KuPSin mestariluotsi Jani Honkavaara valitsi potkuherkän SJK:n

Jani Honkavaara johdatti KuPsin Suomen mestariksi. LEHTIKUVA / HANNU RAINAMO

STT

KuPSin tällä kaudella Suomen mestaruuteen valmentaneesta Jani Honkavaarasta tulee Seinäjoen Jalkapallokerhon seitsemäs päävalmentaja kolmen vuoden sisään.

Miesten liigassa pelaava SJK vahvisti keskiviikkona Honkavaaran 2+1-vuotisen sopimuksen.

Talvella 2017 erotetun Simo Valakarin jälkeen SJK:n peräsimessä ovat käyneet Sixten Boström, Manuel Roca, Tommi Kautonen, Alexei Eremenko Senior ja Brian Page, joka on ottanut pestin vastaan kahdella eri kerralla.

Kolme viime kautta alakanttiin miesten liigassa pelannut SJK on ollut tuulinen seura. Suomen kuumimpiin valmentajiin kuuluvan Honkavaaran siirto Etelä-Pohjanmaalle on yllätys sitä taustaa vasten, vaikka hän onkin kotoisin Seinäjoelta.

Miksi kovassa uranosteessa oleva Honkavaara valitsi SJK:n?

– Keskusteluissa vakuutuin seuran tavoitteista. Kokonaisuus ratkaisi. En ole miettinyt sitä, että SJK:sta saa helposti potkut. Olen täällä seuraavat kolme vuotta, jos ei ihmeitä tapahdu, Honkavaara lataa.

Honkavaaralle rahakas pesti

Honkavaara ilmoitti jo kesällä jättävänsä KuPSin. Miehen perhe asuu Tuusulassa, ja hän sanoi lähtöpäätöksen yhdeksi syyksi pitkän välimatkan.

Tuusulan ja Seinäjoen väli ei ole kuitenkaan paljoa lyhyempi kuin Tuusulan ja Kuopion väli. STT:n saamien tietojen mukaan Honkavaara sai SJK:sta erittäin rahakkaan pestin.

– Minä voin sanoa, etten ole ollut pitkään aikaan halpa valmentaja. Taloudelliset ehdot täytyy totta kai olla kunnossa, mutta en ole koskaan mennyt sinne, mistä rahaa saa eniten. Yksi syistä siirtyä SJK:hon on se, että perheeni muuttaa tänne toivottavasti pian, sanoo Honkavaara, jonka vaimo on lähtöisin Seinäjoelta.

Honkavaaran nimi on kiinnostanut myös ulkomailla.

– SJK oli kuitenkin ykkösvaihtoehtoni, hän linjaa.

SJK:n valmennuksen muut jäsenet eivät ole vielä tiedossa.

KuPSin mestaruuden taustalla kehitystyö

Honkavaara siirtyi vuonna 2016 KuPSiin saatuaan samana vuonna potkut HIFK:sta. Hän teki Kuopiossa vahvaa työtä kolmen kauden ajan.

KuPS oli etenkin tänä syksynä sarjan vakuuttavin seura nurmella, kun joukkue päätti kautensa kymmenen ottelun tappiottomaan putkeen. KuPS hävisi koko kaudella vain neljä ottelua.

– Se oli monen vuoden projekti. Kokeneet pelaajat pitävät tasonsa, mutta nuorissa on potentiaali, ja sen lunastaminen voi tehdä joukkueesta paremman. Tietenkin myös onnistuneet hankinnat olivat isossa roolissa, Honkavaara sanoi ja kehui KuPSin nuorten pelaajien tasonnostoa.

SJK:n kausi päättyi vaatimattomaan yhdeksänteen sijaan.

