FC Lahti lähtee voitottomassa putkessa lopputurnaukseen – SJK-luotsi: "Olisimme voineet voittaa, mutta emme pystyneet siihen"

Lahden päävalmentaja Sami Ristilä piti tärkeänä, että joukkue pelasi nollapelin. Arkistokuvaa. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

STT

FC Lahti lähtee jalkapalloliigan lopputurnaukseen heikko putki allaan, sillä lahtelaiset ovat jääneet voitoitta kolmessa viimeisessä ottelussaan.

Lahti päätti alemman loppusarjan SJK:ta vastaan vieraissa. Ottelu päättyi 0–0. Lahti oli alemman loppusarjan toinen, joten se kohtaa lopputurnauksessa ylemmän sarjan vitosen eli HJK:n.

Seinäjoella joukkue jäi parhaastaan, ja sen täytyykin pystyä ottamaan iso harppaus HJK-otteluun.

– Nyt oli tärkeää, että pelasimme nollapelin. Kokoonpanomuutoksiin nähden tämä oli melko ehjä suoritus meiltä, sanoi Lahden pääluotsi Sami Ristilä.

– HJK:ta vastaan meidän täytyy olla paljon kliinisempiä. Emme tule saamaan näin montaa maalintekopaikkaa kuin tässä ottelussa.

SJK:n kausi päättyi puolestaan lauantaina. Viimeisessä 11 ottelussa ilman voittoa jäänyt seinäjokelaisryhmä sijoittui sarjassa kolmanneksi viimeiseksi.

– Tämä oli vähän kuin koko kauden kuva. Olisimme voineet voittaa, mutta emme pystyneet siihen. Nyt ei auta muuta kuin katsoa tulevaisuuteen, tuumasi SJK-luotsi Brian Page.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Jäteauto kulkee mallastamon sivutuotteista valmistetulla polttoaineella Lahdessa, tyhjäkäynti ei tuo käryä pihaan
 2. Biojätekokeiluun tullut satoja hakemuksia Päijät-Hämeessä – "Paljon positiivista kaikua"
 3. Liiketilaansa laajentavassa Järvisen pyörä ja urheilu -liikkeessä sähköpyörien kysyntä räjähti koronapandemian aikana kasvuun – "Myynti on lisääntynyt merkittävästi"
 4. Lakkiaisten ja lukukauden päättäjäisten juhlinta sujui Lahdessa maltillisesti – "Ehkä rajoitukset jonkin verran rauhoittavat"
 5. SpaceX:n raketti laukaistiin onnistuneesti avaruuteen – historian ensimmäinen yksityisen yrityksen toteuttama miehitetty avaruuslento
 6. Pääkirjoitus: Nykyinen väylä on Itärataa parempi
 7. Markus Pirttijoen Esalainen: Tervetuloa matkailemaan, kansliapäällikkö Varhila!
 8. Ilpo Kaikkonen julkaisi kahden vuoden tauon jälkeen uuden biisin, Tuhat tarinaa kertoo Nastolan Aurinkolinnasta
 9. Korona aiheuttaa osalle potilaista pitkäkestoisia oireita, joihin ei ole selitystä – "Monella on ollut vähätteleviä kokemuksia lääkärissä", sanoo liki 3 kuukautta sairastanut Joni Savolainen
 10. Mies anasti moottoripyörän Nastolassa ja kurvasi kohti Kouvolaa – poliisi puuttui peliin
 11. Nastolan tarunhohtoinen Ruuhijärvi-laiva ylitti maakannaksen mutta ajoi kiville sääntö-Suomen pykäläviidakossa
 12. Poliisi kerää kaikkien kiinteistöjen valvontakameratiedot yhteen paikkaan – kamerakartasto nopeuttaa rikoksen tutkintaa
 13. Camping Messilä päättää Enonsaaren avaamisesta myöhemmin kesällä, keväällä tyhjentynyt mökkivarauskalenteri on alkanut taas täyttyä
 14. Kivimaan koulussa Lahdessa Suvivirsi raikaa tänä vuonna videolla – katso koulun kevätjuhlakooste
 15. Saunamökki tuhoutui tulipalossa Padasjoella

Näytä lisää

Luetuimmat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.