukaan kyseessä ei ollut avoin kilpailu mediaoikeuksista, vaan Infront Sports & Media teki sopimuksen suoraan NENT:n kanssa.

– Kyseessä on iso pohjoismainen sopimus, jossa Suomikin on yhtenä osana. Tämä on sinänsä poikkeuksellista ja tuli meillekin jonkinasteisena yllätyksenä. Olemme tätä tässä nyt vähän sulatelleet, torstaiaamuna asiasta informaatiota saanut Nordlund kertoi STT:lle.

– Avointa kilpailua olisi kaivattu. Olemme pettyneitä, vaikkemme tähän itse voineetkaan vaikuttaa. Okei, teemme tätä vielä useita vuosia, ja sitten neljän vuoden aikana (2024–28) meillä on aikaa katsoa, miten vastataan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Olympiamelojan perheessä kajakki kulkee vauhdikkaasti jo kolmannessa polvessa – "Kun isä ja poika ovat samassa ryhmässä, välillä loimuaa"
 2. Kolme ruorijuoppoa jäi kiinni Ruotsalaisella
 3. Olympialaisten siirtyminen sieppasi Pauliina Poletia syvältä, mutta lahtelaiskasvatti kokosi itsensä – "Olen yrittänyt nauttia mahdollisimman paljon"
 4. Kauppalehti: lahtelaismies löysi 30 000 euron arvoisen kultahipun
 5. Syövän kanssa taisteleva pariskunta on tehnyt kalliopihastaan upean harrastuksen – katso kuvat kauniista pihasta
 6. Maanviljelijä putosi viljasiiloon Iitissä – "Valitti alaselkää, mutta oli tajuissaan koko ajan"
 7. Pirjo Lempiäisen kahvila toimii Lahden torilla samalla paikalla, jolle hänen äitinsä perusti aikoinaan kalakojun
 8. THL: Uusia koronavirustartuntoja todettu 20
 9. "Yksi elämäni parhaista kesistä" – koronapandemia toi ohjaaja Renny Harlinin 35 vuoden tauon jälkeen koko kesäksi Suomeen
 10. Kolmen päihtyneen kuljettajan matka liikenteessä päättyi poliisin väliintuloon
 11. Suolistosyövät yleistyvät – nuorimmat sairastuneet ovat alle nelikymppisiä
 12. Illallinen taivaan alla järjestetään ensimmäistä kertaa Asikkalan Vääksyssä
 13. Tulevaisuuden keskussairaalalle muurattiin peruskivi koronan vuoksi jälkikäteen Lahdessa
 14. Lahden Launeella järjestetään lauantaina skeittitapahtuma – lajiin pääsee tutustumaan lainalaudalla
 15. Pirjo Heikkilän Pirjo-hahmo joutuu jatkuvasti noloihin tilanteisiin –  "Koko sarjan idea lähti siitä, että jännitän ja ujostelen yleensä uusien ihmisten seurassa"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.