– Potentiaali pitää osata hyödyntää. En osaa sen tarkemmin sanoa, miksi SJK ei ole menestynyt viime vuosina. Se on varmasti monen asian summa. Viime kausi pitää analysoida tarkemmin ja kääntää katse tulevaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Nastopoli paras Päijät-Hämeen lukioista STT:n lukiovertailussa – rehtori antaa kunnian abeille, mutta "peruskoulun arvosanoja ei voi vertailla keskenään"
 2. Enni Ahtiainen, 29, luki salaa ylioppilaaksi ja löi koko sukunsa ällikällä – "Ostin äidilleni lahjaksi lyyran ja videokuvasin reaktion, kun hän avasi paketin"
 3. Tuomo Nieminen oli juuri aloittamassa uudessa työssä johtajaylilääkärinä, kun pandemia levisi Suomeen – Lahden loistavat maastot auttoivat tuulettamaan päätä hektisinä aikoina
 4. 29.5. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Päijät-Hämeessä ei edelleenkään uusia koronavirustartuntoja
 5. Kolme lahtelaista matematiikanopettajaa sai stipendin kiitoksena ansioituneesta työstä – "Matematiikkaa voidaan soveltaa niin ilmastonmuutoksen kuin koronapandemian ratkaisemisessa"
 6. Henkilöauto suistui tieltä ja syttyi palamaan Hartolassa
 7. Vene-Tauriaisella Lahdessa alkaa uusi ravintolaprojekti, vene-drive-in, jonka autokaista palvelee ympäri vuoden: "Nyt tehdään eikä vain puhuta"
 8. Hankejohtaja rauhoittelee huolia hyvinvointiyhtymän yhteisyrityksestä: "Toivoisin, että henkilöstö antaisi tähän mahdollisuuden"
 9. Kisapuiston stadionin tekonurmi rauhoitetaan muutamaksi päiväksi kesäkuussa, laatutestaajat tulevat taas mittauksineen
 10. Tulipalon sammutustyö jatkui koko perjantain Purkupihan palopaikalla Lahden Jokimaalla - "Varaudumme jatkamaan yön yli"
 11. Lapsiseksirikosten tutkinta-aikoja pyritään lyhentämään, ensin kartoitetaan pullonkauloja
 12. FC Lahti odottaa yleisömäärälinjauksia heinäkuulle, suunnitelmat yli 500 katsojan ottamiselle ovat olemassa
 13. Lahtelaismiehellä huume-epäily Lahdessa ja Kotkassa
 14. Katso video: Lahtelaiset muusikot taltioivat Suvivirren, solistina Dimitri Keiski - katso esitys täältä
 15. Katso tästä lista Koulutuskeskus Salpauksesta valmistuneista

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Fingerpori 28.5.2020
 2. Fingerpori 29.5.2020
 3. Tulipalon sammutustyö jatkui koko perjantain Purkupihan palopaikalla Lahden Jokimaalla - "Varaudumme jatkamaan yön yli"
 4. Enni Ahtiainen, 29, luki salaa ylioppilaaksi ja löi koko sukunsa ällikällä – "Ostin äidilleni lahjaksi lyyran ja videokuvasin reaktion, kun hän avasi paketin"
 5. Vene-Tauriaisella Lahdessa alkaa uusi ravintolaprojekti, vene-drive-in, jonka autokaista palvelee ympäri vuoden: "Nyt tehdään eikä vain puhuta"
 6. Jokimaan palopaikalta leviää yhä savua - "Jos oireita tulee, niin asukkaiden pitää ottaa yhteyttä Akuutti24:een"
 7. Katso video: Lahtelaiset muusikot taltioivat Suvivirren, solistina Dimitri Keiski - katso esitys täältä
 8. Moottoripyöräilijä kaahasi 50 kilometrin rajoitusalueella Hollolassa
 9. Kolme lahtelaista matematiikanopettajaa sai stipendin kiitoksena ansioituneesta työstä – "Matematiikkaa voidaan soveltaa niin ilmastonmuutoksen kuin koronapandemian ratkaisemisessa"
 10. Poliisi löysi kadoksissa olleen Orimattilassa
 11. Padasjoen maastopalopaikan sammutustyöt saatiin päätökseen vihdoin torstai-iltana
 12. 29.5. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Päijät-Hämeessä ei edelleenkään uusia koronavirustartuntoja
 13. Näppis: Purkupihastakin lähtee aikamoinen savupilvi, millaisia mustia pilviä nouseekaan purku- eli Kierrätyspuistosta?
 14. Katso tästä lista Koulutuskeskus Salpauksesta valmistuneista
 15. Synnyttäjiä koskevia rajoituksia höllennetään Päijät-Hämeessä – hyvinvointiyhtymä pitää osan rajoituksista voimassa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.